Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Engø Gård

Engø Gård
Engø Gård
Engø Gård
Engø Gård

Et måltid på Engø Gård er en himmelsk opplevelse for både gane og sjel, med nærhet til naturen, sesongens lokale råvarer, kreativitet og sjenerøsitet.

På Engø Gård har man like høye forventninger til god vin som til god mat. Når de to ting forenes i en unik atmosfære og et avslappet miljø skaper dette en minnerik totalopplevelse. Her søker man alltid etter nye og spennende utfordringer innenfor mat- og vinkombinasjoner slik at man kan gjøre den beste jobben for sine gjester. Ingenting skal være en tilfeldighet når man har valgt å besøke Engø Gård.

Kjøkkenet serverer i all hovedsak kortreist mat. Lokale råvarer settes sammen til nydelige retter basert på det utsøkte franske og italienskinspirerte landskjøkken. Den gastronomiske opplevelsen i restauranten blir drevet av en enorm lidenskap for faget. Menyene er satt sammen av kjøkkensjefen på forhånd og varierer gjennom året i forhold til sesong og tilgang på råvarer. I de første dagene i mai får vi for eksempel de første grønne aspargesene fra Hvasser. Når sommeren kommer står ofte nye poteter, fjellørret fra Hardanger, vill-lam fra Austevoll og jordbær fra Tjøme på menyen. Marken bugner av nye grønnsaker, og duggfriske krydderurter kan plukkes fra Engøs egen urtehage. Med høsten kommer sopp fra skogen, piggvar fra Skagerrak, Charolais-okse fra Vestfold og epler fra naboen. På vinteren kan det være vinterpurre, skrei fra Nord-Norge, frilandsgris fra Grøstad Gård og Vacherin Mont d`Or ost.

Gjestene skal se hva det er de får å spise, de skal kunne se om det er lam, kveite eller pærer. Og enda viktigere, de skal smake hva det er de får, smaken er det viktigste. Engø Gårds filosofi omkring kombinasjonen av mat og vin kan egentlig uttrykkes ganske enkelt: Det skal smake godt!

På Engø Gård er menyene satt sammen av kjøkkensjefen på forhånd, unntatt i sommersesongen, når gjestene kan velge á la carte. Gjennom størstedelen av året legger dermed de fleste gjestene ansvaret i Engø Gårds kyndige hender både når det gjelder meny og vin valg. Dette innebærer en stor forpliktelse for Engø Gård til hver dag å mobilisere alt man har av kunnskaper og ideer omkring hver enkelt rett og hver enkelt vin.

I desember 2007 ble Engø Gård Hotel & Restaurant på Tjøme i Vestfold tatt opp som medlem i den franske organisasjonen Traditions & Qualité. Engø Gård er den andre restauranten i Norge som kan smykke seg med dette eksklusive medlemskapet. Bagatelle i Oslo har vært medlem siden 1990 og det var Eyvind Hellstrøm som oppfordret Engø Gård til å søke opptak i organisasjonen. Hovedkriteriene for medlemskap er blant annet mat og service av topp kvalitet, atmosfære og at restauranten har hatt en viss levetid.

Traditions & Qualité ble startet i 1954 av et fåtall av restauranter i Frankrike. Deres hensikt var å knytte sammen profesjonelle restauranter av topp kvalitet verden over, slik at alle deres medlemmer kan tilby de høyeste standarder av kvalitetsmat samt utsøkt gjestfrihet. Organisasjonen er en samling av verdens beste restauranter og en inspirasjonskilde for kjøkkensjefer og kokker verden over.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Gamle Engøvei 25, Tjøme i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Lutefiskaften

Det er mange mattradisjoner knyttet til jul i Norge – en av dem er den berømte lutefisken. Vi serverer lutefisk med klassisk tilbehør, men med vår egen Engø vri. Pris pr. person kr. 500,- inkl. lutefiskmeny. Drikkevarer er ikke inkludert i prisen. Middag serveres fra kl. 18.00 i Paviljongen, og vi serverer aperitiff til de som ønsker dette fra kl. 17.00. Vi arrangerer Lutefiskaften den 11. november 2017, men dette arrangementet kan også bestilles for grupper på minimum 30 personer helt frem til jul. Under Lutefiskaften den 11. november kan du melde deg på som enkeltperson, par eller gruppe - vi reserverer plass til deg på arrangementet. Servering vil blir på fellesbord, det vil si at du har reservert en plass, men ikke et eget bord til arrangementet.

Søndagsmiddag | Tema: Vilt

Søndagsmiddag med med vilttema servers på farsdagen den 12. november 2017. Kom innom Engø Gård for søndagsmiddag den 12. november og smak på høstens flotte råvarer! Vi serverer en 3-retters søndagsmiddag til kun kr. 495,- pr. person, bordsetning vil være kl. 16.00, kl. 16.30 og kl. 17.00. Bord reserverer du som normalt via vår resepsjon på tlf. 33 39 00 48 eller på post@engo.no. Meny Sjøkreps selleri - hasselnøtter - einer Hjort jordskokk - sopp - svartkål Blåbær sable - sitron verbena - marengs Pris kr. 495,- pr. person

Juletapas i Sjøboden

Vi inviterer til juletapas i vårt lokale Sjøboden nord i Røssesundet på fredag 24. november 2017! Prisen for arrangementet er kr. 650,- pr. person ekskl. drikke. Kvelden starter med oppmøte i Biblioteket ved resepsjonen på Engø Gård kl. 17.45, vi går sammen ned til Sjøboden som ligger ca 7 min rusletur fra hotellet. Vi går på skogssti langs engen så det kan være lurt med gode sko. Du kan også møte opp direkte i Sjøboden på Engøbrygga hvis du ønsker det, men husk at det lite med parkeringsmuligheter der og vi anbefaler derfor å sette bilen på parkeringsplassen oppe på gården. Når vi kommer frem til Sjøboden kan de som vil få servert musserende vin eller annet godt drikke, vi sørger for fin fyr i peisen inne. Det dekkes opp store fat med blandt annet sild, laks, skinke og andre tradisjonelle og utradisjonelle godbiter som passer til juletapas og som alltid i Sjøboden serveres det godt brød og smør til. Vi vil sørge for at det er et utvalg av drikke som passer til maten tilgjengelig. Etter middagen kan du gjerne få en kaffe og avec, velg mellom Cognac eller likør. Da er det bare å nyte den rolige, lune, og rustikke stemningen som Sjøboden byr på. Kvelden avsluttes senest kl. 23.00 og vi følger dere gjerne tilbake til gården. Både mat og drikke betales direkte i Sjøboden - kun kort betaling. Vil du være med på «Juletapas» i Sjøboden? Påmelding gjøres via post@engo.no eller på tlf. 33 39 00 48. Viktig informasjon Det er maks 20 plasser på dette arrangementet. «Juletapas» arrangeres på fredag 24. november 2017 med åpen påmelding. Samme arrangement kan bestilles for grupper over 10 personer på andre dager – ta kontakt for å avtale dag og motta tilbud. Avbestilling av plass på arrangementet kan gjøres inntil 7 dager før. Engø Gård reserverer rett til å kansellere arrangementet senest fredag 17. november 2017. Beskjed om kansellering vil gjøres skriftlig pr. e-post og kun dersom det ikke er nok deltakere påmeldt.

Søndagsmiddag | Tema: Jul

Søndagsmiddag med med juletema servers den 3. desember 2017 i forbindelse med vår julegrantenning! Kom innom Engø Gård for søndagsmiddag med smak av jul den 3. desember! Vi serverer hele 4-retters julemiddag til kun kr. 525,- pr. person, bordsetning vil være kl. 16.00, kl. 16.30 og kl. 17.00. Bord reserverer du som normalt via vår resepsjon på tlf. 33 39 00 48 eller på post@engo.no. Meny Juletorsk Pinnekjøtt Ribbe Riskrem Pris kr. 525,- pr. person

Juletorsk på bryggekanten

Vi inviterer til en hyggelig aften med juletorsk i vårt lokale Sjøboden nord i Røssesundet på tirsdag 5. desember 2017! Prisen for arrangementet er kr. 650,- pr. person ekskl. drikke. Kvelden starter med oppmøte i Biblioteket ved resepsjonen på Engø Gård kl. 17.45, vi går sammen ned til Sjøboden som ligger ca 7 min rusletur fra hotellet. Vi går på skogssti langs engen så det kan være lurt med gode sko. Du kan også møte opp direkte i Sjøboden på Engøbrygga hvis du ønsker det, men husk at det lite med parkeringsmuligheter der og vi anbefaler derfor å sette bilen på parkeringsplassen oppe på gården. Når vi kommer frem til Sjøboden kan de som vil få servert musserende vin eller annet godt drikke, vi sørger for fin fyr i peisen inne. På bordet vil du finne den deilige juletorsken med godt tilbehør. Det vil være persillepoteter og annet tradisjonelt tilbehør, som alltid i Sjøboden blir det servert godt brød og smør. Vi dekker opp vårt rustikke langbord for en hyggelig kveld og tar med et utvalg av drikke som passer til. Etter middagen kan du gjerne få en kaffe og avec, velg mellom Cognac eller likør. Da er det bare å nyte den rolige, lune, og rustikke stemningen som Sjøboden byr på. Kvelden avsluttes senest kl. 23.00 og vi følger dere gjerne tilbake til gården. Både mat og drikke betales direkte i Sjøboden - kun kort betaling. Vil du være med på «Juletorsk på bryggekanten» i Sjøboden? Påmelding gjøres via post@engo.no eller på tlf. 33 39 00 48. Viktig informasjon Det er maks 20 plasser på dette arrangementet. «Juletorsk på bryggekanten» arrangeres på tirsdag 5. desember 2017 med åpen påmelding. Samme arrangement kan bestilles for grupper over 10 personer på andre dager – ta kontakt for å avtale dag og motta tilbud. Avbestilling av plass på arrangementet kan gjøres inntil 7 dager før. Engø Gård reserverer rett til å kansellere arrangementet senest tirsdag 28. november 2017. Beskjed om kansellering vil gjøres skriftlig pr. e-post og kun dersom det ikke er nok deltakere påmeldt.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.