Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Støperiet

Støperiet

I en gammel maskinhall sentralt i Tønsberg sentrum ligger byens kulturarena, Støperiet.

Tønsberg bystyre har i møte den 28.10.2008 vedtatt at det skal utarbeides et romprogram for Støperiet kulturhus på Kaldnes. Arbeidet med romprogrammet skjer i nært samarbeid med lokalt og regionalt kulturliv. Romprogrammet vil bli presentert i åpent møte i mars 2009 og vil komme til behandling i Tønsberg Bystyre i april 2009. Det skal holdes en åpen arkitektkonkurranse om Støperiet kulturhus. Konkurransen vil bli offentliggjort og sent ut våren 2009. Tønsberg bystyre vil nedsette en jury for arkitektkonkurransen og juryen vil ventelig ha sin innstilling klar i desember 2009.

Foto: Byen din © 2011

Powered by Google

Du kan åpne adressen Rambergveien 5, Tønsberg i Google Maps eller Apple Maps programmet.

Neste arrangementer. Se alle

Kanalen kafé

Kom på Kanalen Kafé hvor sjøfolk forteller sin historie, og synger om livet på havet og i havn. Møt trubaduren Lars Martin som har et nært forhold til havet og livets små og store utfordringer. Og ikke minst, møt Erna som styrer kafeen og sine gjester med kjærlig og bestemt hånd.

Lothepus

Lothepus kommer til Støperiet og du er invitert! Det vil bli servering av alkoholholdig og alkoholfritt, bakt potet levert av IB`S foodtruck og salg av Lothepus effekter. JR & HIS MELODIC MANIACS stiller som oppvarmingsband. De har med trompeter, slagverk, kor, saksofon, piano, vokalist og gitarer. De spiller gamle rock, blues og country musikk som de fleste kjenner igjen og kan synge etter. 18 års aldersgrense. Konserten er sponset av: Holmestrand Fjellsprengning AS

80-tallsparty - igjen!

Discokuler, Video-DJ, Vinyl-DJ, Musikkassetter. Gigantisk videoskjerm. 80 tallets best musikk i alle formater! Høyvannsbuksa, Converse, hockeysveis og selvfølgelig PUSEGENSERN!

Tønsberg Storband med Carl-Henrik Kværne Nilsen

TØNSBERG STORBAND MED CARL-HENRIK KVÆRNE NILSEN I FINALEN I «NORSKE TALENTER» MED JAZZ! Urijazz og storbandet inviterer igjen til konsert i Støperiet. Vi har tre-fire samarbeidskonserter årlig, og denne gangen ønsker vi å presentere en mannlig vokalist fra Tønsberg som har fått stor oppmerksomhet i år, Carl-Henrik Kværne Nilsen. Carl-Henrik har gjennom flere år deltatt i ulike tv-programmer og på ulike scener i jakten på en karriere som vokalist. Først mest som rockevokalist, nå i de seinere år som jazzsanger i «crooner-stil». Det vil si en sangform som først og fremst gjenkjennes om vi her nevner en av tidenes største jazzvokalister, Frank Sinatra. Carl-Henrik fant fram til denne formen for fire-fem år siden og har samarbeidet jevnlig med Drammen Storband, siden han nå er bosatt i den byen. Han er imidlertid vokst opp i Tønsberg, da kanskje mest kjent under navnet Kværne, etter mor Tove, og har søster Lizzie Kværne Nilsen, som også har vært med i tv-programmer som vokalist – med trøkk! I Norske Talenter gjorde Carl-Henrik det kunststykket å synge seg helt fram til finalen nå i våres, med jazzlåter! Fortsatt akkompagnert av Drammen Storband. Det står det stor respekt av, og i finalen fikk et stort tv-publikum høre hans versjon av «My Way», Frankie Boy’s signaturlåt. Carl-Henrik har opparbeidet seg stor rutine som entertainer og vokalist og rendyrker nå sitt talent som crooner. Vi er veldig glad for å ha han tilbake på scenen i Tønsberg i den rollen, og vi håper å se en masse unge mennesker som fulgte ham gjennom Norske Talenter i våres. Husk vårt veldig gode tilbud til ungdommer til og med 24 år – gratis på nærmest alle konserter for kr 100. Tønsberg Storband ledes nå om dagen av saksofonist Frode Grøtting og stiller fortsatt med sin faste, flotte vokalist Jeanette Kristiansen. Se ikke bort fra at det også blir en duett i løpet av kvelden … Storbandet lover å stille blankpussa og klare til en swingende aften i Støperiet, med et variert repertoar. Tønsberg Storband Frode Grøtting – leder, dirigent Jeanette Kristiansen – vokal Carl-Henrik Kværne-Nilsen – vokal BILLETTER KR 250 URIJAZZ-MEDLEM KR 200 URIJAZZ-UNGDOM GRATIS

Stage Dolls

Stage Dolls & Return

For en kombinasjon - Return og Stage Dolls samme kveld! To gigantiske band i norsk rockehistorie, og som har levert et hav av hits. Gjør deg klar for en kveld med landeplager som “Sing Me A Song”,”Bye Bye Johnny”,”Love Don’t Bother Me”,”Hard To Say Goodbye” og mange flere. Høsten 2013 feiret Stage Dolls 30-årsjubileum, og slapp singelen ”Highway Of Life”. I sommer ga Return og Stage Dolls sammen ut låta ”Rock’n Roll Train”! Sted: Støperiet Dørene åpner: 20.00 Aldersgrense: 20 år Billettpris: 420 + avg Ønsker du å spise før konsert eller ha julebord? Booking kan gjøres på booking@thesense.no eller telefon: 45 96 40 00. Vi gleder oss til tidenes rocke kveld i Tønsberg!

Lustans Lakejer in Concert + Afterparty

Kjøp billett på : https://hlunited.ticketco.no/hl Lustans Lakejer - En plats i solen 35 år Lustans Lakejer gav hösten 1982 ut sitt tredje album ”En plats i solen” vilket innebar bandets defintiva genombrott. I oktober 2017 ger sig LL ut på en konsertturné där de kommer att framföra hela plattan samt övriga klassiker för att fira utgivningens 35-årsjubileum. Vi kan stolt meddela att skivans producent Richard Barbieri från den banbrytande gruppen Japan kommer att medverka på synthesizers. Missa inte chansen att höra hits som ”En främlings ögon” och ”Läppar tiger, ögon talar”, albumklassiker som ”En kyss för varje tår” och ”Drömmar dör först” samt låtar som aldrig tidigare spelats live, till exempel ”Något måste brista” och ”Räddaren i nöden”. Lustans Lakejer 2017 består av: Johan Kinde: sång, Christer Hellman: trummor, Richard Barbieri: synthesizers, Tom Wolgers: klaviatur samt Anders Ericson på gitarr. De kompletteras av Julian Brandt på bas, Fredrik Hermansson på klaviatur samt Lisen Rylander Löve på saxofon. Lustans Lakejer har gett ut 7 album. Det senaste, ”Elixir”, kom 2011. Johan Kinde har gjort 3 soloskivor och gav så sent som förra året ut albumet ”Ett halvt sekel av sex ”. Richard Barbieri är framförallt känd som keyboardist i bandet Japan, men har även gjort skivor med band som Rain Tree Crow och Porcupine Tree. Under våren gav Richard Barbieri ut sitt tredje soloalbum Planets + Persona.

Seigmen

Seigmen tilbake på Støperiet scene i Tønsberg! Vi kan ikke love en fast tradisjon, men faktum er ihvertfall at Seigmen returnerer til Støperiet i adventstida, ganske nøyaktig et år etter forrige besøk. Denne gangen har de en eller to ekstra gode anledninger for å invitere til fest. For det første slippes en eksklusiv boks med vinylsingler fra albumet Enola samme dag. For det andre har albumet Radiowaves, bandets svanesang fra nittiåra, tyveårsjubileum i 2017. Med disse to ingridiensene og et spillesugent band på hjemmebane, burde det ligge til rette for en skikkelig helaften i Tønsberg før jula setter inn. Supportband er Coffee & Cigarettes! Coffee and cigarettes er en bass og tromme, fuzz duo. Deres musikalske utrykk trekker en linje fra 60 talls hard rock til energien til 90 talls punk til deres musikk. Musikken er tung med stort fokus på energi fullt scene opptreden. De har blandt annet spilt på Slottsfjellfestivalen og på Total hvor de varmet opp for Backstreet Girls. I mai slapp de sin første singel og mer kommer mot våren. https://open.spotify.com/track/0iO6drMTLTaAUAThpyaLwv Foto Audun Nygaard

Er dette stedet ditt? Ta kontakt med oss, så skal vi sørge for at du kan redigere det som står her.