Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Tønsberg Domkirke

Tønsberg Domkirke

Domkirken er en populær arena for konserter, bla under Vestfold Festspillene.

I middelalderen var det 7 kirker og 2 klostre i Tønsberg. Tønsberg kirke er bygget på ruinene av S. Laurentiekirken. Kirken ble tegnet av statskonduktør Grosch og innviet i desember 1858. I 1939 ble kirken restaurert under ledelse av arkitekt Arnstein Arneberg. Da Tunsberg bispedømme ble opprettet i 1948 fikk kirken navnet Tønsberg Domkirke.

Her følger en kort beskrivelse av enkelte detaljer i kirkens eksteriør og interiør:

Domkirkens inngangsdører er laget av kobber og bærer innskrifter fra Det gamle og Det nye testamentet.

I tårnet henger tre klokker. Den eldste er fra 1530 og har tilhørt Mariakirken. Den nest eldste er fra 1685 og har tilhørt St. Laurentiekirken.

Foto : Byen din © 2011

Powered by Google

Du kan åpne adressen Storgaten 53, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Bratland, Reiersrud, Kleive og Vinaccia - Rosa frå Betlehem

«ROSA FRÅ BETLEHEM» – TIDENES NORSKE JULEKONSERT? I SAMARBEID MED DOMKIRKEFESTIVALEN Endelig kommer Sondre Bratland tilbake til Tønsberg med sin kjente og flotte julekonsert, «Rosa frå Betlehem». Urijazz er vanligvis ikke den mest aktive på julemarkedet, men i år slår vi til, og dette samarbeidet med Domkirken er vi glad for å ha fått til. Plata med denne tittelen ble innspilt allerede i 1992, og programmet har vært presentert i utallige kirker over hele landet, til stor glede for folk i den søte juletid. Den ble innspilt i fødselskirken i Betlehem og regnes for å være en av de de meste kjente og verdsatte juleplatene. Sammen med Bratland kommer tre musikere som hver for seg er institusjoner i norsk musikkliv, med stort særpreg på sine respektive instrumenter. De har også samarbeidet med hverandre i ulike bandsammensetninger, blant annet duoen Reiersrud/Kleive. Paolo Vinaccia er en fantastisk perkusjonist – eller rett og slett musiker! – i seg sjøl og i mange fasetter. Han spiller også sammen med Arild Andersen, en annen av årets «jazznisser». Sondre Bratland er ansett som den fremste folkesangeren i Norge, har gitt konserter i over 600 kirker og utgitt 13 egne album. Uttrykket er vidt: religiøse folketoner, country, kveding og grensesprengende prosjekter. Samarbeidet med Iver Kleive ble etablert allerede i 1982 – vi snakker om 35 års norsk musikkhistorie! Sondre Bratland – vokal Knut Reiersrud – gitarer Iver Kleive – orgel Paolo Vinaccia – trommer, perkusjon BILLETTER KR 390 URIJAZZ-MEDLEM KR 300 URIJAZZ-UNGDOM GRATIS Forhåndssalg: www.ticketmaster.no

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.