Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Engø Gård

Engø Gård
Engø Gård
Engø Gård
Engø Gård

Et måltid på Engø Gård er en himmelsk opplevelse for både gane og sjel, med nærhet til naturen, sesongens lokale råvarer, kreativitet og sjenerøsitet.

På Engø Gård har man like høye forventninger til god vin som til god mat. Når de to ting forenes i en unik atmosfære og et avslappet miljø skaper dette en minnerik totalopplevelse. Her søker man alltid etter nye og spennende utfordringer innenfor mat- og vinkombinasjoner slik at man kan gjøre den beste jobben for sine gjester. Ingenting skal være en tilfeldighet når man har valgt å besøke Engø Gård.

Kjøkkenet serverer i all hovedsak kortreist mat. Lokale råvarer settes sammen til nydelige retter basert på det utsøkte franske og italienskinspirerte landskjøkken. Den gastronomiske opplevelsen i restauranten blir drevet av en enorm lidenskap for faget. Menyene er satt sammen av kjøkkensjefen på forhånd og varierer gjennom året i forhold til sesong og tilgang på råvarer. I de første dagene i mai får vi for eksempel de første grønne aspargesene fra Hvasser. Når sommeren kommer står ofte nye poteter, fjellørret fra Hardanger, vill-lam fra Austevoll og jordbær fra Tjøme på menyen. Marken bugner av nye grønnsaker, og duggfriske krydderurter kan plukkes fra Engøs egen urtehage. Med høsten kommer sopp fra skogen, piggvar fra Skagerrak, Charolais-okse fra Vestfold og epler fra naboen. På vinteren kan det være vinterpurre, skrei fra Nord-Norge, frilandsgris fra Grøstad Gård og Vacherin Mont d`Or ost.

Gjestene skal se hva det er de får å spise, de skal kunne se om det er lam, kveite eller pærer. Og enda viktigere, de skal smake hva det er de får, smaken er det viktigste. Engø Gårds filosofi omkring kombinasjonen av mat og vin kan egentlig uttrykkes ganske enkelt: Det skal smake godt!

På Engø Gård er menyene satt sammen av kjøkkensjefen på forhånd, unntatt i sommersesongen, når gjestene kan velge á la carte. Gjennom størstedelen av året legger dermed de fleste gjestene ansvaret i Engø Gårds kyndige hender både når det gjelder meny og vin valg. Dette innebærer en stor forpliktelse for Engø Gård til hver dag å mobilisere alt man har av kunnskaper og ideer omkring hver enkelt rett og hver enkelt vin.

I desember 2007 ble Engø Gård Hotel & Restaurant på Tjøme i Vestfold tatt opp som medlem i den franske organisasjonen Traditions & Qualité. Engø Gård er den andre restauranten i Norge som kan smykke seg med dette eksklusive medlemskapet. Bagatelle i Oslo har vært medlem siden 1990 og det var Eyvind Hellstrøm som oppfordret Engø Gård til å søke opptak i organisasjonen. Hovedkriteriene for medlemskap er blant annet mat og service av topp kvalitet, atmosfære og at restauranten har hatt en viss levetid.

Traditions & Qualité ble startet i 1954 av et fåtall av restauranter i Frankrike. Deres hensikt var å knytte sammen profesjonelle restauranter av topp kvalitet verden over, slik at alle deres medlemmer kan tilby de høyeste standarder av kvalitetsmat samt utsøkt gjestfrihet. Organisasjonen er en samling av verdens beste restauranter og en inspirasjonskilde for kjøkkensjefer og kokker verden over.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Gamle Engøvei 25, Tjøme i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.