Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Razika

Razika

Razika - 18:20 Tårnlunden

Tider

  • Torsdag 14. juli 2011, fra 18:00

Kommer fra: Bergen

Høres ut som: en usedvanlig frisk kombinasjon av indie, ska, reggae, himmelske poprefrenger og rufsete attityde.

Razika består Razika av 19 år gamle Marie, Maria, Marie og Embla fra Bergen. Og selv om det ikke et er ikke lenge siden de stod med artiumpapirene i hånden, har de likevel rukket å spille over 100 konserter rundt om i Norge med enkelte avstikkere til utlandet.

Musikken til Razika er en kompromissløs blanding av indie, ska og punk, og med sine rett fra levra tekster, på både engelsk og norsk, har de fått en stor fanskare både i inn- og utland. Bandet selv sier de er inspirert av norsk punk og nyveiv fra 80-tallet med band som Program 81, Elektrisk Regn og The Aller Verste. Men her er også referanser til Slits, Suburban Lawns, Marine Girls, Raincoats, riot grrls bevegelsen og den skranglete drømmepopen som kjennetegnet Anorak/C-86/Sarah Records scenen i UK på midten av 80-tallet.

Våren 2011 ble Razikas debutalbum "Program 91" utgitt i Norge på Smalltown Supersound, og internasjonal release er planlagt i august. Singelen "Vondet i hjertet" er blitt en stor bloggfavoritt og er for tiden B-listet på NRK P3. Sjefen for Domino Records så Razika under by:Larm og ble så begeistret at han ringte Arctic Monkeys og fortalte om Razika, noe som igjen førte til at Monkeys spurte Razika om de kunne varme opp for dem på deres skandinaviske konserter.

Razika har fremtiden i sin hule hånd.

Anbefales om du liker: The Aller Værste, The Specials, The Slits

Sted

Slottsfjellet

Slottsfjelltårnet, Tønsberg

Powered by Google

Du kan åpne adressen Slottsfjelltårnet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.