Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Jeg var Fritz Moen

Jeg var Fritz Moen

Jeg var Fritz Moen

Tider

 • Tirsdag 8. november 2011, fra 19:30

Hva gjorde Fritz Moen til et perfekt offer for et av norgeshistoriens mest omtalte justismord?
Vi går bak avisoverskriftene og leter etter mennesket Fritz Moen. En gutt som ble sendt bort av moren, et barn som ingen ville ha - en mann som ble utestengt fra de fleste miljøer. Vi lar ham få være hovedpersonen i teaterstykket om sitt eget liv.
Fritz Moen ble født nesten døv, og hadde et svært dårlig talespråk. Våren 1978 ble han dømt for drapet på Torunn Finstad. Høsten 1981 ble han dømt for drapet på Sigrid Heggheim, der hans forsvarsadvokat Olav Hestenes reiste seg opp i rettssalen og proklamerte: «For første gang i skranken tillater jeg meg å si at det er begått justismord.» Til sammen sonet han 18 og et halvt år i fengsel for to mord han ikke hadde begått.

 • Et mareritt fra virkeligheten, en historie om Norge og velferdsstatens snevre grenser, om vårt behov for å dømme den som utfordrer normalitetssamfunnets skjørhet, sier regissør Kjersti Horn.
  Les mer om Fritz Moen her.
  Urpremiere 21. oktober. Turnépremiere 27. oktober.
  På scenen:
  Kunngjøres senere
  Team:
  Produsert av Riksteatret og Teater Manu. Av Arthur Johansen. Manus er utarbeidet i samarbeid med Dramatikkens Hus. Regi Kjersti Horn. Scenografi og kostyme Erika Magnusson. Lysdesign Tobias Leira. Lyddesign Erik Hedin. Rollelisten kunngjøres senere.
  Spilletid: 90 min (ingen pause).

Sted

Nøtterøy kulturhus

Tinghaugveien 14, Nøtterøy

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.