Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek ligger i Storgata 16 sentralt i Tønsberg i Vestfold og huser både Tønsberg og Nøtterøy kommunes folkebibliotek samt Vestfold Fylkesbibliotek. Bygget er tegnet av arkitektene Lunde & Løvseth og ble tatt i bruk i 1992. Prosjektet vant Norsk Stålkonstruksjonspris for 1993.

I underetasjen er ruinene fra Olavsklosteret i Tønsberg synlige. Seks vikinggraver ble funnet på bibliotektomta i perioden 1987-1991. To av dem var båtgraver og er markert i bibliotekets underetasje.

Biblioteket ble opprettet som Tønsberg bibliotek i 1909. Fra 1946 til 1992 lå biblioteket i det som i dag kalles Villa Møllebakken, det vil si skipsreder Wilhelmsens tidligere bolig på Haugar like ved dagens Haugar Vestfold Kunstmuseum.

ref. Wikipedia

Foto: Byen din © 2011

Se alle arrangementer

Powered by Google

Du kan åpne adressen Storgaten 16, 3126 Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Game along: En pixelert reise

En pixelert reise - et innblikk i spillhistorie Vi ser nærmere på spillhistoriens innovasjoner! Alt fra lagring av spilldata på cartridge som ble introdusert av The Legend of Zelda til hvordan noe så enkelt som hopping i et spill kommer fra karakteren Jump Man (Mario) i Donkey Kong. Jan O. Hegvik driver den årlige Retrospillmessen i Sandefjord og Spillmuseet sammen med Jørgen Jacobsen, spillhistorie-entusiast og utdannet popkulturhistoriker. Jan og Jørgen holder et innbydende, levende og morsomt foredrag med gamle konsoller og maskiner. Billetter kr 50 kan skaffes på Ticketmaster

Kunnskapsriket: Lutherdom, demokrati og velferdsstat

I år markeres 500-årsjubileet for Luthers teser. Hvilke følger for norsk politisk kultur fra 1800-tallet og fremover fikk reformasjonen? I professor Nils Ivar Agøys foredrag vil han se på samfunnsmessige langtidsvirkninger av den lutherske reformasjonen i Norge. Gratis

Lyden av litteratur: Fredrik Høyer og Tuva Syvertsen - Andre forestilling

Har du noen gang lest en bok og tenkt at her ville det gjort seg med et soundtrack? Eller hørt et dikt og tenkt at dette ville blitt en fantastisk låt? I programserien Lyden av litteratur utforsker vi samspillet mellom musikk og litteratur. Vi har utfordret musiker og komponist Tuva Syvertsen, kjent fra musikkgruppen Valkyrien, til å komponere musikk/lyd til tekster av fire ulike forfattere. Sammen med forfatterne har hun utforsket hvordan litteratur kan produseres og formidles som noe mer enn ren tekst. Hvordan høres egentlig lyden av litteratur ut? Denne høsten får du mulighet til å oppleve to av disse unike produksjonene fremført live. Lyden av litteratur er et samarbeid med Larvik bibliotek og er støttet av Nasjonalbiblioteket. Fredrik Høyer i samklang med Tuva Syvertsen (bilde - Fredrik Høyer foto: Synnøve Øverland Knutsen) (sendt Ticketmaster og tnb.no) Poeten, forfatteren og scenekunstneren Fredrik Høyer er mest kjent for å opptre med slam-poesi, en sjanger som befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesing, standup og spoken word. Høyer er jevnlig gjest i Salongen på NRK P2, og har skrevet flere forestillinger for ulike teaterscener. I 2014 ga han ut sin første roman, Månehund & fatter’n, og i 2016 var han aktuell med Grønlandsutraen som ble utgitt både som bok, musikkalbum og fremført som monolog på Nationaltheatret. Billetter kr 100 kan skaffes på Ticketmaster (Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 - 19.30)

Lyden av litteratur: Fredrik Høyer og Tuva Syvertsen - Premiere

LYDEN AV LITTERATUR Har du noen gang lest en bok og tenkt at her ville det gjort seg med et soundtrack? Eller hørt et dikt og tenkt at dette ville blitt en fantastisk låt? I programserien Lyden av litteratur utforsker vi samspillet mellom musikk og litteratur. Vi har utfordret musiker og komponist Tuva Syvertsen, kjent fra musikkgruppen Valkyrien, til å komponere musikk/lyd til tekster av fire ulike forfattere. Sammen med forfatterne har hun utforsket hvordan litteratur kan produseres og formidles som noe mer enn ren tekst. Hvordan høres egentlig lyden av litteratur ut? Denne høsten får du mulighet til å oppleve to av disse unike produksjonene fremført live. Lyden av litteratur er et samarbeid med Larvik bibliotek og er støttet av Nasjonalbiblioteket. Fredrik Høyer i samklang med Tuva Syvertsen Poeten, forfatteren og scenekunstneren Fredrik Høyer er mest kjent for å opptre med slam-poesi, en sjanger som befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesing, standup og spoken word. Høyer er jevnlig gjest i Salongen på NRK P2, og har skrevet flere forestillinger for ulike teaterscener. I 2014 ga han ut sin første roman, Månehund & fatter’n, og i 2016 var han aktuell med Grønlandsutraen som ble utgitt både som bok, musikkalbum og fremført som monolog på Nationaltheatret. Billetter kr 100 kan skaffes på Ticketmaster (Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 - 19.30)

MAKEit: Vi lager Harry Potter-tryllestaver!

Swish and flick! Wingardium leviosa! Visste du at du kan lage din egen tryllestav inspirert av det folkekjære Harry Potter-universet ved hjelp av blant annet pappmache og strikkepinner? Vi skal hvertfall gi det et forsøk! Velkommen til en kreativ og sosial kveld på Kreatoriet, med både magi og trylleformler! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Filmvisning: Elephant, USA 2003

En spillefilm inspirert av hendelsen hvor to unge gutter plaffet ned klassekamerater og lærere på Columbine High School. Den gir oss ingen enkle svar, men gir oss imidlertid muligheten til innblikk i det universet disse to guttene beveget seg i. Van Sants kamera glir drømmeaktig gjennom korridorene på en high school. Skoleelever improviserer frem dagligdagse situasjoner. Bruddstykker av samtaler. Venner som møtes. Trøbbel med lærere. Kamera fanger det opp og formidler fragmentene videre til publikum, og når volden eksploderer skildres det med sober tilbakeholdenhet. „Hva var det som fikk to unge gutter til å plaffe ned klassekamerater og lærere på Columbine High School? Plagsomme klassekamerater? Uoppmerksomme foreldre? Voldelige videospill? Den generelle våpenkulturen i USA? Eller en kombinasjon av alle disse tingene? ELEPHANT er inspirert av denne hendelsen, men gir ingen enkle svar. Den gir oss imidlertid muligheten til innblikk i det universet disse to guttene beveget seg i. Alle som har opplevd ungdomstiden vet at den kan være kjip, men svært få griper til slike ultravoldelige handlinger som Elephant viser oss. Samtidig sier regissør Gus Van Sant at livet er flyktig, uforutsigbart og at det ikke nødvendigvis er en hendelse som får begeret til å flyte over, men en strøm av ulike ting - en smekk her og en irettesettelse der. Ikke sånn å forstå at det ikke ligger antydninger til svar i de samfunnsmessige syndene som skvulper i vannskorpen. Vi er vitne til mobbing i klasserommet. Vi ser en fyllekjørende far, som prøver å kjøre sin sønn på skolen. Vi hører på tre venninner som kaster dritt om andre jenter. Vi registrerer at Alex, den ene av skytterne, går fra klassisk sonate på piano til voldelig videospill sammen med kompisen Eric. Sammen skaper disse småhistoriene en følelse av stigende innestengt redsel, selv om de hver for seg ikke innevarsler noe uhyggelig. Og ungdommene vi møter virker vennlige og lavmælte, om enn litt åndsfraværende til tider. Når vi så, i et tilbakeblikk, ser Alex og Eric bestille våpen på gunsusa.com for så å få det levert hjem, kan vi ikke gjøre annet enn å hive etter pusten. Tempoet øker nå, og en uggen følelse brer seg i kroppen. Den er til forveksling lik den du sitter med når du ser en togkollisjon i sakte film. Gus Van Sant har blant annet laget kultfilmene DRUGSTORE COWBOY (1989) og MY OWN PRIVATE IDAHO (1991), og publikumssuksesser som NOE Å DØ FOR (1995) og DEN ENESTÅENDE WILL HUNTING (1997).“ filmweb.no Vant både Gullpalmen for Beste film og prisen for Beste regi ved Cannes filmfestival (2003). ELEPHANT, regi: Gus Van Sant, USA 2003 Passer fra 15 år. Engelsk tale, norsk tekst 1t 21min Gratis inngang

Alexander von Schlippenbach/Dag Magnus Narvesen

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek Kl 1600 200/50 Det er spesielt for oss denne lørdagen å kunne ønske velkommen til en sentral europeisk utøver, pianisten Alexander von Schlippenbach. Han har spilt piano fra åtteårsalderen og studert komposisjon i Køln. Han startet Globe Unity Orchestra i 1966 og ledet det i ca 20 år.Schlippenbach og Sven-Åke Johansson utgjorde en legendarisk duo fra 1976 som faktisk spilte på Blow Out i Oslo i fjor. Schlippenbach er kjent som en dyptpløyende Thelonious Monk tolker, og de fleste av hans konserter inneholder elementer av Monks musikk. Til Tønsberg kommer han sammen med den norske trommeslageren Dag Magnus Narvesen. Vi arrangerer denne konserten i samarbeid med Urijazz og Tønsberg og Nøtterøy bibliotek.

Karin Krog Trio - 80 år i år!

VÅR INTERNASJONALE, HØYST ANERKJENTE JAZZVOKALIST – 80 ÅR I ÅR! Vår jazzdronning Karin Krog fylte 80 år den 15. mai i år. Utrolig nok. Hennes stemme er fortsatt full av glød og glede og ungdommelig spenst. Operasangerinner pensjoneres, jazzsangerinner modnes. Urijazz ønsket naturligvis svært gjerne å ha henne på programmet for 2017, og la vårt publikum få hylle henne. Karin er en allsidig sanger, og det er mange bandsammensetninger som kunne være aktuelle. Vi landet på det intime trioformatet med bassist Terje Gewelt fra Vestfold og den norske svensken Staffan William-Olsson. Begge er allsidige og ytterst begavete musikere som vi har møtt på Urijazz-scenen ved mange anledninger. I dette trioformatet blir først og fremst mange av jazzens standardlåter presentert. Karin startet allerede som 18-åring, i Kjell Karlsens sekstett i 1955. I over 60 år har vi altså hatt gleden å ha henne hos oss og rundt oss, med sin særegne stemme og i tallrike sammenhenger – improviserende, både tradisjonelt og eksperimentelt, fra New Orleans til elektronikk. Hun har alltid hatt sitt eget, høyst personlige uttrykk, det være seg med Jan Garbarek, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Dexter Gordon, Steve Kuhn, Bengt Hallberg eller samboer John Surman. Karin ble tildelt Buddy-prisen allerede i 1965, og seinere har hun fått flere Spellemannpriser og til og med blitt innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Det sier det meste. Aktiv som organisator har hun også vært, med Norsk jazzforbund på 60-tallet, og i dag har hun samlet det meste av innspillinger/utgivelser med seg selv på sitt eget selskap, Meantime Records. Vi bøyer oss i støvet – for ei dame! Karin Krog – vokal Staffan William-Olsson – gitar Terje Gewelt - bass I samarbeid med Biblioteket BILLETTER KR 300 URIJAZZ-MEDLEM KR 200 URIJAZZ-UNGDOM GRATIS BEGGE KONSERTENE (+ SCHLIPPENBACH): KR 400 – MEDLEMMER URIJAZZ KR 300

Alexander von Schlippenbach og Dag Magnus Narvesen

EN AV EUROPAS FREMSTE FRIJAZZUTØVERE Det er spesielt for oss denne kvelden, i samarbeid med Nonfigurativ Musikk, å kunne ønske velkommen til en sentral europeisk utøver, pianisten Alexander von Schlippenbach. Han har spilt piano fra åtteårsalderen og studert komposisjon i Køln. Han startet det sentrale orkesteret The Globe Unity Orchestra i 1966 og ledet det i rundt 20 år. Schlippenbach og Sven-Åke Johansson utgjorde en legendarisk duo fra 1976, og som faktisk kunne høres på festivalen Blow Out i Oslo i fjor. Han er kjent som en dyptpløyende Thelonious Monk-tolker, og de fleste av hans konserter inneholder elementer av Monks musikk. Til dette besøket er han invitert av trommeslager Dag Magnus Narvesen. Jazz er først og fremst improvisasjonens musikkform, mest kjent for oss med utgangspunkt i afrikansk-amerikanske musikktradisjoner. Improvisasjon har imidlertid alltid vært et element i ulike stilarter også i Europa, der improvisasjon på orgel kanskje er det mest kjente og utviklete i så måte. I Tønsberg er dette videreført av organist og kantor Svein Erik Tandberg i Slagen kirke. Fra 50-/60-tallet vokste det fram et frijazzbegrep, med sentrale personer som Ornette Coleman, Cecil Taylor, Sun Ra og John Coltrane i USA. Tanken bak formen var å skape et uttrykk med ingen eller færrest mulig formelle grenser, ikke minst når det gjaldt melodi og harmoni. På den europeiske scenen var Peter Brøtzman og Alexander von Schlippenbach tidlige utøvere. I dag er Paal Nilssen-Love en sentral, internasjonal utøver, og han spilte med Schlippenbach på Blow Out i august 2016. I samarbeid med Nonfigurativ Musikk BILLETTER KR 200 URIJAZZ-MEDLEM KR 150 URIJAZZ-UNGDOM GRATIS BEGGE KONSERTENE (+KARIN KROG): KR 400 – MEDLEMMER URIJAZZ KR 300

Familieforestilling: Grå gubber leker med fyrstikker

Piken med svovelstikkene av H. C. Andersen handler om den fattige jenta som går gatelangs i kulda på selveste nyttårsaften for å selge svovelstikker. Ingen kjøper noe av henne. I Kattas figurteaters forestilling åpner dukkespiller Tessa Lepistö med å framføre historien, men publikum blir forsinket på grunn av gjøgleren Erlend Tveite som opptrer like utenfor teaterlokalet. Dette starter konfliktfylt, men de to får etter hvert et felles prosjekt. Barna i salen blir fort deltakere i prosjektet, for alle vil redde den lille piken. Dermed blir den planlagte forestillingen endret. Dukkespilleren og gjøgleren forenes i ønsket om å redde fyrstikkpiken. Men er det mulig å endre H. C. Andersens eventyr? (Passer fra 6 år)

MAKEit: Sy din egen kappe!

Å sy er enklere enn du tror! Vi stiller med stoff, tråd og symaskiner og lærer deg hvordan du kan sy din egne kule kappe. Velkommen til en kreativ og sosial kveld på Kreatoriet! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

MAKEit: Lær Unreal Engine med Rock Pocket Games

Vi har invitert Tønsbergs spillselskap Rock Pocket Games til å lære bort Unreal Engine. Rockpocket Games har hatt suksess med både app-spill og spill for konsoll og PC. Shiftlings kom ut i 2015, og nå jobber de med et nytt og spennende spill kalt Moons of Madness. Unreal Engine blir brukt av en rekke store spillselskaper for å lage spill, og er et must for alle data- og programmeringsinteresserte der ute! Velkommen! Sjekk ut: http://www.rockpocketgames.com/ MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Faktastisk: Vikingsmeden - urframføring

Visste du at under gulvet på biblioteket lå det en vikingsmed begravet? Lær mer om vikinggravene som gjemmer seg under flisene i underetasjen. Smeden gjenoppstår fra båtgraven og forteller sin historie. Skuespiller Erlend Tveite og musikkgruppen Eldrim forteller og spiller. Etter å ha hørt smedens historie går vi ned til Lindahlplan, og der vil smedlauget i Oseberg Båtlag lære deg å smi. Bli med på en tur tilbake til den dramatiske vikingtiden! Kun 30 barn per forestilling, voksne ingen adgang. Gratisbilletter kan skaffes på Ticketmaster fra mandag 6. november kl. 18.00

Faktastisk: Vikingsmeden - urframføring

Visste du at under gulvet på biblioteket lå det en vikingsmed begravet? Lær mer om vikinggravene som gjemmer seg under flisene i underetasjen. Smeden gjenoppstår fra båtgraven og forteller sin historie. Skuespiller Erlend Tveite og musikkgruppen Eldrim forteller og spiller. Etter å ha hørt smedens historie går vi ned til Lindahlplan, og der vil smedlauget i Oseberg Båtlag lære deg å smi. Bli med på en tur tilbake til den dramatiske vikingtiden! Kun 30 barn per forestilling, voksne ingen adgang. Gratisbilletter kan skaffes på Ticketmaster fra mandag 6. november kl. 18.00

MAKEit: Vi spiller Nintendo Switch!

Vi tar fram popcornet og inviterer til en sosial minispillkveld på biblioteket! Ta med en venn eller to og test ut Nintendo Switch i en ny setting. Det blir konkurranser i forskjellige Switch-spill, blant annet Mario Kart Deluxe og Arms. MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Strikk&Lytt

Elsker du å strikke og får sjelden tid til å lese? Eller har du bare lyst til å høre en god fortelling? Vi finner fram noveller, romanutdrag og kanskje noen dikt mens du slapper av i en stol med strikketøyet. Du strikker. Vi leser høyt. Gratis

Bok i uka

Er du på jakt etter boktips? Kom og hør våre anbefalinger! En onsdag i måneden presenterer to bibliotekarer en blanding av nye bokfavoritter og skjulte skatter fra hyllene, og vi serverer kaffe/te og noe å bite i. Gratis

MAKEit: Brettspillkveld

Vi inviterer til brettspillkveld på biblioteket hvor du kan ta med venner og møte andre. Du kan velge fra vårt utvalg, eller ta med egne spill som du kan dele med folk! Her kan du bli kjent med nye mennesker og ta en pause fra en stressende hverdag. Spillene vi har er blant annet: -Exploding Kittens -Werewolf -Munchkin/Munchkin Marvel -Clue: World of Harry Potter -Monopoly: Game of Thrones edition -Monopoly: Pokemon Edition -Risk: Star Wars Edition -Scrabble -Ticket to Ride -Carcassone -Scotland Yard -Lords of Waterdeep -UNO Velkommen! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

«Å stå i en manns skygge, heller enn i skyggen av en vegg»

HORISONT Det skjer mye utenfor landets grenser som påvirker og interesserer oss. I denne serien vil du møte personer med kunnskap om nettopp dette. Fra smått til stort, fra historisk til brennaktuelt. «Å stå i en manns skygge, heller enn i skyggen av en vegg» - ظل راجل و لا ظل حيطة Dette er et ordtak nærmest alle kvinner i Midtøsten vokser opp med. I skyggen av en far, en bror eller en ektefelle er for svært mange arabiske kvinner det viktigste elementet for sosial aksept, selv i dag i land som er svært velutviklet. Samtidig foregår det et stille opprør rundt kvinners rettigheter og identitet, i kjølvannet av den arabiske våren. Hvordan forholder arabiske kvinner seg til begrepene skam og ære, og hvordan gjenspeiler dette seg i den arabiske samtidslitteraturen? Nasjonalbibliotekets rådgiver Nisrin M. Barkouki tar et dypdykk i en kontrastfylt og tilslørt verden, som er mer kompleks enn man skulle tro.

Game along: Min avatar og jeg

Min avatar og jeg - om forholdet mellom spill og spiller I dette foredraget inviterer Tobias Staaby til samtale om hva det vil si å være en spiller, og hvordan vi kan forstå forholdet mellom den som spiller og avataren hun eller han tar kontroll over. Velkommen til en spennende reise innen dataspill og spillpsykologi. Tobias Staaby er lærer og spillpedagog ved Nordahl Grieg videregående skole, og har spill som både jobb og fritid. Billetter kr 50 kan skaffes på Ticketmaster

Dypdykk i musikkhistorien: Del 17: Tegnefilmmusikk

Noe musikk er så integrert i et annet uttrykk at vi nesten ikke tenker over at det er der eller over hvor viktig det er, og ikke minst hvilken prestasjon som ligger bak. Et slikt uttrykk er klassisk tegnefilm, der musikken blant annet skal følge alle bevegelser, få fram dramatikk og tydeliggjøre karakterer. Gode eksempler på dette er Looney tunes, Disney og Tom & Jerry. I tegnefilm er det rett og slett mye musikalsk snadder, der tegnefilmkomponistene Scott Bradley og Carl Stalling er to av legendene. Mandag 20. november kl. 18.30 (NB: Endret tidspunkt) Gratis

MAKEit: Fanfiction Workshop

Liker du å dikte videre på allerede eksisterende univers fra litteraturen og populærkulturen? Eller liker du bare å skrive? Vi inviterer til en fanfiction workshop hvor du kan skrive sammen med andre, dele, få inspirasjon til å skrive og møte andre med samme interesser. Velkommen! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

MAKEit: Cosplay Workshop med foam!

Vil du lære å lage imponerende kostymer eller jobbe med et eget prosjekt? Kanskje du bare vil møte andre som også er interessert i cosplay? Uansett grunn, ønsker vi velkommen til foam workshop! Vi stiller med alt av utstyr og mønstre til blant annet Steampunk-briller og masker. Velkommen! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Bokkafe: Kerstin Ekmans forfatterskap

Kerstin Ekman plasserer seg som en av de aller største blant Nordens mange store fortellere i fortid og nåtid. May Haraldsen og Kirsten Muhle fra Sandefjord bibliotek samtaler og deler gode leseopplevelser fra hennes lange forfatterskap. Gratis

Juleverksted

Små og store inviteres til å lage julepynt og pynte treet i barneavdelingen. Vi stiller med glanspapir, piperensere og annet utstyr - samt bøker med oppskrifter som kan inspirere. Juleverkstedet har blitt en hyggelig førjulstradisjon og vi ønsker barn, foreldre og besteforeldre velkommen til biblioteket! Gratis

MAKEit: Kahoot Spillquiz

Er du interessert i gaming og liker quiz? Bli med på konkurranse i Kreatoriet! Det blir så klart kule premier til 1., 2. og 3. plassen! Ta med mobilen og last ned Kahoot-appen på forhånd! Velkommen til en hyggelig og sosial kveld med venner og popcorn! NB: Det står dessverre feil tidspunkt i programmet. Arrangementet begynner kl 17:00. MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Kunnskapsriket: Arv og miljø

Arv og miljø (bilde - Mona Sæbø foto: HSN) (tnb.no) Hva er egentlig DNA og gener, og hvordan kan genetisk kunnskap påvirke meg? Førsteamanuensis Mona Sæbø gir deg et innblikk i genetikkens verden. Gratis

Lyden av litteratur: Linda Klakken og Tuva Syvertsen

LYDEN AV LITTERATUR Har du noen gang lest en bok og tenkt at her ville det gjort seg med et soundtrack? Eller hørt et dikt og tenkt at dette ville blitt en fantastisk låt? I programserien Lyden av litteratur utforsker vi samspillet mellom musikk og litteratur. Vi har utfordret musiker og komponist Tuva Syvertsen, kjent fra musikkgruppen Valkyrien, til å komponere musikk/lyd til tekster av fire ulike forfattere. Sammen med forfatterne har hun utforsket hvordan litteratur kan produseres og formidles som noe mer enn ren tekst. Hvordan høres egentlig lyden av litteratur ut? Denne høsten får du mulighet til å oppleve to av disse unike produksjonene fremført live. Lyden av litteratur er et samarbeid med Larvik bibliotek og er støttet av Nasjonalbiblioteket. Linda Klakken i samklang med Tuva Syvertsen En av de nye, spennende stemmene i det norske litterære landskapet er lyriker Linda Klakken, utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Høsten 2013 fikk hun mye oppmerksomhet for diktsamlingen Mamma, kone, slave, som ble kåret til en av årets beste bøker både i Dagbladet og Bokmagasinet, og fikk lyriker Endre Ruset til å uttale at «de vakreste diktene hennes er til å få frysninger av.» Etter debuten har hun utgitt ytterligere to kritikerroste diktsamlinger. Billetter kr 100 kan skaffes på Ticketmaster (Alle rettigheter ved With bok & kaffe fra kl. 19.00 - 19.30)

MAKEit: Rollespillkveld

Vi inviterer til rollespillkveld med dungeon master, terninger, penn og papir! Dette blir både sosialt og spennende der terningene bestemmer spillernes skjebne i en fantasiverden med monstre, magi og sverdkamper! Velkommen! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Familieforestilling: Reisenissene

«Det er ikke hva vi har, men hvem vi har som er det viktigste.» (Sitat nissemamma). I musikalen laget av SideScener møter vi reisenissene nissemamma, hennes to barn nissesøster, nissebror og deres gamle venn banjonissen. Som magiske reisenisser våkner de hver morgen opp på et nytt sted, men hvor de havner vet de ikke selv. Med denne forestillingen flyttes fokuset vekk fra den tradisjonelle A4-familien og inn i et moderne familiebilde med en alenemamma med hennes to barn. I den hektiske førjulstiden prøver Nissemamma å få nissebarna til å forstå at det er ikke det materialistiske som er det viktigste, men det at vi har hverandre, uansett livssituasjon. (Passer fra 4 år) Skuespillere er: Thale Krogtoft, Christina Strøm, Stefan Strømnes og Mikael Jonassen

MAKEit: Virtual Reality

Vi kjører Virtual Reality-kveld hvor du får mulighet til å teste ulike spill med virtual reality-headset. Vi har både Oculus Rift og HTC Vive. Velkommen inn i en ny og spennende verden! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Bok i uka

Er du på jakt etter boktips? Kom og hør våre anbefalinger! En onsdag i måneden presenterer to bibliotekarer en blanding av nye bokfavoritter og skjulte skatter fra hyllene, og vi serverer kaffe/te og noe å bite i. Gratis

MAKEit: Brettspillkveld

Vi inviterer til brettspillkveld på biblioteket hvor du kan ta med venner og møte andre. Du kan velge fra vårt utvalg, eller ta med egne spill som du kan dele med folk! Her kan du bli kjent med nye mennesker og ta en pause fra en stressende hverdag. Spillene vi har er blant annet: -Exploding Kittens -Werewolf -Munchkin/Munchkin Marvel -Clue: World of Harry Potter -Monopoly: Game of Thrones edition -Monopoly: Pokemon Edition -Risk: Star Wars Edition -Scrabble -Ticket to Ride -Carcassone -Scotland Yard -Lords of Waterdeep -UNO Velkommen! MAKEit er en programserie for ungdom og unge voksne med fokus på makerspace og gaming. Vi driver med blant annet spillkonkurranser, cosplay workshop, 3D-modellering og teknologi. Eventene er planlagt og arrangert av ungdom, og vi ønsker deg velkommen uavhengig av kulturell bakgrunn. Her kan du enten lære noe nytt, eller lære bort til andre! Vi holder til i Kreatoriet i underetasjen på biblioteket. For 13-25 år. Alle MAKEit-arrangementene våre er gratis!

Tønsberg Storband. Jul også i storbandformat - en tradisjon

Tønsberg Storband har gledet jazzpublikummet i byen i mange år, de siste årene også med sine julekonserter i biblioteket. I adventstiden samler storbandet seg i bibliotekets underetasje for å gi byens folk julemusikk med storbandvri. Naturlig nok blir det også noen julesanger som kanskje er mer kjent i USA enn i Norge. Tønsberg Storband og Urijazz har etablert en tradisjon med disse konsertene mellom bøker og klosterruiner. Publikum slutter opp om konsertene, som representerer en annerledes setting enn de andre julekonsertene. Storbandet er en institusjon i byens musikkliv og står på programmet hos Urijazz hver eneste sesong! Tønsberg Storband feiret 25 års virke i fjor. Som vokalist møter vi flotte Jeanette Kristiansen, og storbandets leder og dirigent er Frode Grøtting. Tønsberg Storband Frode Grøtting – leder, dirigent Jeanette Kristiansen – vokal BILLETTER kr 200 URIJAZZ-MEDLEM KR 150 URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Perleworkshop: Vi perler mer pixelart!

Nå er det jul igjen og vi fortsetter å perle våre favoritter fra retrospillenes verden – alt fra Pokemon til Undertale, eller hva du enn måtte ønske. Kanskje du rett og slett vil perle julegavene eller julepynten i år? Biblioteket stiller med perler i alle farger, brett, strykejern, mønstre og avslappende bakgrunnsmusikk. Du kan gjerne ta med eller lage egne mønstre hvis du vil. Anbefalt fra 10 år. Dropp-inn fram til kl. 19.00, ingen påmelding, men et begrenset antall brett og sitteplasser. Velkommen til Kreatoriet i underetasjen! Gratis.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.