Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Monster Magnet

Monster Magnet

Monster Magnet (US) - 18:30 Kastellscenen

Tider

  • Fredag 15. juli 2011, fra 20:30

Kommer fra: Red Bank, New Jersey

Høres ut som: Kompromissløs, melodiøs og fengende stonerrock av verdens høyeste klasse.
Klar for Powertrip på Slottsfjell til sommeren? Det får du garantert hvis du velger å sjekke ut Monster Magnet med sjefen sjøl, Dave Wyndorf, i spissen. Dette er rett og slett et av de tøffeste rockebanda fra USA igjennom tidene. Det er hardt og kompromissløst, samtidig som det er melodiøst og fengende. Dette er tegneserierock på sitt beste med de flotteste klisjeene man kan hente ut fra rock'n'roll.

Monster Magnet ble til i det herrens år 1989. Et band som skulle gå sine egne veier og blande det beste fra rockens verden. Her er det elementer fra metal, punk og stonerrock, fremført slik at tusenvis av rockekids valgte whiplash og harry-bart frivillig. Debutalbumet deres "Spine of God" i kombinasjon med en påfølgende turne med Soundgarden gjorde tidlig Monster Magnet til en "snakkis". De solgte til gull med sitt fjerde studioalbum "Powertrip" i 1998, noe som for alvor satte fart i karrieren.

Med et så stort ego i spissen, skulle det bli vanskelig å holde på besetningen, så etter 22 år er det kun Dave Wyndorf igjen fra originalbesetningen. Det har derimot ikke gått utover bandets enormt bra liveopptredener. Etter tre år stillhet med rusproblemer og rehabilitering, kom endelig deres åttende studioalbum "Mastermind" i 2010 ut til flotte tilbakemeldinger. Et samlet pressekorps kunne skrive under på at Monster Magnet med Dave Wyndorf i spissen, slett ikke har mistet gnisten etter noen år ute på "skråplanet".

Dagbladet ga plata en femmer og sa at "Mastermind" er mer god gammeldags valiumståke, bly i skotuppene og ulmende psykedelia". Samme karakter ga Egon Holstad i Nordlys som kan fortelle at "Dealen i dette er faget er såre enkel: Vær så harry, så klisjéfylt og så tegneserieaktig du bare vil, men da må du samtidig levere varene. Det har Monster Magnet heldigvis gjort. Igjen. Og de er bedre enn på lenge."

Dette bandet gir deg et ballespark fra første riff. Det er bare å glede seg til nok en fantastisk konsert på Slottsfjell!

Anbefales om du liker: Fu Manchu, Kyuss, Queens Of The Stoneage

Trivia: Bandet gikk først under navnet "Dog of Mystery" og deretter "Airport 75" før de endte på navnet "Monster Magnet", tatt fra navnet på en 60-talls leke lagt av selskapet Wham-O, som Dave Wyndorf likte når han var barn

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.