Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Åpning Tore A. Holms samling.

Åpning Tore A. Holms samling.

Tider

  • Lørdag 24. september 2011, fra 23:00

Billetter

Gratis

Olav Christopher Jenssen – Sublime Grenadine, 2006, olje på lerret Kjennetegnede for Holms innkjøp har helt siden han startet som 18-åring, vært interessen for både kunstneren og det enkelte verk. Derfor inneholder hans samling en lang rekke fremragende malerier av svært ulike kunstnere, men også serier av verk som reflekterer dybden i noen av de ulike kunstnerskap som er representerte. Fremfor alt viser den samlerens sans for maleriske fulltreffere.

Denne utstillingen varer året ut og fyller begge museets etasjer med over 70 malerier. Her finnes viktige arbeider av europeiske kunstnere som Gèrard Garouste, Miquel Barceló, Antonio Tapies, Olivier Debré og Prunella Clough, samt amerikanere som Sue Williams og Clay Ketter. Dette er kunstnere som sjelden eller aldri vises i en norsk sammenheng. Kombinert med norske kunstnere som Håkon Bleken og Olav Christopher Jenssen, som begge er godt representert i Holms samling, oppstår en dynamisk spenning mellom enkeltverk og ulike malere som gjør hans samling til en unik opplevelse.

Utstillingen har sitt opphav på Stavanger Kunstmuseum, der direktør Peter S. Meyer har kuratert dens grunnstamme på 50 verk sammen med katalogens forfatter professor Øivind Storm Bjerke. Sistnevnte er også ansvarlig for å tilrettelegge presentasjonen for Haugars lokaler, og har i denne anledning lagt til et tjuetalls nye verk fortrinnsvis av unge norske kunstnere

Sted

Haugar Vestfold Kunstmuseum

Graabrødregaten 17, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Graabrødregaten 17, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.