Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Herfra til Verdens Ende; avslutningskonsert under Middelalderfestivalen

Tider

  • Søndag 29. mai 2011, fra 18:30

Tønsberg domkirkes jentekor
Tønsberg domkirkes aspirantkor
Tonny Krokengen, orgel-piano-synth
Knerten Kamfjord, bass
Tone Krohn, klokkespill og sjøtromme

Anette Maria Kaarud og Runa Skramstad, dirigenter

Ideen til prosjektet "Herfra til Verdens ende" har sprunget ut fra hva pilgrimer har lært oss, at "Veien blir til mens du går". Like sant er det, at om det finnes en vei, så er det fordi noen har gått det samme veifaret før deg. Tenk at vi rusler på eldgamle veier. Veiene er der for å gi livet retning.

Dette indre og ytre reisemotivet har gitt ideen til dette prosjektet, som er en musikalsk pilgrimsreise. Repertoaret presenteres for første gang under Middelalderfestivalen og skal munne ut i en CD-innspilling i juni. Mange av jentene i Tønsberg domkirkens jentekor har begynt sin musikalske reise for mange år siden. Flesteparten av sangerne har sunget siden de var barn. Vi tenker oss at denne flokken med jenter er med på en musikalsk dannelsesreise fra barndom til voksenverden.

Sangene som skal synges, kledd i både gammel og ny musikalsk drakt, handler nettopp om livet selv. Om glede og forventning, livslykke og kjærlighetssorg, knuste drømmer og fornyet håp. Fire av sangene er spesielt nyskrevet for dette prosjektet og blir urfremført på konserten. Arrangement og tekster er skrevet av kjente kunstnere som tidligere har vært involvert i ulike prosjekter med jentekoret tidligere. Disse er Jan Terje Christoffersen (tekster og kreativ drivkraft), Jon Rosslund (melodier), Tone Krohn, Chris Johnson og Christina Boelskifte (arrangementer).

"Veien blir til mens du går", sa Ferdinand Finne. Unge mennesker lærer seg å lete etter pilegrimsspor. På vei inn i voksenverden gir det trygghet. Herfra til verdens ende.

Sted

Tønsberg Domkirke

Storgaten 53, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Storgaten 53, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.