Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Hverdagslig gourmet

Mandag 6. desember 2010

Hverdagslig gourmet

Hamburgeren forbindes ofte med rask og usunn mat, noe vi hiver i oss når tiden er knapp, eller når vi føler for å skeie ut. Derimot skal det sies at den er så mye mer enn det.

The Economist har lenge forstått verdien av burgeren og lanserte for 16 år siden en Big Mac Index, for å måle korrektheten av kjøpekraften til en valuta. Ved å måle prisen på en Big Mac i 120 land opp mot den amerikanske prisen, får man et bilde av hvorvidt en valuta er under- eller overvurdert.

Mmmm

Gourmetkokker verden over har de siste årene fått opp øynene for potensialet til hamburgeren, med førsteklasses råvarer og flid i presentasjonen. Likevel er den fortsatt noe undervurderte retten ofte å finne i et basseng av ferdigdressing, med dvaske grønnsaker som badeleker. Den burde ved hver servering både friste og appelere til alle sansene.

Burgerbarometeret

Byen din handler om å sette fokus på de lokale tingene og burgeren er intet unntak. Vi vil, gjennom et burgerbarometer, gi en indikator på restaurantenes evne til å produsere god mat, med vekt på kvalitet, utførelse og presentasjon. Du tenker kanskje, hvorfor en burger? Vel, de aller fleste spisesteder har den på menyen og råvarene som brukes sier mye om de råvarene som ellers er å finne i restauranten, bon appetit.

Tekst: Alexander Joyce og Marianne Bergseth Foto: Alexander Joyce

Bilde er tatt fra en tur til Dublin, høsten 2010 og besøk på Gourmet Burger Kitchen, www.gbk.co.uk.