Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Steder

Thaulowhullet

Thaulowhullet, også kalt "Hølet", er en liten, bortgjemt, perle av en utescene i naturparken Frodeåsen rett utenfor Tønsberg sentrum. Stedet har vært i bruk som kulturarena siden Thesbiteateret i 1999 startet sin tradisjon med årlige Shakespeare-oppsetninger i Hølet.

Lauritz Bar

Lauritz bar serverer god rock og godt drikke.

Bolærne-øyene

På vestsiden av Oslofjorden i nordre del av Færder nasjonalpark ligger Bolærne-øyene. Disse øyene i havgapet har unik flora, kulturminner og historie.

Teie Hovedgård

Teie hovedgård er en patrisiergård på Nøtterøy ved Tønsberg fra 1803, bygget av Mathias Føyn. Den er regnet som en av landets fineste empirebygninger i murstein og er fredet. I middelalderen hadde Oslo-biskopen sommerresidens med kapell her. Det er funnet ruiner av et middelaldersk kapell. Fra 1918 var det orlogsstasjon for Norges ubåtvesen. Tønsberg kommune overtok som eier etter krigen. I bygningens annen etasje finnes den vakre Teiesalen som benyttes til konserter. Den er kjent for god akustikk og inneholder et nyere Steinway-flygel. Tekst: levendeklassisk.no

Standard Kafe

Nordbyen

Den smale gaten med Tønsbergs eldste sammenhengende trehusbebyggelse. Nordbyen er en liten bydel og ei gate som ligger mellom Slottsfjellet og Tønsbergfjorden, og våtmarksområdet Ilene i nord. Navnet kommer naturlig nok av at Nordbyen ligger nord for Tønsberg sentrum. Nordbyen består av en smal gate med Tønsbergs eldste sammenhengende trehusbebyggelse. Der ligger også byens eldste hus, Nordbyen 16, også kalt Bentegården. Nyere undersøkelser viser at huset trolig ble bygd rundt 1690. Nordbyen var tidligere regnet som et typisk arbeiderstrøk. Et sjøbad med eget bryggeanlegg for byens befolkning ble åpnet i havnebassenget i Tønsbergfjorden utenfor Nordbyen i 1937. Badet ble revet på 1970-tallet på grunn av for dårlig badevannskvalitet. Gjenåpning av den gamle jernbanetunnelen Slottsfjelltunnelen som veitunnel for riksvei 308 på 1970-tallet skapte en barriære mellom Nordbyen og Storgata på den siden av riksveien.

Vestfold Kunstsenter

Synliggjør kunstnernes potensiale som viktige bidragsytere i utviklingen av Vestfold som et kulturfylke. Vestfold Kunstnersenter ligger sentralt til i Øvre Langgate i Tønsbeg sentrum.

Grabbarna Grus Nordic

Kulturhaven

Velotel Treningssenter

Big Horn Steak House

Scandic Havna Hotel

Med sin idylliske beliggenhet helt nede i vannkanten innbyr Scandic Havna Hotel til ferie og fritidsopphold, så vel som kurs og konferanser. Her finner du idyllen du lengter etter. Kombinasjonen av de lune omgivelsene rundt hotellet og den vakre skjærgården gir følelsen av frihet, nærhet og stillhet til alle årstider. Ved Rica Havna Hotel opplever du roen og kan senke skuldrene i omgivelser som virker inspirerende og samlende. Hotellet tilbyr hotellværelser, eksklusive suiter og de luxe leiligheter. Som gjest kan du legge til i vår gjestehavn med en total kapasitet på 150 plasser. Vestfolds flotteste konferansesal, naturskjønne omgivelser med sandstrand og nytt park og lekeområde setter en flott ramme rundt deres opphold. Beliggenheten er unik i hjertet av Tjømes skjærgård. Velværeavdelingen består av nytt bassengområde, spasenter med egen resepsjon/lounge, behandlingsrom og treningssenter. Spasenteret tilbyr alt innen ansikts- og kroppsbehandlinger. Som gjest kan du få et deilig pusterom i hverdagen med fokus på helse og velvære. Rica Havna Hotel fremstår som et moderne kurs- og konferansehotell med sjønær og vakker beliggenhet. Å være konferansegjest hos oss betyr å sette teamet i fokus i omgivelser som virker inspirerende og samlende. Vestfolds flotteste konferansesal finner du på Rica Havna Hotel med panoramautsikt over Røssesundet med topp moderne utstyr. I lyse og trivelige omgivelser får man energi til å gjennomføre en krevende dag. Her legger vi vekt på detaljene og vi kan gi dere en positiv og annerledes kurs- og konferanseopplevelse. Smaken av de gode råvarene er i fokus på vårt kjøkken. Kjøkkensjef Dominique Choquet vil servere mat laget fra sesongens beste råvarer. Med hotellets nærhet til sjøen er det kart han lar seg inspirere av havets delikatesser og mye god sjømat er å finne på menyen. Med fokus på god design, velvære og sunn livsstil er Rica Havna Hotel et moderne livsstilshotell som rommer mange inntrykk. Stedet vil egne seg meget godt for både individuelle gjester på ferie og weekendopphold, samt grupper på opp til 150 - 200 personer.