Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Tønsberg torv

Tønsberg torv

Bilde fra Facebook-siden til Tønsberg Sentrum.

Byens midtpunkt, et levende torg for handel og kultur.

Sentralt plassert midt i Tønsberg sentrum finner man torget. Her finner man om sommeren mye aktivitet med alt fra Bondens marked til salgs-boder, folkemøter og oppvisninger.

Ruinene av Mariakirken, en av de to siste middelalderkirkene i Tønsberg, ligger begravet under torvet.
Fra Kulturminnesøk; Mariakirken var en av tre sognekirker i middelalderbyen Tønsberg. Vi finner den første gang nevnt i 1217. I dag er den en ruin under markoverflaten. En middelalderkirkegård ligger også gjemt under det som i dag er Tønsberg torv. Dette er den av byens middelalderkirker som stod lengst - man finner den på kart, malerier, tegninger og til og med et fotografi. Kirken ble revet i 1864.
Kirken hadde opprinnelig romansk absidekor og skip, den var 40 meter lang og hadde muligens også et tårn. Noe man tror har vært et gotisk sakristi ved korets nordside har senere blitt anvendt som kapell.
Les mer om utgravningene på Tønsberg torv og undersøkelsene av kirkegården og ruinene på Kulturarv Vestfolds nettsider.

Tønsberg torv gjennomgår for tiden en større revitalisering.-
Fra Tønsberg Kommune;-Torvet skal revitaliseres og fremstå som moderne og nyskapende. Det skjer med en helt ny og attraktiv overflate, uten fortauer og kanter, ny belysning og attraktiv møblering. Det skal bygges en trapp øverst på Torvet; med inviterende karaktertrekk som skaper en ny sosial møteplass. Tekniske innretninger legges på plass, for konserter, filmvisning, utstillinger, torvhandel m.v. Torvet og trappen skal varmes opp med fjernvarme. Arbeidet starter opp etter påske 2011.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Torvet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Gjenbruksmarked

Årets siste Gjenbruksmarked - før julen inntar torvet! Har du klær og ting i skuffer og loft som ikke brukes lenger? Som andre kan ha glede av? Bli med på Gjenbruksmarked siste lørdagen i oktober! Plass bestiller dere her: http://www.tbgsentrum.no/torvet (Skriv gjerne hva du selger) Prisen er kr 150,- pr. 3x3m-plass. Dere tar selv med det dere trenger av bord og utstilling. Gjenbruksmarkedet på torvet er en kjempesuksess(!) med fullbooket torv og yrende liv hver gang. - Vær derfor raskt ute med å bestille plass. Gi dine gamle ting et nytt liv - og finn nye skatter! Tidligere markeder har vært fyllt av alt fra second-hand klær, vesker og tilbehør, interiør, LP'er og maritime skatter til barneklær, leker og bøker. Velkommen!

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.