Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Konsert med Johannes Martens

Konsert med Johannes Martens

Tider

  • Søndag 29. mai 2016, fra 20:00

Billetter

Nettkjøp

Konsert med to av norges fremste klassiske musikere.
Søndag 29. mai sitter Johannes Martens og Tina Margareta Nilssen på scenen i Stallen med musikk av Franz Schubert, Robert Schumann, Arvo Pärt og Johannes Brahms.

Dette blir en magisk aften i Stallen med både musikk og musikere av ypperste klasse.

Mat, vin og musikk i skjønn forening.

Konsertstart kl 20:00, dørene åpner kl 18:00
Hjertelig velkommen på konsert

Johannes Martens er ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester.
Han har spilt som kammermusiker ved de største festivalene her til lands, som blant annet Risør Kammermusikkfestival, Oslo
Kammermusikkfestival, Festspillene Bergen, Elverum festspill,
Hardanger musikkfest, Olavfestdagene, Ultima og Kongsberg
jazzfestival. I tillegg har han vært solist med Kringkastingsorkesteret og Trondheim Symfoniorkester og hatt lange engasjement som solocellist i blant annet KORK og Den Norske Operas Orkester. Hans første celloundervisning var med Liv Frengstad ved Ås Kommunale Musikkskole, Bodil Wenneberg i Davis, California, Morten Hannisdal ved Barrat Dues Musikkinstitutt og senere med Aage Kvalbein på Norges Musikkhøgskoles ungdomsprogram ”Unge Strykere”. Videre fulgte bachelor- og master-studier i London med Leonard Stehn ved Guildhall School of Music and Drama, og til slutt diplomstudiet med Truls Mørk ved Norges Musikkhøgskole.
Allsidighet er et kjennetegn ved Johannes Martens. Han er aktivt opptatt av ny musikk, spiller også barokkcello og viola da gamba, og han har samarbeidet med flere av landets fremste jazz- og folkemusikere.
Etter mottakelsen av et 2-årig stipend fra statens arbeidstipend for yngre kunstnere, ga han i 2008 ut CDen ”Figments and Fragments – Chamber Music by Elliott Carter”. Denne CD-en fikk mye oppmerksomhet i nasjonal og internasjonal presse. Siden har han vært med på tolv kammermusikkinnspillinger. Alle har blitt svært godt mottatt av norske og utenlandske anmeldere. I 2014 var han prosjektleder og bidragsyter for et samarbeid mellom Oslo Filharmoniens Cellister, gatemagasinet Erlik
Oslo, samt artister artister som Truls Mørk, Espen Skjønberg og Ole Paus.
Han spiller på en cello av F. Rugeri fra 1690 på utlån av
Sparebankstiftelsen Dextra Musica.

Tina Margareta Nilssen har utgitt tre innspillinger med Dena Piano Duo på plateselskapet 2L som har blitt svært godt mottatt av nasjonale og internasjonale anmeldere. De to første med samtlige verker av Mozart og Grieg for to klaver.
Dena Piano Duos tredje CD med utgivelse i 2013 inkluderer verker av Brahms, Saint-Säens, Wolfgang Plagge og Terje Bjørklund. Nilssens konsertvirksomhet inkluderer konserter i Norge, Tyskland, Sveits, Spania, England, USA, Moskva, Italia med mer. Hun har sin mastergrad som klassisk pianist fra Norges Musikkhøgskole i Oslo (Jens Harald Bratlie) og har også studert ved NTNU – Institutt for Musikk (Jørgen Larsen), Barratt Due Musikkinstitutt (Jiri Hlinka) og Universität der Künste i Berlin (Heide Görtz).
I tillegg har hun mottatt en rekke stipender og legater, blant annet Jansons Legat og 2-årig arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere fra Statens Kunstnerstipend i 2010-2012. Ved siden av å være musiker har Tina bakgrunn innen flere fagfelt som har ført til en tilnærming til sang- og instrumentalspill som heter Timani. Hun driver Timaniakademiet med en videreutdanning for musikere i Oslo der hun underviser sammenhengen mellom det anatomiske, mentale og musikalske til musikere innen alle sjangre.

Sted

Stallen Galleri & Cafe

Teatergata 2, Horten

Powered by Google

Du kan åpne adressen Teatergata 2, Horten i Google Maps eller Apple Maps programmet.