Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Midgard mat- og ølfestival

Midgard mat- og ølfestival

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Lørdag 16. september 2017, fra 12:00

Billetter

Nettkjøp

Midgard mat- og ølfestival er en dag for historiske smaksopplevelser! Møt lokale matprodusenter, ølbryggere, smak historisk mat fra ulike perioder, og for de spesielt interesserte vil det være offisielt Vestfoldmesterskap i ølbrygging - bl.a. skal vi kåre Vestfolds beste vikingøl, som skal brygges opp hos Horten Mikrobryggeri for servering i Gildehallen.

Kl. 12.00 – 16.00: Matfestival

Midgard har gått sammen med en rekke lokale matprodusenter- og entusiaster for å presentere en vandring i norsk mathistorie. Du får oppleve ulike typer mat fra forskjellige tidsepoker, med informasjon og formidling om hva man har spist – og drukket - i Norge de siste 1000 – 1500 årene, matproduksjon og tilberedning.

Det blir demonstrasjon av historisk ølbrygging, matlaging i kokegrop, smaksprøver til publikum, og en rekke ulike aktiviteter publikum kan prøve seg på.

Det vil også være mulig å kjøpe produkter fra de ulike produsentene.

Kl. 13, 14 og 15 vil det være foredrag om ølhistorie med Svein Carlson fra Beverage Academy med påfølgende ølsmaking, i auditoriet på Midgardsenteret. Billetter koster kr. 150,- og kan forhåndskjøpes, eller kjøpes i resepsjonen på Midgard.

Kl. 16.00 – 22.00: Offisielt Vestfoldmesterskap i ølbrygging

Bli med å skrive ølhistorie i Gildehallen!

Midgard arrangerer sin andre ølfestival, i samarbeid med Borrebrygg og Horten Mikrobryggeri.

Ølbryggere fra hele fylket skal konkurrere i det offisielle Vestfoldmesterskapet i ølbrygging, og i vikingfylket Vestfold innebærer dette selvsagt også en kåring av beste vikingøl! Publikum er med og kårer sin favoritt, og et dommerpanel kommer også med sine erfarne ganer for å vurdere hvert enkelt øl og kåre det beste i sine klasser.

Canardus Horribilis opptrer med live musikk fra middelalderen.

Billettene inkluderer 8 smaksprøver, en matbit på kvelden, et smaksglass man kan ta med hjem, og inngang til arrangementet.

Billetter til VM i ølbrygging kan forhåndsbestilles, og ønsker man billett til begge arrangementene kan man kjøpe det til kun kr. 400.

Billettpriser:

Matfestival 12.00 - 16.00 Voksne 120,- barn 80,- familie 300,- (Billetter kjøpes kun i døra)
VM i hjemmebrygging kr. 350,- (Forhåndskjøp er mulig:)
Begge arrangementene kr. 400,- (Billetter kjøpes kun i døra)
Ølsmaking og foredrag kr. 150,- (Kan forhåndsskjøpes eller kjøpes i døra)

Forhåndskjøp billetter her: https://borrebrygg.no/vestfoldmesterskap-2017

Har du kjøpt billett til Vestfoldmesterskapet i ølbrygging, vis den i døra og du får rabattert billett på matfestivalen kl. 12 - 16. Billetter til begge arrangementene kan også kjøpes i døra.

Er du interessert i å delta med ditt øl i Vestfoldmesterskapet i ølbrygging? Ta kontakt med Borrebrygg på post@borrebrygg.no

Sted

Midgard historisk senter