Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek ligger i Storgata 16 sentralt i Tønsberg i Vestfold og huser både Tønsberg og Nøtterøy kommunes folkebibliotek samt Vestfold Fylkesbibliotek. Bygget er tegnet av arkitektene Lunde & Løvseth og ble tatt i bruk i 1992. Prosjektet vant Norsk Stålkonstruksjonspris for 1993.

I underetasjen er ruinene fra Olavsklosteret i Tønsberg synlige. Seks vikinggraver ble funnet på bibliotektomta i perioden 1987-1991. To av dem var båtgraver og er markert i bibliotekets underetasje.

Biblioteket ble opprettet som Tønsberg bibliotek i 1909. Fra 1946 til 1992 lå biblioteket i det som i dag kalles Villa Møllebakken, det vil si skipsreder Wilhelmsens tidligere bolig på Haugar like ved dagens Haugar Vestfold Kunstmuseum.

ref. Wikipedia

Foto: Byen din © 2011

Se alle arrangementer

Powered by Google

Du kan åpne adressen Storgaten 16, 3126 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Perleworkshop: Vi perler mer pixelart!

Nå er det jul igjen og vi fortsetter å perle våre favoritter fra retrospillenes verden – alt fra Pokemon til Undertale, eller hva du enn måtte ønske. Kanskje du rett og slett vil perle julegavene eller julepynten i år? Biblioteket stiller med perler i alle farger, brett, strykejern, mønstre og avslappende bakgrunnsmusikk. Du kan gjerne ta med eller lage egne mønstre hvis du vil. Anbefalt fra 10 år. Dropp-inn fram til kl. 19.00, ingen påmelding, men et begrenset antall brett og sitteplasser. Velkommen til Kreatoriet i underetasjen! Gratis.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.