Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Engø Gård

Engø Gård
Engø Gård
Engø Gård
Engø Gård

Et måltid på Engø Gård er en himmelsk opplevelse for både gane og sjel, med nærhet til naturen, sesongens lokale råvarer, kreativitet og sjenerøsitet.

På Engø Gård har man like høye forventninger til god vin som til god mat. Når de to ting forenes i en unik atmosfære og et avslappet miljø skaper dette en minnerik totalopplevelse. Her søker man alltid etter nye og spennende utfordringer innenfor mat- og vinkombinasjoner slik at man kan gjøre den beste jobben for sine gjester. Ingenting skal være en tilfeldighet når man har valgt å besøke Engø Gård.

Kjøkkenet serverer i all hovedsak kortreist mat. Lokale råvarer settes sammen til nydelige retter basert på det utsøkte franske og italienskinspirerte landskjøkken. Den gastronomiske opplevelsen i restauranten blir drevet av en enorm lidenskap for faget. Menyene er satt sammen av kjøkkensjefen på forhånd og varierer gjennom året i forhold til sesong og tilgang på råvarer. I de første dagene i mai får vi for eksempel de første grønne aspargesene fra Hvasser. Når sommeren kommer står ofte nye poteter, fjellørret fra Hardanger, vill-lam fra Austevoll og jordbær fra Tjøme på menyen. Marken bugner av nye grønnsaker, og duggfriske krydderurter kan plukkes fra Engøs egen urtehage. Med høsten kommer sopp fra skogen, piggvar fra Skagerrak, Charolais-okse fra Vestfold og epler fra naboen. På vinteren kan det være vinterpurre, skrei fra Nord-Norge, frilandsgris fra Grøstad Gård og Vacherin Mont d`Or ost.

Gjestene skal se hva det er de får å spise, de skal kunne se om det er lam, kveite eller pærer. Og enda viktigere, de skal smake hva det er de får, smaken er det viktigste. Engø Gårds filosofi omkring kombinasjonen av mat og vin kan egentlig uttrykkes ganske enkelt: Det skal smake godt!

På Engø Gård er menyene satt sammen av kjøkkensjefen på forhånd, unntatt i sommersesongen, når gjestene kan velge á la carte. Gjennom størstedelen av året legger dermed de fleste gjestene ansvaret i Engø Gårds kyndige hender både når det gjelder meny og vin valg. Dette innebærer en stor forpliktelse for Engø Gård til hver dag å mobilisere alt man har av kunnskaper og ideer omkring hver enkelt rett og hver enkelt vin.

I desember 2007 ble Engø Gård Hotel & Restaurant på Tjøme i Vestfold tatt opp som medlem i den franske organisasjonen Traditions & Qualité. Engø Gård er den andre restauranten i Norge som kan smykke seg med dette eksklusive medlemskapet. Bagatelle i Oslo har vært medlem siden 1990 og det var Eyvind Hellstrøm som oppfordret Engø Gård til å søke opptak i organisasjonen. Hovedkriteriene for medlemskap er blant annet mat og service av topp kvalitet, atmosfære og at restauranten har hatt en viss levetid.

Traditions & Qualité ble startet i 1954 av et fåtall av restauranter i Frankrike. Deres hensikt var å knytte sammen profesjonelle restauranter av topp kvalitet verden over, slik at alle deres medlemmer kan tilby de høyeste standarder av kvalitetsmat samt utsøkt gjestfrihet. Organisasjonen er en samling av verdens beste restauranter og en inspirasjonskilde for kjøkkensjefer og kokker verden over.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Gamle Engøvei 25, Tjøme i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Søndagsmiddag "En smak av sommermenyen"

SØNDAGSMIDDAG Denne gangen er tema "En smak av sommermenyen" og vårt flotte kjøkken vil gi en smakebit på retter du vil finne på årets sommermeny hvor inspirasjon er hentet fra det italienske kjøkken. Vi håper det frister! Kom innom Engø Gård for søndagsmiddag den 4. mars. Vi hadde stor suksess med våre søndagsmiddager i fjor, vi håper at mange tar turen til Tjøme på søndagene også i år! Vi serverer en 3-retters søndagsmiddag til kun kr. 495,- pr. person, bordsetning vil være kl. 16.00, kl. 16.30 og kl. 17.00. Bord reserverer du som normalt via vår resepsjon på tlf. 33 39 00 48 eller på post@engo.no. Meny Aperitivo Bordet får servert et utvalg fra vår Aperitivo buffet. Det er mulighet for å hente mer av det man liker fra buffeten. Tagliata Di Manzo ruccola - parmasan - cherry tomater Semifreddo med bær Pris kr. 495,- pr. person

Hank synger Cash & Cornelis

Konsertpakke Bestill vår konsertpakke som inkluderer aperitiff, konsert og 4-retters meny ekskl. drikkevarer til kun kr. 1.295,- per person. Om du ønsker å overnatte og nyte vår delilige hjemmelagde frokost kan vi tilby overnatting fra kr. 700,- per person i dobbeltrom ved bestilling av konsertpakke. Bestill konsertpakke med overnatting dirkete på nett (klikk på kjøp billett knappen), eller ta kontakt på tlf. 33 39 00 48 eller post@engo.no. Våre gjester er velkomne til å nyte en aperitiff før konserten (inkludert i pakken) fra kl. 17.00 i våre stuer i resepsjonsbygget "Pensjonatet". Konserten starter kl. 18.00 i lokalet "Paviljongen" som ligger i "Pensjonatet". Konserten varer ca 45-60 minutter. Etter konserten går du over tunet og inn i restaurantbygget hvor vi er klare med en 4-retters meny som en deilig avsluttning på kvelden. Overnatter du til dagen etter serveres det frokost fra kl. 08.30 - 10.30 i restaurantbygningen. Husk å ta med badetøy. Vårt oppvarmede badehus med basseng, boblebad og badstue er åpent fra kl. 07.00 - 20.00. Tilgjengelig kun for overnattende gjester. Hank synger Cash & Cornelis Som karismatisk vokalist i Turbonegro ble Hank von Hell et særegent ikon på rockescenen og kjent langt utover landets grenser. Han er et multitalent med mange strenger å spille på. Ved siden av å være en stor stemme, fører han en årvåken og til tider skarp penn som samfunnsbetrakter og kritiker. Han er forfatter, foredragsholder og en attraktiv skuespiller på film og teater. Tiden etter Turbonegro har gjort Hans-Erik til en særdeles allsidig og folkekjær artist. Mange sperret øynene opp da han entret scenen som hovedrolleinnehaver i musicalen Jesus Christ Superstar på Det Norske Teater. Et jublende kritikerkorps kunne fastslå at den kontroversielle rockeren var langt mer enn punkrock, sminke og kaos. Han ble nordmannen som gjorde hovedrollen i den svenske suksessfilmen om Cornelis Vreeswijk. Så troverdig at han for alltid vil ha en plass i svenskenes hjerter. Han tolket Vreeswijks sanger på plate og turnerte Norge og Sverige for fulle hus i etterkant av filmen. Han har oversatt Johnny Cash til norsk og turnert landets kulturhus, besøkt fengsler og gitt tekstene til The Man in Black ny aktualitet. Han har vært dommer i Idol, kokkelert i Masterchef, vært talsmann for de svake og utstøtte, brettet ut sitt turbulendte liv med stor troverdighet og holdt engasjerende foredrag for mange av Norges største virksomheter. Håvard Rem har skrevet biografien "HANK", om artisten og mennesket Hans-Erik Dyvik Husby. Høsten 2015 gjorde han rollen som Ole Bramsrud i musikalen Selskapsresan i Malmø. En kjempesuksess som i 2016 ble oppført i bl.a Stockholm. Hans-Erik Dyvik Husby er også kjent for sin matglede. Han har utgitt to grillbøker, lansert sin egen grillmat-serie "Hank ́s" og vært grillmester på utallige events.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.