Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Two Door Cinema Club

Two Door Cinema Club

Two Door Cinema Club (UK) - 19:00 Kastellscenen

Tider

  • Torsdag 14. juli 2011, fra 19:00

Kommer fra: Bangor og Donaghadee, Nord Irland

Høres ut som: fantastisk fengende popmusikk, enkelt og greit.

Det kan bli noe av dem som dropper ut av skolen allikevel; det er Two Door Cinema Club et klart bevis på. Trioen fulgte nemlig drømmene sine og droppa ut av skolen like etter de dannet gruppa i 2007. Etter å ha droppet ut av skolen var det rett inn i studio og jobbe med innspilling av et eventuelt album. Første smakebit kom ut i form av en EP som mottok flotte kritikker og genererte en masse hype for bandet. Tilslutt fikk også det franske labelet Kitsuné høre om den irske trioen, labelet som blant annet kan skryte av å ha Phoenix, Foals, Bloc Party, Delphic og Cut Copy i stallen - for å nevne noen få. Liker du de overnevnte bandene, vil du utvilsomt elske Two Door Cinema Club. For det er leken indiepop iblandet elektroniske elementer disse gutta driver med.

Debutalbumet "Tourist History" ble sluppet 28 februar 2010 og inneholder 10 relativt korte, konsise og catchy spor. Albumet viser at bandet har en popteft like storstilt som sine franske venner i Phoenix. Albumets første singler kom allerede i 2009 og gjorde Tourist History til en svært ettertraktet debut og det var store forventninger til bandet, spesielt etter de ble tatt med på BBCs prestisjetunge "Sound of 2010"-liste, som tidligere har blitt vunnet av bl.a. Keane, Mika, Adele og Ellie Goulding.

Two Door Cinema Club er også et latterlig bra liveband. Dette fikk vi også bevist da vi så de foran et stappfullt Webster Hall (New Yorks Rockefeller?) under CMJ i Oktober. Det var deilig å se ukomplisert rett-frem indiepop, slik som Phoenix også spiller, fremført med personlighet på en så velspilt og sjarmfull måte. Bandet overbeviste både oss og 1400 danseglade New Yorkere denne kvelden, og vi er derfor veldig glad for å presentere et sinnsykt bra popband for Slottsfjells publikum i juli.

"Det her er pur indierock, slik indierock bør være, gjort med en enorm energi og ungdommelig entusiasme. Ti spor som er umiddelbart fengende, og som byr opp til dans så vel som intensiv allsang." Musikknyheter

Anbefales om du liker: Wombats, Bombay Bicycle Club, Bloc Party, Phoenix

Trivia: Ordet Cinema er en forkortelse av det franske Cinématographe (dannet av gresk kineo, det vil si «bevege», og grafein, «skrive, tegne»), navnet på brødrene Lumiéres filmframviser fra 1894 som viste «levende bilder». Første kinovisning i Norge var på Cinema Varité i Oslo allerede i 1896.

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.