Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Åpning ny Warhol- fløy!

Åpning ny Warhol- fløy!

Tider

  • Lørdag 16. juni 2012, fra 14:00

Billetter

Gratis

17 år etter at Haugar åpnet som kunstmuseum i 1995 er det nå endelig blitt mulig å se en permanent presentasjon av den samling som museet har bygget opp i perioden. I tillegg til de arealer der våre temporære utstillinger vises, er Haugar nå utvidet med 260 nye kvadratmeter i 2. etasje som tidligere var brukt til kontorer.

Samlingen er ikke stor, men den inneholder mange viktige arbeider både av regionalt forankrede kunstnere, så vel som av høyt profilerte nasjonale navn. Særlig er det en glede å kunne vise at den nå også innbefatter en internasjonal stjerne på den kunsthistoriske himmelen – Andy Warhol (1928-1987). Det blir ikke mindre gledelig da motivene i hans arbeider er hentet fra vår eneste norske kunstner i samme kategori – Edvard Munch.
Med innvielsen av den nye fløyen vil derfor Haugar fra nå av ha en fast utstilling av Andy Warhols serie After Munch. Her kan man se en rekke utsøkte eksempler på hans typiske og fargerike silketrykk-teknikk, i tillegg til tre av de originale maleriene som han utførte i 1983-84 på bestilling fra en norsk gallerist i New York. At Haugar som det første museet i verden kan presentere en slik komplett samling, skyldes ene og alene vårt nære og gode samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB NOR, som nå langtidsdeponerer hele sin nylig ervervede Warhol-samling på Haugar. I tillegg har museet fra privat hold lånt inn en tegning og fire andre silketrykte forarbeider til maleri-serien, slik at de tilsammen14 arbeidene også belyser Warhols spesielle arbeidsmetode.

I den første presentasjonen vil museet utelukkende fokusere på verk vi har fått i deponi fra Sparebankstiftelsen, og derfor også inkludere viktige arbeider av Bjarne Melgaard, Irma Salo Jæger og Terje Bergstad. Først til høsten vil verk fra Haugars faste samling bli vist sammen med Warhol.
Ombyggingen av museet er både gjennomført og delvis finansiert av byggets eier, Vestfold fylkeskommune. Høsten 2011 bevilget også Kulturdepartementet en avgjørende del av finansieringsgrunnlaget som gjorde det mulig å fullføre prosjektet.

Haugars nye fløy åpnes av kulturminister Anniken Huitfeldt lørdag 16. Juni kl. 14, da også Sparebankstiftelsen inviterer alle til stor bløtkakefest.

Velkommen!

Sted

Haugar Vestfold Kunstmuseum

Graabrødregaten 17, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Graabrødregaten 17, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.