Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Morten Juvet - COVER

Morten Juvet - COVER

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Lørdag 10. mars 2018, fra 13:00

Morten Juvet åpner utstillingen COVER lørdag 10. mars kl 13.
Juvet undersøker ved hjelp av billedkunsten hvorfor så mange rock og popmusikere synger om kaniner...
Han har satt disse låtene inn i en sammenheng og presset tekstene inn i fanens ikonografi og i et coverformat:
• Et motto, eller ei tekstlinje nær poesien i tekstene.
• Eieren av mottoet eller tekstlinja og andre opplysninger som er relevante; som dato og sted for innspilling, tekstforfattere o.a.
• Kaninen som hovedelement med referanser til «Alice I eventyrland», kaninen i trollmannens hatt, den engelske barnesangen «Run rabbit run», idyll med katt og kaniner (Kaninkokere), Boiled Bunny fra filmen «Farlig begjær» osv. osv.
• Fluesoppen som et symbol for eskapisme og rus.
• Eikeløvet som symbol på kvalitet og noe evigvarende.
Morten Juvet, - en av Vestfolds mest profilerte og anerkjente kunstnere, er i disse dager aktuell med hele tre utstillinger med dette temaet; i Vestfold Kunstsenter, i Drammens Kunstmuseum og i Kunstbanken Hedmark.
Åsmund Torkildsen, direktør ved Drammens Kunstmuseum har skrevet en fyldig tekst til boka som ledsager utstillingen. Torkildsen skriver Juvets tilnærming til maleriet inn i en kunsthistorisk kontekst. «Vi kan si at Morten Juvets kunst i Cover-serien består av metabilder, at han bygger et følelsenes og drømmenes arkiv og lager en minnebok, som han har hentet ut av tekstbrokker, sanger, steminger, farger og fortellinger. Men dette arkivet (...) er ikke et hermetisk, privat og lukket arkiv. Det benytter seg av innarbeidede elementer hvorav noen er hentet i hans eget billedunivers som publikum kjenner, og vi ser at dette er referanser som er der ute i det offentlige rom og som andre derfor kan ta del i og oppleve, og at kommunikasjon – også kalt kunsterfaringen – således kan skje fyldest».
For egen del kan vi tilføye at letingen etter hvorfor... er en flott visuell opplevelse som også byr på mye humor, og svaret kan man kanskje finne hvis man besøker utstillingen!
Mvh
VESTFOLD KUNSTSENTER
Kristin Røed
Daglig leder
Tlf. 957 01 168

Sted

Vestfold Kunstsenter

Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Øvre Langgate 28, 3110 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.