Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Din helse, ditt ansvar!

Din helse, ditt ansvar!

Tider

  • Onsdag 25. februar 2015, fra 19:00

Helseklinikkene Horten, Nøtterøy og Tønsberg presenterer Jørgen Skavlan og Ingvard Wilhelmsen under temaet; Din helse – ditt ansvar.

Vi ønsker større bevissthet og fokus på den enkeltes ansvar for god helse. Vi opplever at fysisk aktivitet er mangelvare blant det norske folk og tror på opplysningsarbeid for å endre holdninger.

Jørgen Skavlan er lege, foredragsholder og debattant.
I 2002 ga han ut boken Frisk nok til livet og i 2003 var han medforfatter av boken Slik slutter du å røyke. Skavlan ble i 2010 kåret til årets allmennlege av Allmennlegeforeningen. I 2011 ble han av Dagens Medisin regnet blant de 20 mektigste i «Helse-Norge».

Jørgen Skavlan reflekterer fra 25 år i en allmennmedisinsk hverdag; “Hva er det med norsk folkesjel og vår holdning til helse og helsevesen. Hvordan kan det ha seg at vi er friske, rike, velferdspleiede fra fødsel til grav og alikevel er naivt terapi søkende, mest sykemeldte, mest uføre og tror det er en tilfeldighet om de på VSS en sen kveld amputerer riktig ben?”

Ingvard Wilhelmsen er lege og professor med hypokondri som spesialfelt.
Han er spesialist i indremedisin, fordøyelsessykdommer og psykiatri. Han har arbeidet som overlege ved konsulttjenesten Psykiatrisk Klinikk, Haukeland Sykehus. Han har siden 1995 drevet Norges eneste klinikk for hypokondere. Klinikken er en liten seksjon av Medisinsk Poliklinikk ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen. Wilhelmsen har i flere perioder vært med i styret i Norsk Forening for Kognitiv Terapi og er medlem av Academy of Cognitive Therapy. Han er mye brukt som foredragsholder i faglige og andre fora. Fra 2005 har han blant arbeidet med å finne ut hvorfor norske arbeidstakere har så stort sykefravær.

Ingvard Wilhelmsen er opptatt av folks holdninger; “Det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi folholder oss til det som skjer, bestemmer vi selv”.

Sted

Oseberg kulturhus

Ollebukta 3, 3126 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Ollebukta 3, 3126 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.