Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Slottsfjellsmuseet

Slottsfjellsmuseet

Midt i Tønsberg, i vakre omgivelser ved foten av Slottsfjellet, ligger Slottsfjellsmuseet.

Museet og området rundt er et sammenhengende kulturminne , som representerer byens lange historie, med bl.a. byløkker, markering av teglovn fra middelalder og museets bygdeavdeling. Ruinparken på Slottsfjellplatået viser rester etter en av landets og Nordens største middelalderborger.

Slottsfjellsmuseet vil med tiden bli et sentralt middelaldermuseum hvor byens og Vestfolds historie sees i sammenheng med nasjonale og internasjonale interesser. Nye middelalderutstillinger vil inkludere byen og Slottsfjellet med Tallak og museumsområdet. Slagordet ”Med en levende middelalder inn i fremtiden” vil gi en pekepinn på hvordan museet ønsker å møte publikum fra 2012.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Farmannsveien 30, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Spillhelg

Sjakk er bare et av mange brettspill som ble spilt i Tunsberg for over 800 år siden. Denne helga finner vi fram mange forskjellige gamle brettspill. Hnefatafl, mølle og dam, noen du kan og noen du aldri har hørt om. Vi vil gi dere en opplæring og utfordre dere til en strategisk og morsom helg. Vi samarbeider med Tønsberg middelalderfestival. Alt skjer innenfor museets åpningstider 11-16 - lørdag og søndag.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.