Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Tønsberg torv

Tønsberg torv

Bilde fra Facebook-siden til Tønsberg Sentrum.

Byens midtpunkt, et levende torg for handel og kultur.

Sentralt plassert midt i Tønsberg sentrum finner man torget. Her finner man om sommeren mye aktivitet med alt fra Bondens marked til salgs-boder, folkemøter og oppvisninger.

Ruinene av Mariakirken, en av de to siste middelalderkirkene i Tønsberg, ligger begravet under torvet.
Fra Kulturminnesøk; Mariakirken var en av tre sognekirker i middelalderbyen Tønsberg. Vi finner den første gang nevnt i 1217. I dag er den en ruin under markoverflaten. En middelalderkirkegård ligger også gjemt under det som i dag er Tønsberg torv. Dette er den av byens middelalderkirker som stod lengst - man finner den på kart, malerier, tegninger og til og med et fotografi. Kirken ble revet i 1864.
Kirken hadde opprinnelig romansk absidekor og skip, den var 40 meter lang og hadde muligens også et tårn. Noe man tror har vært et gotisk sakristi ved korets nordside har senere blitt anvendt som kapell.
Les mer om utgravningene på Tønsberg torv og undersøkelsene av kirkegården og ruinene på Kulturarv Vestfolds nettsider.

Tønsberg torv gjennomgår for tiden en større revitalisering.-
Fra Tønsberg Kommune;-Torvet skal revitaliseres og fremstå som moderne og nyskapende. Det skjer med en helt ny og attraktiv overflate, uten fortauer og kanter, ny belysning og attraktiv møblering. Det skal bygges en trapp øverst på Torvet; med inviterende karaktertrekk som skaper en ny sosial møteplass. Tekniske innretninger legges på plass, for konserter, filmvisning, utstillinger, torvhandel m.v. Torvet og trappen skal varmes opp med fjernvarme. Arbeidet starter opp etter påske 2011.

Powered by Google

Du kan åpne adressen Torvet, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Julemarked på Tønsberg torv 2017

Bli med på årets JULEMARKED! NYTT AV ÅRET – vi lager en julehandlegate på Tønsberg Torv med julepyntede telt, belysning og masse spennende julevarer. Her kan du leie plass med ferdig oppsatte telt og bord! Du leier plass for hele perioden, dvs, du velger om du vil stå fra mandag-onsdag, men du må holde åpent torsdag – søndag helgen 7.-10.desember, 14.-17.desember og 21.-23.desember. Priser for leie av julemarkedsplass med telt og bord på julemarkedet 2017 (torsdag 7.desember– lørdag 24.desember) Hele perioden 7.-24.desember inkl telt og bord 3 x 3 meter kr. 4000,- (Plikter å holde åpent tors-søndag) Hele perioden 7.-24.desember inkl telt og bord 3 x 6 meter kr 5000,- (Plikter å holde åpent tors-søndag) Priser for leie av kun torvplass på julemarkedet 2017 (torsdag 7.desember– lørdag 24.desember) Dagleie søn - ons 3 x 3 meter kr. 200,- Dagleie tors – lør 3 x 3 meter kr. 450,- Dagleie søn - ons 3 x 6 meter kr. 300,- Dagleie tors – lør 3 x 6 meter kr. 600,- Det er begrenset antall plasser, og godt over halvparten er allerede leid ut! Søknadsfrist 15. November De som bestiller for hele julemarkedet og hele helger blir prioritert foran dagleie. SØK PLASS NÅ! https://www.tbgsentrum.no/torvleie

Gratis julekonsert: Glenn Main og Lasse Sagen

Våre fantastiske lokale artister Glenn Main og Lasse Sagen stiller opp for Kirkens Bymisjon og holder gratis julekonsert på Torvet! Glenn er bl.a. kjent som kapellmester, "Glenn the pianoman" og "synth-Glenn", og er en hardtarbeidende musiker med mange jern i ilden. Han har bl.a. fyrverkerikonserten her i byen på 17. mai, og du finner han rett som det er bak tangentene på Beck´s på brygga, på Sir Winston i Oslo eller hvor som helst hvor det er et piano. Han har dessuten gitt ut et Jean-Michel Jarre tribute-album som er godkjent av selveste mr. Jarre himself. Lasse har et stemmeregister som strekker seg over hele 5 oktaver – unikt i verden sies det! Stemmeprakten har ført han på turné i over 40 land, og hvem skulle trodd at vår mann fra Husøysund bl.a. er stor popstjerne i Russland? Han er dessuten kjent som Skandinavias beste Tom Jones imitator. Glenn og Lasse samarbeider ofte, og sammen skal de gi oss deilig julemusikk med det beste fra deres verdener. Konferansier: Kenneth Hartmann Dahl. Gled dere! Velkommen til en herlig konsert på Torvet kl. 20!

Gratis julekonsert: Linda Kvam med band

Fyrverkeriet Linda Kvam stiller opp med band for Kirkens Bymisjon, og holder gratis julekonsert på Torvet! Linda har vært med i NRKs "Beat for beat" flere ganger, hun har turnert land og strand rundt i årevis, og kan vise til musikalsk samarbeid med en rekke andre artister. Hun har spilt i band siden hun var 15 og har holdt det gående som artist i 24 år. Mange karakteriserer henne som en av de store innen rock og countryrock her hjemme på berget, med slektskap til musikere som Janis Joplin, Patti Smith og Bonnie Raitt. Konferansier: Kenneth Hartmann Dahl. Velkommen til en rocka konsert på Torvet kl. 13!

Gratis julekonsert: Chris Medina og Astrid Tveitan med kor

Tønsberg får besøk av en internasjonal popstjerne! Astrid Tveitan fra Tønsberg har fått med seg selveste CHRIS MEDINA til Tønsberg Torv! Sammen med Disel & Tønsberg/Nøtterøy og Sandefjord Soul Children stiller de opp for Kirkens Bymisjon og holder gratis julekonsert på Torvet. Astrid er en habil artist og låtskriver, som bl.a. har deltatt i Melodi Grand Prix. Hun opptrådte nylig på Vestfold Idrettsgalla hvor hun fremførte sin herlige, nyeste singel "Dance Through the Storm". Chris ble verdensstjerne etter sin deltakelse i American Idol i 2011. Han har utallige konserter og tv-opptredener bak seg, og har bl.a. sunget på det populære "The Tonight Show with Jay Leno". Her hjemme har han vært med i "Beat for beat" og opptrådt på VG-lista for å nevne noe. Astrid og Chris i duett -og barnekoret Soul Children- dette MÅ jo bare bli bra! Vi gleder oss stort - sees på Torvet kl. 14! Konferansier: Kenneth Hartmann Dahl.

Gratis julekonsert: Skjærgårdskoret

SKJÆRGÅRDSKORET stiller opp for Kirkens Bymisjon og holder gratis julekonsert på Torvet, og DU er invitert! Skjærgårdskoret er et blandet kor og ble grunnlagt i 1980. Korets repertoar er allsidig – fra irsk-inspirert musikk, musicals, kirkemusikk, negro spirituals, folkeviser, og nye og gamle slagere. Velkommen til er herlig koropplevelse på Torvet kl. 16! Konferansier: Kenneth Hartmann Dahl.

Gratis julekonsert: Lars Martin Myhre

Vi er takknemlige for at vår kjære Lars Martin Myhre i år igjen tar turen til Tønsberg Torv for å sette oss i den rette julestemningen. Konserten er til inntekt for Kirkens Bymisjon, og vi håper å se DEG på Torvet kl. 14! Konferansier: Kenneth Hartmann Dahl. Sakset fra Lars Martins egen hjemmeside: Lars Martin Myhre: artist, musiker, komponist, produsent f. 10/8 1956 i Tønsberg. Bosatt i Sandefjord siden 1993. Lars Martin vokste opp på Olsrød utenfor Tønsberg i et, etter eget utsagn ”helt alminnelig hjem hvor sang og musikk var en naturlig del av de voksnes omgangsform. Ingen kunne noe særlig, men klunka med, ved hjelp av de fåtallige gitargrepene man kunne. Man kunne kanskje innvende på kvaliteten, men musikkgleden var det ingen ting å si på”.

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.