Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Ilene våtmarkssenter

Ilene våtmarkssenter

Foto © Byen din 2011

Ilene våtmarkssenter ligger ved Ilene naturreservat i Tønsberg. Fra Tønsberg sentrum går Grevestien til Holmen.-

Søndre Holmen var en av rundt 30 husmannsplasser under Jarlsberg Hovedgård. Fylkesmannen har siden 1988 benyttet stedet til å informere allmennheten og skoleklasser om natur og miljøvern.

Om våren og høsten arrangerer Fylkesmannen i samarbeid med ulike foreninger åpne dager, gåsesafari og bemannet fugletårn. Dagene blir annonsert i Tønsbergs Blad og på fylkesmannen.no/vestfold og her på Facebooksidene.

Skoleklasser kan gratis benytte Holmen våtmarkssenter i undervisningen. Leie av Holmen avtales tlf. 33371175. Enkelte dager kan vi tilby guidet tur med ornitolog til fugletårnet på Ilene. Dette må avtales særskilt. Holmen er åpen for skoleklasser i mai, juni, september og oktober.

Foreninger med interesseområde innenfor naturvern, skoler og virksomheter kan leie Holmen våtmarkssenter. Leie avtales med på telefon 33371175.

  • Semslinna 8, Tønsberg
    Åpne adressen:
  • ilene.no

Se alle arrangementer

Powered by Google

Du kan åpne adressen Semslinna 8, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Åpent senter

Ta deg en høstvandring til Ilene! I et samarbeid med Stella Kvinnesenter Røde Kors i Tønsberg har vi vært så heldige og få Giedre Stankeviciute i praksisplass hos oss. Dette gjør at vi kan holde senteret åpent alle torsdager og søndager ut oktober fra kl. 11 - 15. Film om naturreservatet, lokalhistorien og senteret - varighet 25 minutter Natursti og naturbibliotek Aktivitetskort Ku-titting, tegnekrok og spill Enkel servering. Salg av vafler på søndager. Senteret ligger en kort rusletur unna parkering på Korten og tømmerlegget ved Aulielva. Bevegelseshemmede kan kjøre til døra. Se kart over hvordan du kommer til senteret her: https://www.ilene.no/kart Velkommen!

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.