Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Kvinnen i sort - en spøkelsesfortelling

Kvinnen i sort - en spøkelsesfortelling

Tider

  • Søndag 22. november 2015, fra 19:00

Billetter

Gratis

“KVINNEN I SORT”
En spøkelsesfortelling av Susan Hill
dramatisert av Stephen Mallatratt.

Medvirkende: Geirr Johnson og Jitse Buitink
Mer info om Geirr: https://www.facebook.com/johnsongeirr
Mer info om Jitse: https://www.facebook.com/jitsebuitink
oversatt av Frank Lie
Regi Frank Lie og Janne Moholt.

Forestillingen er støttet av Vestfold fylkeskommune og Tønsberg kommune.

Formmessig er stykket å betrakte som en slags teaterlek.

Cirka ti år forut for andre verdenskrig oppsøker en middelaldrende herre ved navn Arthur Kipps et londonteater hvor det ikke foregår noe på akkurat denne tiden. Dette fordi han en gang i sine yngre år var utsatt for noen uforklarlige hendelser som har hjemsøkt ham i alle år siden. Han kommer dit i den hensikt å få hjelp, for å få bearbeidet noe han har opplevd i og rundt et gammelt, avsidesliggende hus og ute på en gravplass i en bortgjemt avkrok av England – en opplevelse som kanskje har hatt direkte innvirkning på familiens liv og videre skjebne.

En ung skuespiller sier seg villig til å hjelpe ham med å bli kvitt de stadig tilbakevendende marerittene. Kipps ønsker i utgangspunktet bare å fortelle historien sin til familie og venner, men den yngre mannen mener at de i hvert fall må dramatisere fortellingen en smule for å få folk til å gidde å høre på, og i fellesskap forsøker de å spille seg gjennom den gamle historien på nytt. Skuespilleren kommer fort fram til at de må bytte roller for å lykkes, så han tar fatt på rollen som Kipps mens Kipps selv, noe motvillig, men etter beste evne, forsøker å gestalte de menneskene han møtte på sin vei.

På den tiden da hendelsen inntraff var Kipps (nå spilt av skuespilleren) ansatt ved et advokatkontor i London da han ble sendt av sted til en liten landsby langt ute på landbygda i forbindelse med begravelsen til en avdød klient. Ettersom det er snakk om en spøkelseshistorie vil det ikke være riktig å røpe så mye mer om handlingen, men ettersom den gjenfortalte fortellingen er lagt til et teater som står ubrukt, skjønner vi fort at de ikke har all verden å rutte med, bare et par, tre stoler, en kiste, noen få rekvisitter, et par kulissevegger som står igjen og noen fragmentariske kostymer. Det er det hele.

Stykket har hatt enorm suksess i London og har blitt spilt der kontinuerlig i en årrekke. Og nå er altså turen kommet til Tønsberg. Vi håper at publikum vil benytte denne anledningen til å få oppleve noen saftige grøss på ryggen, og vi ønsker alle en riktig underholdende kveld.

Sted

Papirhuset Teater

St. Olavs gate 16, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen St. Olavs gate 16, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.