Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Ingrid Olava

Ingrid Olava

Tider

  • Lørdag 9. juli 2016, fra 21:00

Billetter

Nettkjøp

Ingrid Olava kommer tilbake til Stallen, lørdag 9. juli

Konsertstart kl 21:00, dørene åpner kl 19:00

6 år har gått siden Ingrid plukket opp spellemannspris for albumet «The Guest» (2010) som etablerte henne som en av våre fremste kvinnelige artister. Ingrid Olava har alltid hatt en sterk tilstedeværelse på konsertscener som utøver, med «The Guest» ble hun også anerkjent kunstnerisk og kommersielt som en låtskriver og albumartist av rang.

Seks år kan virke lenge, men Ingrid Olava har på ingen som helst måte ligget på latsiden. Hun har spilt inn filmmusikk (Keeper’n til Liverpool)og gjort seg bemerket som skuespiller, med fremtredende roller i filmer og tv serier som Oslo, 31. august, Varg Veum – Kalde hjerter og Lilyhammer. I tillegg til dette har hun sluppet en internasjonal ep utgivelse, vært med på juleplate («Vi tenner våre lykter»). Og jobbet. Sakte men sikkert. I det stille.

Det tok tid. Her hjemme snakker vi mye om det vanskelige andrealbumet, i andre territorier er det gjerne tredjealbumet, albumet som en gang for alle skal bidra til at man kan legge karakteristikker som «ung og lovende» bak seg som ofte sitter langt inne. Tiden – den har blitt brukt godt, likevel i det stille. Gjennom store deler av 2011 og 2012 var Ingrid på reisefot – i Berlin, LA og Stockholm, men også i Oslo eller i hennes nye sommerhus på Hurum – for å skrive låter. All viraken som fulgte i kjølvannet av det høye aktivitetsnivået gjorde at det tok tid å forløse materialet. Et stykke ut i 2012 var det klart. Mye hjulpet av møtet med ulike «fødselshjelpere» som låtskriveren Gary Clark, Francis Healy fra Travis og sist, men ikke minst, den engelske produsenten David Kosten, mest kjent for jobber med artisten Bat For Lashes, Everything Everything og Lenka. På sensommeren 2012 gikk hun i studio med han og en liten gruppe håndplukkede musikere (Ben Christophers, Sarah Jones, Jeremy Pritchard og Augusta Harris). De elleve sporene på albumet ble deretter spilt inn over flere perioder og har fått godgjøre seg ett halvt års tid før det nå slippes løs på verden. Enn så lenge har vi kunnet glede oss over de første smakebitene fra den kommende utgivelsen i form av singlene «Black Box» og «Jackie Kennedy», som har hatt høy rotasjon på blant annet P1og P3.

Sted

Stallen Galleri & Cafe

Teatergata 2, Horten

Powered by Google

Du kan åpne adressen Teatergata 2, Horten i Google Maps eller Apple Maps programmet.