Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Nøtterøy kulturhus

Nøtterøy kulturhus
Nøtterøy kulturhus
Nøtterøy kulturhus

Vi ønsker bredde i programmet og har som mål å dekke alle de ulike scenekunstene.

Nøtterøy Kulturhus er et regionalt kulturhus for midtre Vestfold. Kulturhuset åpnet i 1994, og har utviklet seg til å bli en av de sentrale aktørene på østlandet. Vi ønsker å være et kulturhus som tilbyr noe til nesten alle, med en bredde i programmet som spenner fra det folkelige til det -smale", og som dekker alle de ulike scenekunstene. På de profesjonelle forestillingene vi presenterer har vi et sterkt fokus på kunstnerisk kvalitet, og vi forsøker å ligge på et fornuftig prisnivå. Nøtterøy Kulturhus ønsker også å være et kulturhus for amatøroppsetninger med lokale aktører.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Tinghaugveien 14, Nøtterøy i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Oliver Hohlbrugger

Oliver Hohlbrugger er en unik artist og formidler med stor scenepersonlighet som begeistrer publikum med sine stemningsfulle låter, tilstedeværelse og utrykk. Så langt har han spilt et knippe eksklusive konserter utenfor hjembyen til fantastiske anmeldelser. Oliver Hohlbrugger var et ukjent navn inntil han overrasket stort med sitt debutalbum "The Choirboy" høsten 2016. Et album som ble mottatt med stor entusiasme og lovord blant musikkjennere og publikum. Albumet verserte også på flere av kritikernes «årets beste album-lister» når musikkåret 2016 skulle oppsummeres og han ble nominert i to kategorier til Gaffa prisen som årets nykommer og årets beste album. Olivers musikalske univers er vanskelig å sette i bås, referansene går ofte til store artister tilbake i tid. Sjangermessig er musikken i retning alternativ pop/rock, med elementer fra både rock noir og orkestral pop, og tanken går fort til artister som Richard Hawley, Nick Cave, Roy Orbison, Lee Hazelwood, John Grant, Father John Misty mm. Musikken er variert med store orkestrale arrangementer avløst av mer upolerte og nedstippa utrykk. I disse ytterpunktene finner du det musikalske universet til Hohlbrugger. Her er sjel og nerve i vakre melodiøse arrrangementer, uforutsigbare vendinger og et gjennomgående tidløst uttrykk. Med seg har han Eirik Lye, Arthur Berning, Anders Brunvær Hauge, Jens Borge og Espen Kvaløy. Oliver er i disse dager i gang med nytt album og det er bare å glede seg. "Hvor har du vært hele mitt liv Oliver? Oliver og band beviser sporenstreks at de bør settes høyt på det norske musikkartet" - Musikknyheter.

Teatro Delusio

Teater i teateret! 3 skuespillere, 29 roller, ingen ord og tonnevis av latter Likte du Kollaps i kulissene? Dette er en tilnærmet ordløs versjon over samme tema. Like mye galskap og latter, men der hele persongalleriet spilles av kun 3 personer (noe du vil ha vanskelig for å forstå når du ser forestillingen) Et fantastisk ensemble begir seg ut i voldsomme kampscener, dødelige intriger og lidenskapelige arier fra verdenskjente stykker. Kveld etter kveld sikrer de seg strålende kritikker og endeløs applaus. På den ene siden. På den andre siden jobber tre teknikere i mørket bak scenen. Livet deres som vanligvis er skjult, kommer nå frem i lyset. Det tyske teaterkompaniet Familie Flöz har skapt en liten familie, hvor hjemmet er teateret. Den effektive Bob er ung, sterk og uforutsigbar, den trøtte og sykelige Bernd blir herset med og den alltid sultne Ivan er nervøs for å miste kontroll over forestillingen. Bare kulisser skiller de populære stjernene på scenen og de tre arbeiderne som kjemper for lykke i et helt annet univers. På et magisk vis blandes glamour og jordnært slit. Velkommen til Teatro Delusio. Kulturhusleder Einar Schistads favoritt fra teaterfestivalen Edinburg Fringe i 2016! “★★★★★ A theatrical triumph without compare.” — The Times, London “★★★★★ Masterful” –The Scotsman “★★★★★ Possibly the most beautiful show you will watch at the Edinburgh Fringe, Teatro Delusio is a marvel: original, stunningly choreographed, very funny and incredibly moving. This is physical theatre at its zenith.” –Broadway Baby Varighet: ca 80 min. PS. Vi har holdt av billetter til alle som ønsker tilbudspakken "Sjefens Fristelse".

Russisk rabalder

Han har blitt servert kaffe av Putin, drukket vodka med Jeltsin, og han har kjent Gorbatsjov siden 1975. Hør Hans-Wilhelm Steinfeld fortelle om sitt fantastiske liv som korrespondent i Russland og på Balkan. Er du interessert i historie, politikk og kraftfulle anekdoter passer dette foredraget for deg. Steinfeld har levd og åndet for Russland, internasjonal storpolitikk og kritisk journalistikk hele sitt liv. Denne kvelden byr Hans-Wilhelm publikum opp til et halvannen times foredrag du sjelden vil glemme. Kåseriet «Russisk rabalder» rommer: • «Tillitens visittkort» mellom Norge og Russland gjennom 1000 års historie. • Den russiske manns problematiske selvbilde som aggresjonsfaktor. I russisk skjønnlitteratur stod «det overflødige mennesket» helt sentralt. • Russisk humor grundig illustrert. • «Russisk rabalder» avsluttes med kulturrabalderet rundt verdensberømte, russiske kulturskikkelser de siste 60 år. Steinfeld arbeidet i NRK i 37 år, hvorav 18 år som korrespondent i Moskva. Han har også vært NRKs korrespondent på Balkan med sete i Budapest og Beograd. Steinfeld er utdannet lektor i sovjetrussisk og økonomisk historie (Cand.philol) fra Universitetet i Bergen,og han studerte i Warszawa, Sarajevo og i Moskva. Han har i årevis forelest på NHHs Executive Master courses i internasjonalt lederskap. Steinfeld har utgitt 12 bøker, og han er tildelt Cappelen-prisen, Peer Gynt-prisen, Narvesen-prisen, Skandinaviska Journalistprisen og er innehaver av Litauens frihetsmedalje. I dag er han partner i kommunikasjonsbyrået Corporate Communications AS.

De glade damene på tur

EN GRISEFESTLIG FORESTILLING Nytt humorshow med suksessparet Brit Elisabeth Haagensli og Ann Marie Ottersen. Nå kan du oppleve suksessartistene fra Fredriksson Fabrikk og ikke minst Gammel dame – megasuksessen fra i fjor. Nå er de igjen klare for å trylle fram masse latter. Medvirkende: På scenen: Anne Marie Ottersen og Brit Elisabeth Haagensli Laget av: Pål Kvammen, Tom Sterri, Rune Dahl Bjørnsen, Per Inge Torkelsen, Kjetil Kooyman og Karsten Fullu. Regi: Tom Sterri

Kari Bremnes

Kari Bremnes med nytt album og norgesturné! Kari Bremnes er en av våre aller fremste låtskrivere og sangere og hun er en formidabel live-artist. Hennes evne til å nå ut til folk over hele landet er bemerkelsesverdig, og Kari knytter sterke bånd til sitt stadig større publikum. Til høsten er hun klar med nytt album og sin mest omfattende turné noensinne. Konsertene er det mest spennende jeg gjør. Og vi snakker høyspenning. Det er der vi møtes med alt vi har, sal og scene. Jeg har alltid hatt stor respekt for publikum, men de første årene var jeg reddere. Etterhvert har vi utviklet noe som ligner et vennskap, publikum og jeg. Det er en absolutt forvandling, sier Kari Bremnes. Kari har skrevet sanger halve livet, vært artist enda lengre og gjennom årene har hun utviklet nærmest en egen sjanger. Kjernen i den er nærheten til folk og historiene rundt livene vi lever. Om å miste, om å finne. Om storhet og trivialiteter.

The Chicago Blues Brothers

Velkommen til det prisbelønte showet THE CHICAGO BLUES BROTHERS, verdens ledende hyllest til legendariske The Blues Brothers! Vi reiste over til England for å kvalitetssikre showet og ble nesten blåst ut av setene av den energiske galskapen! … Jake har akkurat kommet ut av fengselet og sammen med broren Elwood, begir de seg ut på, «A mission from God». De må skaffe nok penger til å redde barnehjemmet og det er bare én måte å gjøre det på. De må samle bandet igjen! Med over 30 uforglemmelige klassikere, er dette showet fullspekket med den aller beste Blues og Soul musikken fra begge de ikoniske The Blues Brothers filmene, gjesteopptredener med blant andre «Fab Callaway» og «Rev I.C. DeLight» + en hel masse mer - masse galskap til et godt formål! Jake (Chris Hindle) & Elwood (Gareth Davey) Blues tar oss med på en uforglemmelig musikalsk reise sammen med deres fenomenale 9-manns orkester: The Chicago Blues Band and The Sisters of Soul. «Highly Charged, energetic, fun & infectious» - Time Out -

Albert & Anna

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den. Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider. Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk. "Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake." På scenen Kari Simonsen, Anna Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Albert Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite. Team Av Frode Grytten. Regi: Hildegun Riise. Scenografi: Åse Hegrenes. Videodesign: Åsmund Bøe. Lysdesign: kunngjøres senere. Lyddesign: kunngjøres senere. Forestillingslengde: 140 min (inkl. pause) Kritikervising på Riksteatret i Nydalen, Oslo 18. mai 2017 Urpremiere på Den Nationale Scene i Bergen 23. mai 2017 På turné med Riksteatret til 47 steder høsten 2017. Spilles på Den Nationale Scene etter turné. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.

Gotoguta med Frikar

Akrobat-alarm! FRIKAR er tilbake med ny, spenstig forestilling! Hallgrim Hansegård har utforsket det gamle stølslivet. Hva brukte de tiden til før mobilen kom? Det får du se på Nøtterøy Kulturhus 1. november. Spenn fast setebeltene, nå er FRIKAR tilbake med en ny og modig forestilling. Hva gjorde budeiene når guttene var i bygda - og hva gjorde guttene når jentene var i fjøset? Hva gjorde kjedelige stunder til kreative stunder? I GotoGuta, som betyr gutter fra ei «goto», stien mellom to skigarder, får du hallingversjonen av «Backstreet boys»… og slik oppstod «hulling». I GotoGuta inviterer Hallgrim Hansegård, Ådne Kolbjørnshus, Vetle Springgard og Andris Hemsing deg med til ei tenkt stølsgoto hvor de slår ihjel tiden med surrealistiske påfunn. '"GotoGuta", valdresdialekt for ‘Backstreet Boys’, er en studie i gruppedynamikk og fysisk kontakt mellom gutter. Danseglede, hardingfele og noe du aldri har sett før… Hallgrim Hansegård etablerte FRIKAR i 2006 for å skape samtidskunst basert på eldgammel kunnskap. FRIKAR ble for alvor kjent gjennom Norske Talenter i 2008. Som dansere til Alexander Rybaks seierslåt i Grand Prix i 2009 fikk hallingkastene og de spenstige karene også internasjonalt fokus. Forestillingene hans er spilt i 30 land og i utallige tv-kanaler, og i 2013 fikk han sølvprisen under Prix Italia. Hallgrim har lært av de gamle mestrene, pustet støvet av sjeldne skrifter og søker alltid etter ny kunnskap om mennesket og nye samarbeidsformer. Varighet: 55 minutter.

Oscar Danielson

Med den fantastiske låta «Besvärjelse» og en rekke kritikerroste albumutgivelser, har Danielson virkelig markert seg de siste årene, også på denne siden av grensen. Norgesvenn er et begrep med både heldige og uheldige assosiasjoner. Men i tilfellet Oscar Danielson kan man trygt slå fast at den sympatiske svensken er en av våre gode venner. 2.november kommer han tilbake til Norge for å spille på Nøtterøy Kulturhus! I november 2014 varmet han opp for Bjørn Eidsvåg i et fullsatt Oslo Spektrum, og det er langt mellom de gangene 9000 mennesker er så lutter øre som da. Kort tid etter opptrådte han på NRKs «Lindmo», og igjen både begeistret og fascinerte Danielsons låtunivers det norske folk. Nå er den stockholmsfødte 44-åringen ut på solotur. Det er et show som fremkaller latter så vel som tårer. Temaet er, selvfølgelig, kvinner. Det er sanger om kjærlighet, fulle av alvor og dypt menneskelige observasjoner, krydret med humoren som er Oscars kjennetegn. Det starter med «Flickorna», som handler om det livsforvandlende øyeblikket når guttene først ser «flickorna som gjort sig fina». Så følger vi med fra de første vaklende skritt, inntil bekymringer om hva du gjør for å holde kjærligheten i live etter lang tid har gått og barna begynner å bli store.rt sig fina». Så følger vi med fra de første vaklende skritt, inntil bekymringer om hva du gjør for å holde kjærligheten i live etter lang tid har gått og barna begynner å bli store.

Closer

Closer er en menneskelig og dramatisk forestilling vi alle kan kjenne oss igjen i. Det verdenskjente stykket er skrevet av engelskmannen Patrick Marber i 1997 og er en av vårt tids moderne klassikere, det er også filmatisert i Hollywood i 2004. Til oss kommer stykket med suksessregiør Per Olav Sørensen. I denne oppsetningene spiller stjernelaget Nicolai Cleve Brock , Andrea Hovig Bræin, Anders Danielsen Lie og Gine Cornelia Pedersen. Dan er en mislykket forfatter og nekrologskribent, og Alice har en fortid som stripper. Dan møter fotografen Anna og blir forelsket i henne. Anna innleder et forhold til Dan, men blir også sammen med legen Larry. Til slutt finner både Alice og Larry ut at de blir bedratt, og innleder et forhold… Kortversjonen av «Closer» ligner på en ukebladroman, men da stykket hadde urpremiere i London i 1997 var stykket en knyttneve rettet mot det mot det moderne vestlige menneskets lemfeldige omgang med «sannhet», og hvordan «kjærligheten" ligger igjen på slagmarken. Stykket er om mulig mer aktuelt idag, 20 år senere. Regissør Per-Olav Sørensen arbeidet på Oslo Nye Teater da stykket hadde Norgespremiere i 1998, da i Kjetil Bang-Hansens regi. — Jeg likte stykket da, og jeg liker det om mulig enda mer nå. Så da sjansen bød seg til å få dykke ned i dette materialet sammen med fire fantastisk flotte skuespillere, måtte jeg ta den. Det er alltid moro å sitte med et stykke i hånden som man på forhånd vet at publikum vil kunne underholdes av, relatere til, og bli utfordret av, sier Sørensen «CLOSER» Av Patrick Marber Oversettelse og regi Per-Olav Sørensen Med: Nicolai Cleve Broch, Anders Danielsen Lie, Andrea Hovig Bræin og Gine Cornelia Pedersen

Folk og røvere i Kardemomme By

Det blir fest i Kardemomme by. Og du er invitert! I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med. Har du husket å vaske ørene dine? Da kan du trygt ta med deg barna på Riksteatrets oppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en talende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen på kulturhuset der du bor. Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk. Med Kim Haugen i registolen og et ensemble fylt av unge, nye talenter ønsker vi å innlemme en ny generasjon i vår felles kulturarv. Ja, vi elsker Thorbjørn Egner! Premiere i Nydalen, Oslo 2. november 2017 Turnépremiere på Nøtterøy 7. november 2017 På turné med Riksteatret til 70 steder over hele landet På scenen Øyvind Boye Hansen Løvold, Mathias O’Wiidt Luppichini, Mikkel Niva, Mats Holm, Carina Furseth, Tor Ivar Hagen, Theodor Hellwig, Jan Huse, Siren Jørgensen, John Sigurd Kristensen, Morten Røhrt, Jonas Rønning, Jon Rørmark, Erik Aleksander Schjerven, Lars Helge Throndsen, Linda Tørklep og Olli Wermskog. Team Regissør: Kim Haugen. Scenograf: Siri Langdalen. Lysdesigner: Cathrine Godager Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

Folk og røvere i Kardemomme By

Det blir fest i Kardemomme by. Og du er invitert! I Kardemomme by bor gamle Tobias, pølsemakeren, trikkefører Syversen og barberer Sørensen. Tommy og tante Sofie og vesle Kamomilla. Og politimester Bastian som aldri har lyst til å arrestere noen. Rett utenfor byen bor det tre røvere som heter Kasper, Jesper og Jonatan. De har også lyst til å være med. Har du husket å vaske ørene dine? Da kan du trygt ta med deg barna på Riksteatrets oppsetning av Folk og røvere i Kardemomme by - en teaterforestilling full av energi, humor, dans og masse musikk. Du vil møte en frekk papegøye, en talende kamel og en løve som er glad i melkesjokolade. Bli med inn i Egners verden og opplev den magiske teaterstemningen på kulturhuset der du bor. Røverne gleder seg til å hilse på barna som kommer på besøk. Med Kim Haugen i registolen og et ensemble fylt av unge, nye talenter ønsker vi å innlemme en ny generasjon i vår felles kulturarv. Ja, vi elsker Thorbjørn Egner! Premiere i Nydalen, Oslo 2. november 2017 Turnépremiere på Nøtterøy 7. november 2017 På turné med Riksteatret til 70 steder over hele landet På scenen Øyvind Boye Hansen Løvold, Mathias O’Wiidt Luppichini, Mikkel Niva, Mats Holm, Carina Furseth, Tor Ivar Hagen, Theodor Hellwig, Jan Huse, Siren Jørgensen, John Sigurd Kristensen, Morten Røhrt, Jonas Rønning, Jon Rørmark, Erik Aleksander Schjerven, Lars Helge Throndsen, Linda Tørklep og Olli Wermskog. Team Regissør: Kim Haugen. Scenograf: Siri Langdalen. Lysdesigner: Cathrine Godager Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause).

Stein Torleif Bjella

Stein Torleif Bjella gjorde seg for alvor bemerket med solodebuten Heidersmenn i 2009. Albumet ble svært godt mottatt og gjorde seg fortjent til to spellemannominasjoner. To år senere kom oppfølgeren Vonde Visu som, om mulig, ble enda bedre mottatt enn debuten. Den nådde helt opp til tredjeplass på VG-lista (24 uker), og sørget for at Bjella kunne innkassere både Spellemannpris, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune. Heim for å døy avsluttet trilogien i 2013, og for albumet mottok han Edvard-prisen i klassen ”Tekst og musikk.” Også Det Norske Teatret har latt seg fengsle av Bjellas låtunivers. I januar 2017 har nemlig forestillingen ”Kan nokon gripe inn”, basert på Bjellas tekster og melodier, premiere på Hovedscenen. Forestillingen kommer også til oss denne høsten med Riksteatret. På senhøsten 2016 slapp Stein Torleif Bjella endelig sitt fjerde soloalbum, Gode Liv. ”Bjella & Co har lagd det komplette album”, skrev Dagbladet og trillet til seks på terningen. Visekunstnerens bunnsolide katalog vokser seg stadig større, og som iTromsøs anmelder ganske riktig poengterte i sin anmeldelse, "Stein Torleif Bjella gjør det umulige mulig, nemlig å finne opp seg selv hver gang". Som helstøpt liveartist, har Bjella også markert seg. På små, intime klubbscener så vel som på landets aller største festivalscener. «Overveldende fantastisk, rett og slett», skrev Dagbladets anmelder etter å ha sett Bjella på Øya i 2011 og trillet til seks på terningen. «Gleden ved å være sørgmodig», konkluderte VGs anmelder etter å ha sett ham på samme festival tre år senere. Nå kan du oppleve Bjellas låtunivers og dets mange sørgmodige gleder live igjen hos oss for tredje gang. S

Dr. Bergland bryter taushetsplikten

Vinner av Komiprisen 2017 – Årets standupkomiker Jonas Kinge Bergland er tilbake med en splitter ny forestilling etter suksessen med den kritikerroste «Dr. Bergland og den alternative medisin». En god latter forlenger livet! Dine symptomer: støl i magemusklene, sliten i kjevemusklene, inkontinens, sterk rytmisk aktivitet i pusteorganene, krampelignende reaksjoner (type latter), økt produksjon av endorfiner, økt pusteevne, hjertet slår fortere, harmoni, avspenning og generell velvære. Diagnose: du er i ferd med å le deg i hjel av «Dr. Bergland bryter taushetsplikten». Jonas Kinge Bergland er komiker, lege og idrettsutøver fra Holmlia utenfor Oslo. Bergland gjorde seg også bemerket med andreplass i 2016-utgaven av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Av og med: Jonas Bergland Regi: Vemund Vik Dette sa pressen etter den forrige forestillingen: Dagbladet – Dr. Bergland burde fås på blå reseptAftenposten – En fastlege som kurerer VG – Nok latter til en livsforlengende aften

Dr. Bergland bryter taushetsplikten

EKSTRA! Vinner av Komiprisen 2017 – Årets standupkomiker Jonas Kinge Bergland er tilbake med en splitter ny forestilling etter suksessen med den kritikerroste «Dr. Bergland og den alternative medisin». En god latter forlenger livet! Dine symptomer: støl i magemusklene, sliten i kjevemusklene, inkontinens, sterk rytmisk aktivitet i pusteorganene, krampelignende reaksjoner (type latter), økt produksjon av endorfiner, økt pusteevne, hjertet slår fortere, harmoni, avspenning og generell velvære. Diagnose: du er i ferd med å le deg i hjel av «Dr. Bergland bryter taushetsplikten». Jonas Kinge Bergland er komiker, lege og idrettsutøver fra Holmlia utenfor Oslo. Bergland gjorde seg også bemerket med andreplass i 2016-utgaven av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Av og med: Jonas Bergland Regi: Vemund Vik Dette sa pressen etter den forrige forestillingen: Dagbladet – Dr. Bergland burde fås på blå reseptAftenposten – En fastlege som kurerer VG – Nok latter til en livsforlengende aften

Samtalen med Magnus Jackson Krogh

Magnus Jackson Krogh, en av Norges mest kjente bloggere kommer nå til Nøtterøy. Sammen med psykiatrisk sykepleier Hilde Kragebøl skal de gjøre et dypdykk inn i Magnus sitt liv med janteloven,diagnosen ADHD, spiseforstyrrelser og et meget kort besøk på en psykiatrisk klinikk. Med humor og alvor forteller Magnus om en reise fra lille Kjøllefjord i Finnmark, til lobbyen på «Hotel Cæsar». Magnus Jackson Krogh ble kjent med bokserien «Livet med ADHD», før han gav ut serien «Turbo Tore» i 2016. Magnus har vært å se i blant annet «Oljebarna», «God Morgen Norge», «Dagens mann», «Typisk deg» og «Mitt livs publikum». En inspirasjonskveld som passer alle. Pakket inn som et LIVE-talkshow for hele familien.

Oslo Strykekvartett spiller ABBA

Oslo Strykekvartett har siden starten i 1991 markert seg som en av vår tids mest allsidige og nyskapende strykekvartetter. Repertoaret spenner fra standardverkene med vekt på Beethoven til låter av ABBA og Brubeck, som de fremfører med humor og ablegøyer. Denne kvelden er viet ABBAs fengende musikk. De spiller regelmessig i Wigmore Hall, Carnegie Hall, ved Dortmund Streichquartett festival, Risør kammermusikkfest, Oslo Quartet Series, Orlandofestivalen og Canary Islands Music Festival. Oslo Strykekvartett består av musikerne Geir Inge Lotsberg, Liv Hilde Klokk, Are Sandbakken og Øystein Sonstad. De spiller på fire italienske instrumenter bygget i perioden 1695 til 1759, generøst utlånt av Sparebankstiftelsen/Dextra Musica. Oslo Strykekvartett støttes av Norsk Kulturråd.

100 år med Vera Lynn

Den kulturelle spaserstokken presenterer «100 år med Vera Lynn» av og med Underholdningsvogna. Med denne forestillingen ønsker Underholdningsvogna å fortelle historien om Vera Lynns spennende og innholdsrike karriere. Her får publikum presentert historien om Veras lange og betydningsfulle karriere som «The Forces Sweetheart» og som arbeiderklassens stolte symbol.

Gjengangere

Klassikeren Gjengangere av Henrik Ibsen: Er det mulig å legge fortiden bak seg? Vi har alle så mye vi gjerne skulle gjort annerledes enn vi gjorde. En urett vi begikk. En sjanse vi ikke tok. Et valg vi ikke våget. Om det bare kunne gjøres om! Men det er for sent. Skaden er skjedd. Vi vet det. Vi prøver å glemme det. Men var det alvorlig nok, vil det før eller siden hjemsøke oss. På samme måte er det med familien vi kommer fra. Den bestemmer hvem vi blir. Uansett hvor mye vi forsøker å befri oss fra hva generasjoner har gjort før oss. Det er dette det handler om i Gjengangere – Ibsens kanskje aller skarpeste og samtidig mest gripende skuespill. Fru Alving har sendt Osvald bort som barn. Hun ville ikke at sønnen skulle vokse opp i samme hus som sin utsvevende far. Men når Osvald kommer hjem etter farens død, blir det ikke det frydefulle gjensynet fru Alving har sett frem til. Sønnen er uhelbredelig syk, og han laster seg selv og det glade kunstnerlivet han har levd i Paris. Men fru Alving – som aldri har fortalt noen sannheten om sin mann – innser desperat at årsaken er en annen. Det er fortiden som innhenter henne – og med den skammen over alt hun har holdt skjult og over sviket mot kjærligheten til mannen hun egentlig elsket, pastor Manders. Fru Alving er den mest sammensatte og engasjerende av alle Ibsens kvinneskikkelser. Hun er også i nær slekt med Nora i Et Dukkehjem, som ble skrevet to år tidligere. Men der Nora bryter opp og forlater både mann og barn, gjør fru Alving det motsatte: hun blir. Og gradvis låses hun stadig fastere til det livet hun har levd. Og prisen for det blir høy. På scenen Per Egil Aske, Gunnar Eiriksson, Madalena Sousa Helly-Hansen, Gjertrud Louise Jynge og Lasse Lindtner . Team Regissør: Bentein Baardson. Scenograf: Bård Lie Thorbjørnsen. Kostymedesigner: Ingrid Nylander. Lysdesigner: Eivind Myren. Lyddesigner: Nils Wingerei. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause). Premiere: Oslo / Nydalen 31. august 2017 Produsert av Riksteatret

Egil Olsen

Singer/songwriter Egil Olsen slipper sin første rockeplate, sin mest elektriske plate til nå. En av landets beste låtskrivere, musiker, (tegneserie- og spillfigur) kommer tilbake til Nøtterøy Kulturhus. Det nye albumet «You And Me Against the World» er et oppløftende og energisk album med romantiske rockelåter. «Det er et album om uovervinnelig kjærlighet i en gal gal verden. Det er optimistisk og romantisk, men med en litt hard og apokalyptisk undertone," sier Olsen selv. Egil Olsen er omtalt som «en av landets aller beste låtskrivere» (DN) og «noe av det vakreste og mest underfundige vi har» (VG) med sine «hinsides vakre låter» (Dagbladet). Han er kjent for sine usedvanlig underholdende konserter, der han med sine små akustiske viser, balanserer sårheten, varmen og melankolien i musikken, med sin uforutsigbare lune humor og komiske timing på scenen. Han kan gå rett fra det vondeste og skjøreste til å plutselig covre «Boombastic» med sin lyse, engleaktige falsett. Egil Olsen har vært å se som tegneseriefigur i sin egen daglige gjestestripe i Dagbladet. Han er også å høre i egen spalte på NRK P13-programmet Siri & co, der han hver uke delte sine ups and downs og framsider og baksider av artistlivet. Han har bidratt med musikk til japansk film, dukket opp på den nye platen til Ralph Myerz, og blitt popstjerne i Kina, hvor han har over en million treff på kinesisk Youtube! I tillegg har han hatt sin første kunstutstilling med illustrasjoner fra egne og andres platecover. Han dukket også opp som karakter i det norske spillet Drømmefall hvor han også bidro med flere akustiske låter.

Raindi Tytingvåg

Gled deg til en ettermiddag full av musikk til å bli glad av! Dette er nært og ekte. Høsten 2017 kommer Randi Tytingvåg Trio med ny plate og i den forbindelse legger de ut på en omfattende turné i Norge og i Tyskland. Med et unikt ”sound” og ekte historiefortelling har de skapt seg et navn både nasjonalt og internasjonalt. Sammen har de utviklet et akustisk format med elementer fra jazz, blues/roots, folk og country. Trioen utfolder seg i spennet fra det lavmælte og fragile til det kraftfulle og råe. Tett samspill og vokale harmonier har blitt deres fremste varemerke. Stavanger Aftenblad – terningkast 5: ”Vokalist i verdensklasse!” Geir Flatøe "Vokalisten Randi Tytingvåg fra Stavanger er en av de vokalistene jeg synes virkelig kan fortelle de gode historiene. Hun begynner å få relativt lang erfaring fra studiojobbingen, og kan vandre fra det ene ståstedet til det andre med like stor sikkerhet og overbevisning." Jan Granlie/ Salt Peanuts DAG OG TID: “Fraseringskunst av ytterste merke.” Lars Mossefinn Dagbladet – terningkast 5: “Randi Tytingvåg overrasker stadig med nye formater og musikalske eventyr i grenselandet mellom jazz og pop. Uansett hva hun gjør, er hun høyst tilstedeværende med sin intime og versatile røst.” Fredrik Wandrup

The Johnny Cash Roadshow

Velkommen tilbake til den tiden da Johnny Cash turnerte med sine fantastiske konserter. The Johnny Cash Roadshow er den eneste produksjonen i verden som har fått velsignelse fra Cash-familien til å gjenskape Johnny Cash. Forbered deg på et musikalsk eventyr med en imponerende produksjon når du får en saftig smakebit på hvordan det kunne vært med en av verdens største artister på Nøtterøy Kulturhus. Showet tar publikum fra 1950-tallet helt frem til 2002, og alle stopp i mellom. Alle de største hits er inkludert, sammen med låter fra det siste albumet Out Among The Stars. Alt dette akkompagnert av stemningsfulle skjermbilder og filmer fra artistens liv. The Johnny Cash Roadshow, frontet av prisbelønte singer/songwriter Clive John, gjenskaper med forbløffende nøyaktighet hvordan det var å være på et ekte Cash show. Med Jill Schoonjans i rollen som June Carter, Amanda Stone og Louise Masters som Carter Sisters sammen med «JC Horns», er fremføringen komplett. “Clive’s resemblance is uncanny” Rosanne Cash (Første datter av Johnny Cash) “Clive captures my Grandfather JUST as he was” Caitlin Crowell (Barnebarn av Mr. Johnny Cash and Mrs. June Carter Cash) “A voice better than the original” John Wheatcroft, York Mix “’Extraordinary concert” Daily Record and Sunday Mail ’What an amazing show, you could have sworn that Johnny Cash was there with you’ The Ironworks, Inverness www.johnnycashroadshow.com

The Simon & Garfunkel Story

Etter stående ovasjoner i fullsatt sal på Nøtterøy Kulturhus i fjor, stor suksess i Londons West End og en utsolgt turne i England, er nå The Simon & Garfunkel Story igjen på vei til Norge! Gled deg til et to timers autentisk show og reise gjennom hele den legendariske duoens karriere.Ved bruk av store bilder på lerret og originalt filmmateriale fremfører de alle Simon & Garfunkels hiter fra tidlig 60-tall gjennom 70-årene og frem til reunionkonserten i Central Park 1981. Showet inneholder også hitene fra Simon og Garfunkels solokarrierer. I rollene som Simon & Garfunkel finner vi Dean Elliott som spilte hovedrollen i West End-hiten «Buddy» og Jonny Smart med band.

Game of Hansen

Hans Morten Hansen er klar med sitt femte Stand-Up Show. Og Hansen møter livets spill med en uforlignelig evne til å sette ord på det han opplever. Han kan få den mest gjenkjennlige hverdagsopplevelsen til å fremstå i nytt og ustyrelig komisk lys. Uten sensur formulerer Hansens historier, synsvinkler, påstander og innflall sylskarp og vanvittig vittig. Det er ikke uten grunn at Hansen ble nominert til ”Komiprisen for beste Stand-Up” for sitt første soloshow. Han gikk helt til topps og fikk ”Komiprisen for beste Stand-Up” for begge de to nesten showene. Med forestillingen 50 SHADES OF HANSEN la han hele Norge for sine føtter og spilte over 100 forestillinger for fullsatte hus landet rundt. Og nå er han altså klar igjen. Nå har han igjen fått en nominasjon. Når "Komiprisen"skal deles ut 26. april i klassen "Beste Stand-up" er Game of Hansen nominert.

All I want for Christmas

Denne julen får du alt du ønsker deg! Vinanmelder Ingvild Tennfjord har samlet alle vinene du trenger for å feire jul og førjulstid. Her får du servert de beste vinene til å akkompagnere tradisjonell norsk julemat, fest, samt gode gaver. I tillegg henter hun frem meditasjonsvinene som løfter de stille øyeblikkene enda litt høyere. Dette blir kanskje den morsomste smakingen vi har holdt til nå. Lærerik, praktisk og herlig avslappende.

Christmas with Nordic Tenors

Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige. Sammen med sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varm humor og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

Christmas with Nordic Tenors

Konserten 18.00 nesten full. Vi har satt opp ekstra! Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige. Sammen med sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varm humor og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

Dødsdansen

Skal vi danse? Dødsdansen er et intenst trekantdrama, skrevet at den svenske dramatikeren August Strindberg i år 1900. Han omtaler selv stykket som ”mitt sterkeste (og enkleste!) stykke”, men selv den dag i dag er stykket gjenstand for diskusjon og tolkning. Vi møter ekteparet Edgar og Alice, som lever sitt forkvaklede samliv på en øy i skjærgården. I 25 år har de plaget hverandre, som en del av den daglige rutinen. Når Kurt, en slektning fra Amerika, plutselig en dag dukker opp vekkes ekteparet til liv – og dødsdansen er i gang. Det drikkes vin og det spilles kort, det krangles og slåss. Bare den sterkeste vil overleve. ”Forferdelig”, ”forskrekkelig”, ”skakende”, ”patologisk” var noen av vurderingene da stykket kom ut. Så omstridt var det at det tok hele fire år før noe teater våget å sette det opp. Siden har det gått sin seiersgang på teaterscener over hele verden. Endelig er det Teater Ibsens sin tur å sette opp stykket! Dødsdansen ble skrevet i en uvanlig sterk inspirasjonsrus, på bare én uke i slutten av oktober 1900. Denne inspirasjonen kommer tydelig til uttrykk i stykkets eksplosive kraft. Karakterene i Dødsdansen snakker til hverandre på en så destruktiv og ødeleggende måte at man ikke vet om man skal le eller gråte. Mye tyder på at Strindberg har benyttet seg av historier fra egne havarerte ekteskap... I Teater Ibsens oppsetning er de humoristiske sidene ved dramaet løftet frem. Varighet: 1 time og 45 minutter (uten pause)

Unnveig Aas

Unike Unnveig Aas har på kort tid blitt kjent som den lille lavmælte kvinnen med den store sorgfulle stemmen. Når Unnveig synger lytter man intenst. Hun har rørt publikummere på klubber, scener og festivaler over hele Norge, og allerede i 2013 to hun på scenen på Slottsfjellfestivalen. Hun har spilt support for Judy Collins, John Fullbright og Daniel Romano, og i tillegg opptrådt for et fullsatt festivaltelt i Bremen. Unnveigs debutalbum ”Old Soul” ble sluppet i mars 2017 til strålende kritikker og låtene hennes er hyppig spilt på blant annet NRK P3. Nå får du oppleve henne på foajéscenen til Nøtterøy Kulturhus. Presseomtaler: "Gud hjelpe meg så lenge det er siden sist vi opplevde (debut)album av dette kaliberet. – Jøje. " – Erik Munsterhjelm Tønsbergs Blad "En god stemme, gode låter, et kjærkomment avbrekk fra alt det mer tidsriktige." Geir Rakvaag, Dagsavisen. «Med stort låtskriver- og scenetalent, fosser Aas stille fram med sin deilige countrypop» - Slottsfjellfestivalen. «Unnveig Aas er en av våre ypperste, nye singer/songwritere. Hennes musikk er dramatisk, lengtende, velkomponert og fengende» - NRK P3 Urørt.

Natt i Nisseland

Julaften er i fare! Trollmannen i Vinterlandet har kastet en forbannelse over Nisseland, og en frustrert Nissefar vurderer å barbere av seg håret og rømme til nærmeste palmestrand. Det er jo ikke så heldig dagen før dagen. Claus, nissens assistent, og kusken Igor tar med seg Mats og Mina, to barn fra barnehjemmet, ut på et skummelt eventyr. Hvis de finner trollmannen, klarer de å bryte forbannelsen? Natt i Nisseland er en kritikerrost barne – og familiemusikal med spenning, varme, massevis av humor og fengende musikk. Forestillingen skal på turné november og desember 2017. ALDER: Gøy for hele familien fra 4 år. PS: Vi selger pølser, grøt og saft før og etter forestillingen. Forhåndsbestill gjerne når du kjøper billetten for å minske køen. "Magisk julestemning" Fredrikstad Blad "En herlig juleforestilling full av magi og skumle hensikter" Halden24

Faktastisk: Fisk du aldri har spist

Når du bader og har det gøy i sjøen om sommeren, er du omgitt av fisk som gjør mange rare ting. Mange av disse er altfor små og uspiselige til at de egner seg til middag. Men hva er det da som er så spesielt med dem? Jo, de gjør en masse merkelige og kule ting. Visste du at noen stjeler egg, andre rødmer dypt for å tiltrekke seg en partner? Eller at enkelte hanner blir gravide og andre pynter reirene sine for å imponere hunnene? Alt dette og mye mer skal forsker i zoologisk atferdsøkologi Sara Östlund Nilsson fortelle om. Kun 80 barn, voksne ingen adgang. Gratisbilletter kan skaffes på Ticketmaster fra mandag 4. desember kl. 18.00

Tape Face

Direkte fra Las Vegas og London: The Boy with Tape on his Face kommer til Nøtterøy med nytt show! En sjelden gang skjer det noe magisk som minner oss på at vi alle har et indre barn som trenger næring. Med enkel, smart og sjarmerende humor som går rett i hjertet, har “The Boy” skapt en av de mest tilgjengelige og underholdende show verden noensinne har sett. Etter forestillinger på Nøtterøy Kulturhus i 2013 og 2015, kommer han nå med et splitter nytt show. Jo mindre du vet om dette showet, dess bedre. Men tro oss: Du vil også denne gangen bli overrasket, og få en fantastisk kveld i kulturhuset! The Boy with Tape on his Face, eller Tape Face som han nå kaller seg, er en karakter med universell appell. Han har gjort seg kjent på grunn av sin fantastiske humor som utføres selv om han ikke sier ett eneste ord. På munnen har han nemlig svart gaffatape. Tape Face med sin søte, skjeve, dype og morsomme personlighet overskrider barrierene av språk og kultur. Sam Wills fra New Zealand begynte sin karriere som gateartist, og traff full pott på humorfestivalen Fringe i Edinburgh i 2010. Deretter gikk det slag i slag og han fyller nå teatre over hele verden med blant annet en måneds show i Las Vegas til sommeren, og flere ganger med show i Londons West End. Han har også også turnert flere ganger i Europa, delt scene med Tim Minchini på BBC Comedy Proms, opptrådt på den årlige, kongelige gallakvelden The Royal Variety Performance i London og gjestet Jason Manford i ITV’s Comedy Rocks. De siste årene har Sam Wills popularitet eksplodert, og da han kom høyt opp i Americas got Talent i 2016 ble han kjent for de store massene. Vi er svært stolte av å få ham tilbake hit til Nøtterøy Kulturhus. PS. Passer også supert for fremmedspråklige og deg med nedsatt hørsel, det er ingen tale.

Elvis - Blue Christmas

Stephen Ackles, Paal Flaata og Vidar Busk har de to siste årene levert Nordens største hyllest til ”The King”, Elvis Presley. Nærmere 50.000 har latt seg begeistre sammen med et samstemt pressekorps! Elvis var så mye mer enn ”The King of Rock”. Ikke minst var hans juleplater bestselgere. Med flotte musikalske arrangementer og mannens fløyelsstemme, fikk juleslagerne en ny drakt. Når de tre herrene Flaata, Busk og Ackles tar med seg sitt 9 manns orkester blir dette en opplevelse i førjulstiden man nesten ikke finner maken til. ”Blue Christmas”, ”Merry Christmas Baby”, ”If everyday was like Christmas”, ”Santa Claus is back in town”, ”Winter Wonderland” og et tyvetall andre juleklassikere, og noen av hans største hits, vil sette publikum i den rette julestemningen med en juleforestilling ulikt noe de har opplevd tidligere.

Hanne og tenorer

Norsk kulturlivs største suksess, målt i avisenes anmeldelser og pulikums begeistring: Det er den ekstreme virkelighet som har møtt Hanne Krogh og hennes opera-tenorers ferd gjennom Advents-Norge. I år kommer hun med Tønsbergs egen Marius Roth Christensen, selveste gullgutten på Den Norske Opera, og formidable Thomas Ruud, som nylig flyttet fra Berlin til nettopp Tønsberg. Sammen med det entusiastiske Tønsbergkoret og et knippe av landets fremste musikere blir det litt av en jul i Nøtterøy Kulturhus fredag 15. desember. Aktører: Hanne Krogh Thomas Ruud, Statsoperaen i Stuttgart. Marius Roth Christensen, Den Norske Opera. Tønsbergkoret Stein Austrud, kapellmester. Tarjei Nysted, fiolin, perkusjon, harpe. Stig Espen “Silvertone” Hundnes, trompet.

Bugge Wesseltoft

Julen 2010 ble alle platebutikker i Norge støvsugd for Bugge Wesseltofts ”It’s snowing on my piano” – kanskje den eneste juleplata som kan betegnes som en klassiker. Albumet fra 1997 er kanskje den vakreste juleplata som er laget, og i kveld får vi igjen oppleve den LIVE fra scenen i Nøtterøy Kulturhus. "Snowing on my piano" ble laget ut fra et ønske om ro og fred i jula, og en pause fra stress, gavehysteri og det å måtte være så voldsomt lykkelig hele tiden. Det å være glad i hverandre og ha tid til hverandre er det viktigste vi kan drive med i julen, sier Wesseltoft. Julekonserten på Nøtterøy Kulturhus har blitt en tradisjon. Bugge Wesseltoft er en av Norges fremste jazzpianister. Han byr på vakre, neddempede instrumentaltolkninger av noen av våre kjæreste juletoner, samt flere egenkomponerte stykker.

Traktorjul med Gråtass

I denne forestillingen er alle med. Grynet, Goggen, Gamlefar og begge skurkene. Det er duket for spenning, forviklinger, humor, varme og den gode julestemningen! Det er jul på gården til Gråtass og vennene hans, og det skal som vanlig ryddes og pyntes. Det er Goggens tur til å bake, noe han gleder seg veldig til, men som bekymrer Gamlefar og Grynet litt. Goggen har nemlig funnet opp et nytt superdupert bakepulver som får kakene ekstra store på rekordtid. Goggen er helt sikker på at julenissen kommer. Nissen kommer - og ikke bare en! Det kommer enda en nisse… også en til… og til slutt et reinsdyr, noe som gjør alle på gården forvirret. Gråtass synes at to av nissene er litt møkkete med oljeflekker på klærne, og at reinsdyret ikke oppfører seg sånn som reinsdyr skal. Gråtass må igjen ordne opp på gården! ALDER: fra 3-5 år. Vi selger grøt og saft før og etter forestilling. Forhåndsbestill gjerne på nett når du kjøper billetten for å unngå kø.

Julematiné

Marinemusikken runder igjen av et hektisk og innholdsrikt musikkår med en klassisk julematiné for store og små. Marinemusikkens Julematiné er en hyggelig familieforestilling med levende lys, vakker sang og klassiske juleperler. Korpsets musikere har som alltid nisseluene klare og får i år igjen god hjelp fra Granly skolekor, under ledelse av Hilde Troneng. Vi lover både barn og voksne, kjente og kjære sanger og juletoner, som garantert vil få deg i den rette julestemningen. Dirigent er i år Maria Molund. PS. Tradisjonen tro byr Ordføreren på kaffe og kake i foajéen etter forestillingen.

The Real Group

Nordmenn elsker The Real Group! I desember holder det profesjonelle a cappellaensemblet noen få eksklusive og høytidsstemte konserter i Norge. Da vil de vil fremføre folkelige, kjente og kjære julemelodier i sine spesialskrevne vokalarrangementer. Med stemmen som eneste instrument har den svenske gruppa skapt et eget musikalsk uttrykk og beveget seg lekent gjennom vidt forskjellige musikkstiler som jazz, pop och svensk kormusikk. Deres særegne uttrykk i kombinasjon med unik perfeksjon, talent og personlighet har resultert i artisteri som er etterspurt over hele verden. The Real Group startet i 1984 og har siden blant annet utgitt 19 kritikerroste album, turnert i store deler av verden, sunget for keisere og keiserinner, hatt hovedrollen i en dokumentarserie på TV4, innviet FIFA World Cup i Japan og vært kunstneriske ledere for en festival i Sør-Korea. Gruppen er per i dag en av de ledende krefter på verdensbasis innenfor vokalbasert musikk. Deres perfeksjon, personlige touch og brede repertoar har gjort gitt gruppen anledning til å samarbeide med internasjonale artister, jazzgrupper og symfoniorkestre over et bredt sjangerspekter gjennom en årrekke. Medlemmene: Emma Nilsdotter, Lisa Östergren, Anders Edenroth, Morten Vinther, Janis Strazdins

Creedence Storynight

Creedence StoryNight gir deg musikken og historien til Creedence Clearwater Revival i én og samme forestilling. Med låter som Have You Ever Seen The Rain, Bad Moon Rising, Down on The Corner, Cottonfields, Proud Mary, Hey Tonight, Up Around The Bend, Lookin’ Out my Back Door, Born on The Bayou og mange flere, dominerte Creedence hitlistene over hele verden i sin storhetstid. Men til tross for det store antallet hits er Creedence fortsatt et mysterium for mange, og historien om bandet som en gang ble omtalt som ”verdens største band med verdens verste platekontrakt” er ukjent for de fleste. Dette har Fortunate Sons bestemt seg for å gjøre noe med! Fortunate Sons – the Creedence Clearwater Revival Experience tar med publikum tilbake til slutten av 60-tallet i denne forestillingen, og gir dem et gjenhør med alle de fantastiske låtene som gjorde Creedence til allemannseie. De gir et innblikk i hva som formet bandet, historien bak låtene, og faktorene som førte til at bandet smuldret opp i bittert rivaleri i 1972, kun 5 år etter at de slo igjennom. Alt levert av et rocka og energisk band med overskudd og ikke minst kjennskap til Creedence sin historie og musikk som overgår de fleste! På en Creedence Story Night er det uten tvil musikken som står i fokus, og man blir samtidig bedre kjent med bandet som for mange fortsatt fremstår som en gåte.

Trollmannen fra Oz

Bli med til den andre siden - Somewhere Over the Rainbow! Vi har alle hørt om Dorothy - den lille jenta som virvles opp av en tornado og feies av gårde til trolldomslandet på den andre siden av regnbuen! Underveis til Smaragdbyen og Trollmannen møter hun tre underlige fyrer – Blikkmann, som så inderlig ønsker seg et hjerte, Fugleskremselet, som så gjerne vil ha en hjerne å tenke med, og den livredde Løven, som håper han en dag skal bli modig, han òg. Men først når de har fått has på Den onde heksa finner de det de egentlig leter etter – troen på seg selv, og troen på andre. Og da finner Dorothy også veien hjem! Det er gått mange år siden sist Riksteatret satt opp en skikkelig musikal. Nå skal vi endelig gjøre det igjen. Og da har vi like godt valgt oss en av de virkelig store klassikerne: Trollmannen frå Oz. Det er jo ingenting som på samme måten samler et publikum på tvers av generasjonene som musikkteatret. Som Dorothy får du møte den nye stjernen Mari Lerberg Fossum. Hun har tidligere gjort suksess både som Sophie i Mamma Mia og Belle i Skjønnheten og udyret. Og regien er ved multitalentet Alan Lucien Øyen, som gjennom de seneste årene har vunnet seg et stadig større navn, også langt utenfor landets grenser. I ham har norsk teater fått seg en ny trollmann, og han lover oss en fargerik og frodig og livsglad forestilling, for et eventyrlystent publikum i alle aldre! På scenen Mari Lerberg Fossum (flere kunngjøres senere). Team Regissør: Alan Lucien Øyen. Scenograf: Leiko Fuseya. Kostymedesigner: Stine Sjøgren. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause). Premiere: Oslo / Nydalen 18. januar 2018 Produsert av Riksteatret

Trollmannen fra Oz

Bli med til den andre siden - Somewhere Over the Rainbow! Vi har alle hørt om Dorothy - den lille jenta som virvles opp av en tornado og feies av gårde til trolldomslandet på den andre siden av regnbuen! Underveis til Smaragdbyen og Trollmannen møter hun tre underlige fyrer – Blikkmann, som så inderlig ønsker seg et hjerte, Fugleskremselet, som så gjerne vil ha en hjerne å tenke med, og den livredde Løven, som håper han en dag skal bli modig, han òg. Men først når de har fått has på Den onde heksa finner de det de egentlig leter etter – troen på seg selv, og troen på andre. Og da finner Dorothy også veien hjem! Det er gått mange år siden sist Riksteatret satt opp en skikkelig musikal. Nå skal vi endelig gjøre det igjen. Og da har vi like godt valgt oss en av de virkelig store klassikerne: Trollmannen frå Oz. Det er jo ingenting som på samme måten samler et publikum på tvers av generasjonene som musikkteatret. Som Dorothy får du møte den nye stjernen Mari Lerberg Fossum. Hun har tidligere gjort suksess både som Sophie i Mamma Mia og Belle i Skjønnheten og udyret. Og regien er ved multitalentet Alan Lucien Øyen, som gjennom de seneste årene har vunnet seg et stadig større navn, også langt utenfor landets grenser. I ham har norsk teater fått seg en ny trollmann, og han lover oss en fargerik og frodig og livsglad forestilling, for et eventyrlystent publikum i alle aldre! På scenen Mari Lerberg Fossum (flere kunngjøres senere). Team Regissør: Alan Lucien Øyen. Scenograf: Leiko Fuseya. Kostymedesigner: Stine Sjøgren. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause). Premiere: Oslo / Nydalen 18. januar 2018 Produsert av Riksteatret

En mann ved navn Ove

Sven Nordin i en teaterforestilling om kjærlighet, ordentlige verktøy og viktigheten av å kjøre Saab – Jeg gleder meg til ny turné med Riksteatret. Ikke bare fordi mange har lest boken og sett filmen og digger historien om Ove. De fleste har jo møtt en liknende fyr i sitt eget liv, og jeg tror at de fleste vil oppleve at Ove kan lære oss noe viktig om oss selv, sier kritikerroste Sven Nordin, som også ble nominert til Heddapris for sin tolkning av En mann ved navn Ove. Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder – en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennlig ord til de fleste. Vi kjenner alle en mann som ham. Men under overflaten på denne innbitte, steile mannen finnes en annen Ove. En ensom mann som sørger over tapet av sin kone. -- Anmelderne mener: "Glimrende (…) "feelgood" i ordets beste forstand" VG (5) "Sven Nordin har autoritet, personlighet, humor og suveren timing" Aftenposten (5) "Hel ved" Dagbladet (5) "Gøyal gammel grinebiter (…) Sven Nordin briljerer" Dagsavisen (5) "Stor skuespiller og stor komediant" NRK "En vittig og sjarmerende forestilling (…) Sven Nordin gir en glitrende tolkning, ikke bare av Ove, men også av alle de andre beboerne i borettslaget" Klassekampen -- -Reisen fra gretten gubbe til et sammensatt og sårbart medmenneske, er vakker, sier Sven Nordin. Regien er ved Bjarni Thorsson, som tidligere har hatt suksess med Nordin med forestillingene Hulemannen og Pappaen. Han er ikke i tvil: Sven Nordin er som skapt for rollen som Ove. På turné med Riksteatret våren 2018. Turnéstart i Porsgrunn 30. januar. På scenen Sven Nordin. Team Regissør, Lysdesigner: Bjarni Thorsson. Kostymedesigner, Scenograf: Finnur Arnar Arnarson. Lysdesigner: Magnus Sigurdson. Musikk: Frank Hall. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause). Produsert av Bjarni Thorsson og Oslo Nye Teater

Prisen

Får vi det livet vi fortjener? Arthur Miller er en av USAs mest innflytelsesrike og populære dramatikere. Miller står dessuten tydelig i tradisjonen etter Ibsen, og har derfor en særlig appell til oss her i landet. I Riksteatrets oppsetning møter du Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch. Prisen ble nylig satt opp på Broadway med Danny DeVito i en av rollene og Obama på besøk! To voksne brødre møtes for å fordele det som står igjen på loftet etter deres avdøde far. De har ikke sett hverandre på mange år - den ene valgte plikten, den andre karrieren. Yngstebroren har med kona, som håper denne arven kanskje betyr begynnelsen på noe nytt. Og så har de fått tak i en gammel brukthandler for å få arvegodset verdsatt. Men denne brukthandleren har levd et langt og omskiftelig liv. Han vet at det sjelden er samsvar mellom prisen du betaler og verdien av det du får. Prisen er et intenst kammerspill for fire mennesker som hver på sitt vis har prøvd å være tro både mot egne muligheter og mot omgivelsenes krav. Men: har de betalt en for høy pris for livsvalgene de har truffet? Det er spennende, det er opprivende – og det er underholdende! Med denne oppsetningen skal Riksteatret by på teater med en vittig, engasjerende og utfordrende tekst, levendegjort av fire store skuespillerpersonligheter, signert regissør Kjetil Bang-Hansen. Det er når prosjekter som dette kommer på besøk til hele landet, at Riksteatret både blir unikt og nødvendig. På scenen Per Frisch, Kim Haugen, Helge Jordal og Iren Reppen. Team Regissør: Kjetil Bang-Hansen. Scenograf: John-Kristian Alsaker. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause). Premiere: Oslo / Nydalen 9. februar 2018 Turnépremiere: Verdal 15. februar 2018 Produsert av Riksteatret

Steinway to Heaven

Vinteren 2018 er pianistinnen Ingrid Bjørnov tilbake med ny soloforestilling. Med støttestrømper, løsvipper og oppstemt flygel inviterer hun denne gang til klassisk himmelferd. Bjørnovs femte. Her er det bare å legge håret.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.