Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Miyazakis PORCO ROSSO

Miyazakis PORCO ROSSO

Bildet er hentet fra Facebook-arrangementet.

Tider

  • Tirsdag 13. september 2016, fra 20:30

GRISER KAN FLY

Hayao Miyazaki når ut til de brede lag verden over med den fantastiske japanske tegnefilmtradisjonen. I Porco Rosso møtes tungt og lett, og vi kan meske oss med luftens romantikk, som er kunstnerens velkjente yndlingsmotiv.

En pilotveteran fra 1. verdenskrig har begynt en ny tilværelse som frilans dusørjeger, og jakter på «luftpirater» over Adriaterhavet. En merkverdig forbannelse har gjort ham om til en menneskeliknende gris. Han har lagt bak seg sitt gamle navn Marco Pagot, og går nå under «Porco Rosso», italiensk for «røde gris».

Den røde grisen Marco er en alvorlig karakter, men befinner seg som fanget i en komedie. Det har vært foreslått at kanskje nettopp denne grisen er den blant alle Miyazakis karakterer som best representerer kunstneren selv: en alvorlig mann, fanget i en virkelighet han i beste fall finner absurd. At denne motsetningen har resultert i en tøysete og såpeboblelett komedie av nydelig animasjon, er et presist uttrykk for Miyazakis geniale formidlerevne

Porco Rosso er en nostalgisk eventyrfilm, en luftig blanding av Hemingway og Kardemomme by. Her er mye å glede seg over, men med alvorlige temaer rett under overflaten.

Originaltittel: KURENAI NO BUTA, Japan 1992, 93 minutter
Medvirkende: Sanshi Katsura, Shaichira Moriyama, Tokiko Kata
Regi: Hayao Miyazaki
Tillatt for alle