Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Eliot Sharp og J. Andrew Wilhite + Axel Dôrner og Andreas Hoem R

Eliot Sharp og J. Andrew Wilhite + Axel Dôrner og Andreas Hoem R

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Lørdag 27. januar 2018, fra 16:00

Billetter

Nettkjøp

ELIOT SHARP OG J. ANDREW WILHITE
AXEL DÖRNER OG ANDREAS HOEM RØYSUM

KONSERTEN ER ET SAMARBEID MED
NONFIGURATIV MUSIKK OG VINTERJAZZ

​I den første samarbeidskonserten skal vi møte den norskbosatte amerikanske bassisten J. Andrew Wilhite sammen med gitaristen Eliot Sharp, også han amerikaner. De spilte sammen tidlig etter Wilhites utdanning i New York, og altså nå her i Tønsberg. Wilhite har studert og spiller både jazz og klassisk musikk og har spilt med norske musikere som Ståle Liavik Solberg og Dag Erik Knedal Andersen. Sharp har vært sentral på den avantgardistiske/eksperimenterende
musikkscenen i New York i over 30 år og har 85 plateutgivelser bak seg i de fleste musikalske stilretninger. Duoen Sharp/Wilhite spiller sine nye improvisasjoner og komposisjoner. Disse verkene er basert på Wilhites nye teknikker for kontrabass, utviklet i samsvar med Sharps innovative arbeid for gitaren. Wilhites bruk av bitoner og pizzicato flageoletter med begge hendene viser til Sharps innovasjon på gitaren.

Axel Dörner, født i Köln i 1964, har vært en del av impro-scenen i Berlin siden 1994. Han har spilt med norske Håvard Wiik og spilte på Alexander von Schlippenbachs livealbum «Monks Casino», som inneholder samtlige komposisjoner av Thelonious Monk. Schlippenbach hørte vi jo i biblioteket som aperitiff til Karin Krog 4. november 2017. Dörner kan med andre ord sin historie, fra bop til friere former for jazz. Sammen med Dörner denne ettermiddagen møter vi norske Andreas Hoem Røysum. Det er flere generasjoner mellom Dörner og Røysum, men de møtes gjennom en felles forståelse av konvensjonelle så vel som utvidede spilleteknikker og former.

Eliot Sharp – gitar
John Andrew Wilhite – bass
Axel Dörner – trompet
Andreas Hoem Røysum – gitar og klarinett

BILLETTER KR 150
UNGDOM KR 50
URIJAZZ-MEDLEM KR 100
URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Sted

Galleri Galleberg