Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Bakkenteigen kulturhus

Bakkenteigen kulturhus

Bakkenteigen kulturhus ligger i tilknytning til Høgskolen i Vestfold og ble tatt i bruk i 1991. I kulturhuset finnes en storsal med 450 sitteplasser. Her kan du oppleve det beste innenfor musikk og scenekunst, både nasjonale og internasjonale artister.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Raveien 197, Borre i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

The Chicago Blues Brothers

Hvem husker ikke kultfilmen The Blues Brothers (1980) om Jake & Elwood Blues som «On a mission from God - Via the penguin» må samle bandet igjen og komme seg til Chicago for å skaffe nok penger til å redde barnehjemmet deres?! Med over 40 uforglemmelige klassikere, er denne verdens ledende og prisvinnende hyllesten fullspekket med den aller beste Blues og Soul musikken fra de ikoniske The Blues Brothers filmene, gjesteopptredener med blant andre «Fab Callaway» og «Rev I.C. DeLight» + en hel masse mer! Jake (Chris Hindle) & Elwood (Gareth Davey) Blues tar oss med på en uforglemmelig feelgood reise sammen med deres fenomenale 9-manns orkester: The Chicago Blues Band and The Sisters of Soul...og husk: Det er 106 miles til Chicago, de har full tank på bilen, en halv pakke med sigaretter, det er mørkt og de er iført solbriller…HIT IT!

ScenekunstEnsemblet presenterer: Spellemann på taket

ScenekunstEnsemblet feirer sitt 20års-jubileum og inviterer i den anledning til storsatsning - musikalen Spellemann på taket. 42 aktører i alderen 11 til 51 år ønsker dere velkommen til en forestilling fylt med flott sang, forrykende dans, varm humor og ettertanke, alt akkompagnert av et fabelaktig orkester. Spilledager: Fredag 27. oktober kl. 18:00 Lørdag 28. oktober kl. 16:00 Søndag 29. oktober kl. 16:00 Historien om det vesle sårbare samfunnet Anatevka, og om melkemannen Tevye er fortsatt like aktuell, og assosiasjonene er mange. Vi lever i en verden der egenart blir satt på prøve i mange sammenhenger. Små og skjøre samfunn har ikke nødvendigvis bedre vilkår enn før, derfor er fortellingen om Anatevka stadig tankevekkende. Hvordan klare å ha respekt for traditzie, men også å være åpen for nye tanker og ideer i en tid der mye er i endring og utfordringene er store? Og hvordan takler en mann tre døtre i gifteferdig alder, og en meget bestemt kone?

Beatlemania 1967

Beatlemania begrepet ble skapt av hysteriet omkring The Beatles som bredte om seg i et omfang verden aldri hadde opplevd maken til. Nå bringes denne musikalske skatten til scenen ved et av verdens beste Beatles tribute band, og noen av landets beste vokalister. I 1967 utga The Beatles albumet Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, også kalt hippienes bibel. Albumet er blitt kåret til tidenes beste, og regnes også som det mest innflytelsesrike albumet i rockens historie. Oppfølgeren Magical Mystery Tour ble også utgitt dette året, og inneholder låter i samme sjanger som på Sgt. Pepper. Sangene fra disse to platene ble aldri fremført live av The Beatles, men nå 50 år senere presenteres alle låtene live i et forrykende show med noen et av verdens mest anerkjente Beatles-tolkere. Tor Henning Olsen og Det Betales har gjort tribute til The Beatles i over 40 år, Publikum kan forvente et fartsfylt og fargerikt show med masse energi, entusiasme, musikalitet, humor og muligheten til å gjenoppleve noe av magien som fantes rundt The Beatles og deres musikk.

Beatlemania 1967

BEATLEMANIA 1967 Beatlemania begrepet ble skapt av hysteriet omkring The Beatles som bredte om seg i et omfang verden aldri hadde opplevd maken til. Nå bringes denne musikalske skatten til scenen ved et av verdens beste Beatles tribute band, og noen av landets beste vokalister. I 1967 utga The Beatles albumet Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, også kalt hippienes bibel. Albumet er blitt kåret til tidenes beste, og regnes også som det mest innflytelsesrike albumet i rockens historie. Oppfølgeren Magical Mystery Tour ble også utgitt dette året, og inneholder låter i samme sjanger som på Sgt. Pepper. Sangene fra disse to platene ble aldri fremført live av The Beatles, men nå 50 år senere presenteres alle låtene live i et forrykende show med noen et av verdens mest anerkjente Beatles-tolkere. Tor Henning Olsen og Det Betales har gjort tribute til The Beatles i over 40 år, og de har spilt mer enn 70 ganger på The Cavern Club i Liverpool. De har turnert med legenden Tony Sheridan og Alan Williams (ex. Beatles´ manager) Med seg på scenen har de vokalistene Håvard Gryting, og Pål Rake. Publikum kan forvente et fartsfylt og fargerikt show med masse energi, entusiasme, musikalitet, humor og muligheten til å gjenoppleve noe av magien som fantes rundt The Beatles og deres musikk! Vi får høre låter som bl.a. All you need is love, When I'm 64, With a little help from my friends, Lucy in the sky with diamonds, Penny Lane.

Jo Nesbø

Han er en av vår tids største norske forfattere, med suksess kloden rundt. I år er Jo Nesbø i vinden som aldri før, med både ny bok og Hollywood-film. I tillegg spiller han på flere strenger. Det som begynte som en engangshendelse med en konsert på viseklubben Josefine i Oslo, har med årene blitt en suksessduo hvor Jo Nesbø forteller historier og spiller sanger sammen med multiinstrumentalist Lars Jones. Jo snakker om å juge, om faren sin, om skihopping,danseskoler, rottweilere, tatoveringer og resten av familien. Og spiller stort sett selvskrevne viser. Tanken bak konserten er ikke stor. Bare å anrette noenf ortellinger så enkelt som mulig, å bruke det man har for hånden: En gitar, en bass, et munnspill, to stemmer og en smule nærhet. På en god kveld trengs ikke mer for å skape latter, ettertanke – og kanskje til og med litt varme. Forestillingen «Juging varer lenger» settes opp som et samarbeid mellom Horten bibliotek, Litteraturuka i Vestfold og Bakkenteigenkulturhus.

Jo Nesbø - juging varer lenger

I år er Jo Nesbø i vinden som aldri før, med både ny bok og Hollywood-film. Han har suksess kloden rundt. Denne kvelden snakker Jo om å juge, om faren sin, om skihopping, danseskoler, rottweilere, tatoveringer og resten av familien. Med seg har Nesbø multiinstrumentalisten Lars Jones. I samarbeid med Horten bibliotek og Bakkenteigen kulturhus

Gjengangere

GJENGANGERE Av Henrik Ibsen. Regi: Bentein Baardson Er det mulig å legge fortiden bak seg? Vi har alle så mye vi gjerne skulle gjort annerledes enn vi gjorde. En urett vi begikk. En sjanse vi ikke tok. Et valg vi ikke våget. Om det bare kunne gjøres om! Men det er for sent. Skaden er skjedd. Vi vet det. Vi prøver å glemme det. Men var det alvorlig nok, vil det før eller siden hjemsøke oss. På samme måte er det med familien vi kommer fra. Den bestemmer hvem vi blir. Uansett hvor mye vi forsøker å befri oss fra hva generasjoner har gjort før oss. Det er dette det handler om i Gjengangere – Ibsens kanskje aller skarpeste og samtidig mest gripende skuespill. Fru Alving har sendt Osvald bort som barn. Hun ville ikke at sønnen skulle vokse opp i samme hus som sin utsvevende far. Men når Osvald kommer hjem etter farens død, blir det ikke det frydefulle gjensynet fru Alving har sett frem til. Sønnen er uhelbredelig syk, og han laster seg selv og det glade kunstnerlivet han har levd i Paris. Men fru Alving – som aldri har fortalt noen sannheten om sin mann – innser desperat at årsaken er en annen. Det er fortiden som innhenter henne – og med den skammen over alt hun har holdt skjult og over sviket mot kjærligheten til mannen hun egentlig elsket, pastor Manders. Fru Alving er den mest sammensatte og engasjerende av alle Ibsens kvinneskikkelser. Hun er også i nær slekt med Nora i Et Dukkehjem, som ble skrevet to år tidligere. Men der Nora bryter opp og forlater både mann og barn, gjør fru Alving det motsatte: hun blir. Og gradvis låses hun stadig fastere til det livet hun har levd. Og prisen for det blir høy.

Marinemusikken og Sigvart Dagsland

Opplev Marinemusikken sammen med en av landets aller fineste vokalister. Når Marinemusikken inviterer til konsert sammen med Sigvart Dagsland er det en av Norges mest anerkjente sangere og låtskrivere de har med seg på scenen. Gjennom sin totale tilstedeværelse og med sin fantastiske stemme tar Sigvart Dagsland publikum med på en reise; fra det sårbare menneskelige til de kraftfulle stemninger og vokalprestasjoner. Alltid med et skrått, og tidvis gapskrattende blikk på tilværelsens mange fasetter. Alltid med en dyp respekt for de bånd som binder artist og publikum, forteller og lytter sammen. Med nye musikalske arrangementer tilpasset et av landets beste blåseorkester vil publikum få høre låter fra Dagslands nyeste album RØST, samt høydepunkt fra en lang og innholdsrik karriere. Marinemusikken har denne kvelden også med seg Torjus Vierli på tangenter og ledes av Hans Mathisen. Konserten spilles: Torsdag 16. november kl. 19:00 - Bakkenteigen kulturhus Fredag 17. november kl. 19:00 - Moss kirke Lørdag 18. november kl. 19:00 - Gullbring kulturanlegg, Bø.

Magiens verden

Magisk Aften med Daniel Larsen du sent vil glemme. Daniel Larsen «Master of Magic» er en av landets mest erfarne illusjonister. Han har jobbet som profesjonell artist i over 20 år, og bare de siste 5 årene har han holdt over 1200 show i Norge og i utlandet. Det gjør han til en av de mest hardt arbeidende magiker i Norge. Daniel Larsens varemerke er kvalitet og god kontakt med publikum. Han er kjent for sine forrykende og humoristiske barneshow som er tilpasset for hele familien. Og barna elsker det! Daniel Larsen har underholdt i Tyskland, Sverige, Danmark, England, USA og Afghanistan. I Afghanistan underholdt han internasjonale freds styrker. I tillegg til dette har han underholdt det Norske kongelige hoff og deltatt i Norske talenter, hvor han kom helt til semifinalen i 2008.

Christmas Show 2017

Folk og røvere i Kardemommeby

Det blir fest i Kardemomme by. Og du er invitert! I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med. Har du husket å vaske ørene dine? Da kan du trygt ta med deg barna på Riksteatrets oppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en talende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen på kulturhuset der du bor. Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk. Med Kim Haugen i registolen og et ensemble fylt av unge, nye talenter ønsker vi å innlemme en ny generasjon i vår felles kulturarv. Ja, vi elsker Thorbjørn Egner!

Pulse of Floyd

Pulse of Floyd til Horten Siden debuten i 2008 har tributebandet Pulse of Floyd gitt liv til Pink Floyds fantastiske låtkatalog både på kulturhus og de største scener og arenaer i landet. Nasjonale kulturarenaer som Rockefeller og Sentrum Scene i Oslo og Olavshallen i Trondheim har vært fylt flere ganger. Pulse of Floyd toppet det hele med en spektakulær utendørskonsert på Akershus Festning sommeren 2017 sammen med Forsvarets Stabsmusikkorps med Lars Erik Gudim som arrangør og dirigent. Bandet har vært bestemt på å gjengi opplevelsen fra Pink Floyds legendariske konserter så autentisk som mulig både musikalsk og visuelt og dette medfører at Pulse of Floyd er blant de største turneproduksjoner på norske veier i dag og en samlet presse rangerer bandet blant de beste i Europa i sin sjanger. Med 11 musikere i bandet og en teknisk stab på 6 personer ligger det meste til rette for en festaften i Pink Floyds ånd. Fredriksstad Blad skrev etter første konsert der i byen: «Til tider låter dette bedre enn originalen» og svenske MusikMagasinet ranket like godt bandet «blandt världens tre bästa tributeband». Vi vet i alle fall at det er duket for en festaften for Pink Floydfans når Pulse of Floyd gjester Bakkenteigen kulturhus i Horten 9 Februar

Bettan synger Taubes og andre menns viser

Bettans sommersuksess fortsetter! Elisabeth «Bettan» Andreassen fikk både publikum og kritikere til å juble med sitt fantastiske sommershow i Sandefjord. Nå tar den folkekjære artisten med seg forestillingen ut på Norgesturné så også du får mulighet til å se den. Forbered deg på en kveld med sterke opplevelser, der verken tårer eller latter aldri er langt unna. «Bettan» fremfører sanger hun har et sterkt personlig forhold til, sanger om kjærligheten og livet. Det blir både allsang og tid til ettertanke. Elisabeth krydrer det musikalske fyrverkeriet med anekdoter og historier om sitt eget forhold til de kjente og kjære melodienes opphavsmenn med humor og varme. Dette vil du ikke gå glipp av!

Ingrid Bjørnov - Steinway to Heaven

Vi ønsker pianistinnen Ingrid Bjørnov velkommen tilbake med sin soloforestilling. Med støttestrømper, løsvipper og oppstemt flygel inviterer hun denne gang til klassisk himmelferd. Bjørnovs femte. Her er det bare å legge håret.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.