Hopp til innholdet Hopp til hovedmenyen Hopp til bunnmenyen

Synes du kalenderen er tom? Finn ut hvorfor vi ikke kan hente arrangementer fra Facebook.

Julen 2016 i Tønsberg og omegn

Her er en oversikt over 78 arrangementer for barn, ungdom og familier i julen 2016.
Vi vil gjerne ha tips om flere arrangementer, send oss en mail eller gi oss beskjed på Facebook-siden vår. Vi oppdaterer denne siden helt frem til julaften, så kom tilbake!

Nyttårskonsert i Tønsberg

Nyttårskonsert på Oseberg Kulturhus i Tønsberg med bl.a. Helge Jordal, Anita Hegerland, Lars Hansen og Marius Grønsdal. Billetter kjøpes på ticketco.no eller i resepsjonen på Oseberg Kulturhus og koster kr 295 + avgift. Inntektene går uavkortet til Incestsenteret i Vestfolds arbeid for å forebygge og avdekke overgrep mot barn.

Jul med Kalas

HEY HO! Sjefen for fest og Norges mest joviale fyr - Freddy Kalas legger nå ut på en juleturné og håper du blir med på festen når Støperiet åpner dørene 27. Desember. Det blir fest hos Kalas og det skal tas en haug med pinner for landet. Det ryktes også om at julenissen tar turen. Her blir det fest på ekte Kalas-vis! Freddy Kalas https://www.youtube.com/watch?v=3jGz0u12KeA https://www.youtube.com/watch?v=da6KOjYQ3K0 https://www.youtube.com/watch?v=-7B5ZbpcUoQ https://www.youtube.com/watch?v=drncXOEvArI ID 18! Pris forhåndsalg - 250,- (!) Gyldig legitimasjon er: bankkort med bilde, førerkort og pass Billettene ligger nå ute for salg, og kan kjøpes via denne linken: http://www.ticketmaster.no/event/jul-med-kalas-billetter/513903

Askeladden's jul

En familieforestilling om førjulstid med julenøtter, nisser og en forsvunnet juletrefot. Askeladden får besøk av flere kjente eventyrskikkelser, og flere av dem vil gjerne hjelpe Askeladden ut av førjulsknipa. Om de vil være til noen hjelp? Kommer nissen? Det gjenstår å se! En morsom og varm forestilling med sang og musikk for både store og små. Målgruppe: Barn fra 3 år Billetter kr 50,- NB! Begrenset antall billetter

Christmas Ballet

Kom i julestemning med Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose. En vakker juleforestilling for hele familien! Hva er det egentlig som skjer på loftet på julenatta? Er det noe som beveger seg der midt blant alle esker, klær og gjenglemte ting? Bli med inn i drømmenes verden, med alle de kjente scenene fra Tchaikovskys mesterverk Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose. Chrismas Ballett er en unik, nyprodusert ballettforestilling, en samproduksjon med dansere fra OSB Dance Company & Polish Dance Theatre, det internasjonale orkesteret Il Giardino d`Amore med base i Wien og det norske kulturhuset Lørenskog hus. Team: Scenografi og kostyme: Paulina Czernek Lysdesign: Kristoffer Engen Regikonsept: Ola Beskow Koreograf: Miroslaw Rózalski Dirigent: Stefan Plewniak

Julesanatoriet

Ingrid Bjørnov og Kari Slaatsveens årlige førjulssamling for lavskuldrede andaktsfulle. Panikk på gravlunden, arveoppgjør til bords, syke menn, fulle menn, stjernemenn og sjømenn, romskip og folkevogner. Skrev vi årlig? Jada! Velkommen, skal dere ha!

Juletorsk på bryggekanten

Vi inviterer til juletorskmiddag i vårt lokale Sjøboden nord i Røssesundet på tirsdag 6. desember 2016! Prisen for arrangementet er kr. 1.350,- pr. person inkl. drikke. Kvelden starter med oppmøte i Biblioteket ved resepsjonen på Engø Gård og kl. 18.00 går vi sammen ned til Sjøboden som ligger ca 7 min rusletur fra hotellet. Vi går på skogssti langs engen så det kan være lurt med gode sko. Når vi kommer frem til Sjøboden får dere servert gløgg og gode appetittvekkere mens det er fin fyr i peisen inne. På bordet vil du finne godt tilbehør til juletorsken, det vil være persille poteter og annet tradisjonelt tilbehør og som alltid i Sjøboden godt brød og smør. Under hele måltidet vil du finne noe godt å drikke i glasset. Etter middagen serveres det kaffe og en avec, velg mellom Cognac eller likør, og gode julekaker settes på bordet – en søt avslutning på kvelden. Da er det bare å nyte den rolige, lune, og rustikke stemningen som Sjøboden byr på. Om noen vil ha noe mer å drikke kan dette kjøpes i tillegg - kun kort betaling. Kvelden avsluttes senest kl. 23.00 og vi følger dere gjerne tilbake til gården. Vil du være med på «Juletorsk på bryggekanten» i Sjøboden? Påmelding gjøres via post@engo.no eller på tlf. 33 39 00 48. Viktig informasjon Det er maks 20 plasser på dette arrangementet og det tas forhåndsbetaling – ditt kort vil bli belastet samme dag som arrangementet. «Juletorsk på bryggekanten» arrangeres på tirsdag 6. desember 2016 og onsdag 7. desember 2016 med åpen påmelding. Samme opplegg kan bestilles for grupper, privat eller med firma, på andre dager – ta kontakt for å avtale dag og motta tilbud. Avbestilling av plass på arrangementet kan gjøres inntil 7 dager før. Engø Gård reserverer rett til å kansellere arrangementet senest fredag 2. desember 2016. Beskjed om kansellering vil gjøres skriftlig pr. e-post og kun dersom det ikke er nok deltakere påmeldt.

Mini julemesse

"Barnekroken" i kirken vår trenger nye møbler, bøker, tegnesaker og leker. På grunn av det arrangerer vi en liten julemesse søndag 20.november. Vi kan friste med Nystekte vafler, saft, og kaffe Salg av julekaker og julegodteri Salg av hjemmelagde votter, sokker, luer, barnetøy, kluter mm OG IKKE MINST; utlodning av en vakker brodert juleduk og andre flotte håndarbeider. Vi håper mange vil stikke innom oss. Hvis noen vil kjøpe lodd på forhånd, send en PM til Marit Krokeborg Så ønsker vi dere alle en god førjulstid!

Julelunsj

På den siste søndagen i advent ordner vi til med julelunsj i det fine biblioteket vårt! Det blir buffet med bl.a. deilige nystekte rundstykker, herlig julepålegg og nytraktet julekaffe på kanna! For å passe på at vi har plass og mat til alle, så reserver vi bord til deg og dine! Pris pr.barn : 50,- Pris pr. voksen : 80,- Ring oss på 33 31 59 48 (spør etter Kine eller Line) , eller legg igjen en kommentar her med hvor mange dere blir - så skriver vi deg opp på lista! :)

Marinemusikken - Swinging Christmas

Marinemusikken spiller julen inn med et fyrverkeri av en konsert som garantert vil få det til å svinge i salen. Solister er musikalstjernen Heidi Ruud Ellingsen og Ole Børud, kjent fra gruppen The Arnold B. Family. Kveldens orkesterleder er Lars Erik Gudim. Dette blir en musikalsk helaften som vil få deg til å gå smilende og nynnende ut av konsertsalen etter showet med den gode førjulsstemningen i hjerterota. Billettsalg: https://marinemusikken.ticketco.no/swinging_christmas2016 Velkommen til en swingende førjulskveld i Torpedoverkstedet på Karljohansvern i Horten.

Barn i byen - pynting av julegranen

Denne dagen kommer det til å yre med barn i byen. Byens barnehagebarn kommer til Tønsberg Torv for å pynte julegranen med hjerter de har laget selv. Ordføreren kommer selvfølgelig og ønsker barna velkommen, og det blir sang og underholdning fra scenen. Er du forelder eller besteforelder, ta turen innom torvet og opplev det flotte arrangementet og rundt 1500 glade og forventningsfulle barn som pynter byens juletre.

Gratis

Julekino for alle barn

Vi viser julefilm som passer for barn i alle aldre. Gratis inngang Salg av popcorn, pepperkaker, kakao, gløgg med mer..

Gratis

Juleverksted

Bli med på en pause fra kjøpepress og stress, og lag julepynt på gamlemåten! Vi koser oss med grøt og saft, kaffe og pepperkaker og hyggelig selskap for store og små. Juleverkstedet er for barn i alle aldre i følge med voksen. Juleverkstedet er gratis og vi stiller med alt materiell. Vi holder åpent hus 3. desember fra 12 til 15 i Farmannsveien 2. Tips, del og tagg venner og kjente, da vel! Velkommen! PS. Fra 10. januar er du velkommen på Scala barnegrupper hver tirsdag kl 1630! Middag, lek, sang og aktiviteter i aldersdelte grupper. Moro!

Gratis

Vår jul

Vår juls etterhvert så tradisjonsrike juleturne gjester denne gangen Støperiet Scene. Den herlige trioen Maria Arredondo, Martin Halla og Torstein Sødal har høstet fantastiske omtaler både fra publikum og presse. "Vakker og storslått til stående applaus" "Gåsehudstemning med Vår jul" "En magisk aften i Ålgård kirke" De flotte barnekorene Tjømebarna, Tjøme Soulchildren og Nøtterøy barnekor deltar også.

1 - 2 juledag @harbour

it's just an awesome party!!, og det gjør også 1. og 2. juledag her på harbour . Disse dagene er tradisjon hos oss, og det er intet unntak i år, - men denne gangen skal taket løftes. ALL FU##KING IN!! Vi smeller til med 3 DJ’s, en i hver bar. Og som alle vet lister julenissen seg rundt ved disse tider, og han vil selvfølgelig besøke sitt favorittsted, og har med seg gaver til de snille. Så fikk du ikke det du ønsket deg til jul? – Da har han kanskje det med på harbour Disse kveldene lønner det seg å være tidlig ute, da det fort blir fullt. Det er ikke til å legge skjul på at vi gleder oss ekstremt mye, og det håper vi du gjør også. Vi står for gode drinker og bra musikk, så overlater vi stemningen og dansemovsa til dere, - for dere skuffer aldri. Dette blir to kvelder du sent vil glemme!! JULEDAG: Åpner 22:00 og gratis inngang før midnatt! JULEDAG: Åpner 22:00 og gratis inngang før midnatt! NB! ADVARSEL!! | konfetti pistol | co2 action | karaoke etg 3 | god uppfriskelse | HO HO HO ! MERRY X-MAS

Jul på Karljohansvern

Skomaker, skinnvesker,belter, mm. Kirsti Freding Olsen Gullsmed Ingrid Firing-Hansen Tekstildesigner Thorild Marie Instebø Malerinne Heidi Jacobsen Kluge Fotograf Ingeborg Strøm Billedmaker Janet Sandø-Healey Glassfusing Grete Lundstad Glassfuser Roar Freslo Glassblåser Raymo Hayrynen Tekstiltrykk, keramikk Kafé på loftet, vafler, kaffe Utenfor Galleriet Blås i det spiller lørdag Begge dager: Kranser, nisser og annen pynt i naturmaterialer , Elmas kreative verksted. Vårruller, kylling nudelsuppe Carol's catering

MGPjr juleturnè 2016

For mange har MGPjr jul blitt en fast tradisjon for hele familien. En konsert med de kjente julesangene, kombinert med finalistene sine egne sanger fra MGPjr, toppet med de forskjellige fellessangene vi kjenner fra TV-finalene. Også i år kommer de til dere og med seg i sleden har de selvfølgelig bandet, snømannen og kanskje kommer julenissen? Tjøme Soul Children kommer til å være med og opptre med finalistene.

Julestemning på et Blunck, Bettan og Endresen

For første gang står tre av Norges aller største artister sammen på scenen! Elisabeth «Bettan» Andreassen, Tor Endresen og Øivind Blunck vil skape magisk julestemning landet rundt med et fantastisk show når de reiser på turné i november og desember. Med en skattekiste av et repertoar blir det alt fra storslagne ballader til elleville humornumre. Det blir gåsehud, tårer og hjertelig latter. Den fantastiske trioen har med seg Tors talentfulle datter Anne-Sophie, i tillegg til lokale barnekor, på alle turnéstoppene. Dette vil du ikke gå glipp av! Julestemning på et Blunck, Bettan & Endresen er en produksjon fra Aller Media AS, teknisk leveranse fra NVFT AS. Publikumshenvendelser rettes direkte til publikum@juleshow.no.

Vintersolverv i Karlsvika

Engleverkstedet i Solvangkirken

Velkommen til ENGLEVERKSTED i Solvangkirken, Wergelands vei 7 Tema for verkstedet i år er lys. Vi lager engler. Enkel servering. Du er også velkommen til gudstjenesten for store og små som begynner klokken 17.

Gratis

Julegudstjeneste

Velkommen på julegudstjeneste!

Julemarked i Åsgårdstrand

Velkommen til årets julemarked i Åsgårdstrand lørdag 26. og søndag 27. november! Lørdag 12-17 Søndag 12-18 Det blir åpne butikker, atelier, verksteder og gallerier, markedsboder i gatene, musikk, gløgg, julekaker og julegrøt, pepperkakebaking og mye mer. Velkommen til en hyggelig førjulsopplevelse i hjertet av Åsgårdstrand!

Gratis

Nattåpent på Olsgaard Atelierfellesskap

Kjøp kunst under stjernene, ta en vinternatt på Husmorskolen på Olsrød. Her er det varmt og koselig, gløgg i gryta og rom for inspirasjon og handel i ro og fred. Flere atelierer i alle etasjer byr på: porselen, foto, bøker, smykker, klær & assesoarer, malerier, trykk, kunstkort, engler med mer. Eller bare ta en prat og se deg om. Vi hjelper deg gjerne med gaveideer i alle prisklasser og informerer deg om kurs og aktiviteter vi har. Gratis parkering! Sjekk løpende informasjon om arrangementet: https://www.facebook.com/Olsgardatelierfellesskap

Christmas Spectacular - Hotel klubben Tønsberg

Norges beste rocke-entertainer, Åge Sten Nilsen, gjester Mo i Rana med en eksklusiv juleversjon av Queen-hyllesten «The Show Must Go On». Med seg har han sitt faste ensemble gjennom 9 år, en egen turntrupp, barnekor, magedanserinnen Madam Quadam og hele Norges Benedicte Adrian ( Dollie Deluxe, «Which Witch» m.m) Over 450 000 mennesker over hele landet har til nå opplevd ÅGE STEN NILSENs fantastiske tolkninger av QUEENs udødelige klassikere. Så vel publikum som anmeldere har hyllet showene «The Show Must Go On I» og «The Show Must Go On II» med alle dets musikere, dansere og ikke minst sangere. Rundt 30 personer på scenen gir deg en mektig opplevelse av vellyd og visuelle bilder du sjeldent opplever på norske scener. Denne eksklusive juleversjonen ble først presentert for publikum i 2012. Forestillingen solgte ut 25 forestillinger på ærverdige Chat Noir i Oslo, med påfølgende ekstra forestillinger på Folketeateret, samt Drammens Teater året etter. I 2014 gikk showet for fulle hus i Olavshallen i Trondheim og Festiviteten i Haugesund. I 2015 i Moss, Stavanger, Kristiansand og Lillestrøm. Nå er det Mo i Rana sin tur til å oppleve store denne unike juleversjonen, med Queen slagere som «Killer Queen», «We are the Champions», «Bohemian Rhapsody» og «We will rock you». I tillegg får publikum oppleve Queens juleslagere «Thank God it’s Christmas» og «A winter’s tale», samt Freddie Mercurys udødelige slager «Barcelona» og en rekke andre Queenkomposisjoner man sjelden får oppleve live fra en scene. Deriblant «Millionaire Waltz», «Good old fashioned loverboy», «Bijou» og den originale låten «Mustapha». Med i forestillingen er også Madam Quadam, en av Norges beste magedansere, samt lokalt barnekor og turnakrobater. THE SHOW MUST GO ON – CHRISTMAS SPECTACULAR er et juleshow noe utenom det vanlige som appellerer til såvel ung som gammel.

Gammeldags Julemarked

MARKED kl. 12 - 17. : Det blir markedsboder, utstillere og håndverkere på tunet , med lokale og langveisfarende produsenter. Håndlaget, håndverk og hjemmebakt blir å få kjøpt, men også eksotiske varer, import. Noen selger til inntekt for gode humanitære saker. BOKSIGNERING : Forfattere stiller opp med nye og klassiske bokutgivelser for signering. AKTIVITETER: Medlemmer av Stokke Husflidslag har salgsutstilling og demonstrasjon i Husflidstua, smeden smir i essa, og Bygdekvinnelaget fyrer opp for baking i bakerovnen. FOTOUTSTILLING: Martin Olsen fra Stokke skal ha sin aller første fotoutstilling på Bryggerhuset med salg av bilder. Hovedtema for utstillingen er "Norske landskap" . MUSEUM: Bygdetunet holder åpent museum i hovedhuset, på låven og i landhandleriet for siste gang i 2016. Nissen er selvfølgelig på plass med godteposer til de små, og det blir god stemning rundt bålpanna med risgrøt og noe rykende varmt i koppen. Gratis inngang og parkering, Velkommen til Bygdetunets gammeldagse julemarked.

Gratis

Familiekonsert

Velkommen til høstens store familiefest i Tjøme kirke! Det blir sang av Tjømebarna og Tjøme Soul Children og vi har også barn som vil opptre med piano, dans og annet gøy. Ta med deg hele familien og venner og kom på en konsert som virkelig er for hele familien! Gratis inngang! Kollekt ved utgangen

Gratis

Julestemning på Holt Gård

Velkommen til koselig førjulsstemning på Holt Gård! <3 Vi lokker fram fjøsnissen med nissegrøt og barnesang på låven. Lite marked med salg av fine små julegaver mm. Åpen kafé med blant annet salg av Holts fantastiske nissegrøt og ureiste saft. Bordspill for de minste barna. Mer info og program etterhvert som ting faller på plass... ;)

Gratis

Juleverksted

Små og store inviteres til å lage julepynt og pynte treet i barne- avdelingen. Vi stiller med glanspapir, piperensere og annet utstyr - samt bøker med oppskrifter som kan inspirere. Juleverkstedet har blitt en hyggelig førjulstradisjon og vi ønsker barn, foreldre og besteforeldre velkommen til biblioteket! Gratis

Gratis

Julemarked på Furustrand

Årets julemarked byr på mye godt hjemmelaget som lefser, kransekaker, marsipan, sild, syltetøy, saft og flott håndarbeid som strikk, småting, smykker og glassarbeider. Lefsebaking vil også skje på Furustrand. Velkommen til en trivelig julehandel LØRDAG 19. november fra 12-17! Det blir enkel servering med kaffe og gode kaker.

Gratis

Førjuls-barseltreff

Vi inviterer alle mammaer og pappaer som er hjemme med barn på en hyggelig førjuls-treff hos oss. Vi har god plass til vogner og legger til rette for en hyggelig stund med god mat og drikke.

Julegrantenning på torvet 2016

Kom og bli med på julegrantenningen på Tønsberg torv. Kl. 15:15 Røde kors selger fakler på brygga utenfor Tønsbergs blad Kl. 15:40 Kristinaskipet med nissemor, nissefar og nissebarna ankommer brygga Kl. 15:45 Avgang fakkeltog, nissemor og nissefar leder oss opp til torvet Kl. 16:00 Arrangementet på torvet starter Minikonsert med Tehillah, lesing av juleevangeliet og gang rundt treet Tenning av julegranen v/ ordfører Petter Berg Nissen kommer med overraskelse til barna Røde kors selger pølser, kaffe og vafler på torvet under arrangementet.

Gratis

Tenning av Julegran

Tradisjonen tro tennes Julegranen og julebelysningen på Jarlsø første søndag i advendt.. Vi samles utenfor Cafe Jarlsø til gratis julegløgg og pepperkaker. Velkommen.

Gratis

Miljøvennlig jul og juleverksted

Horten bibliotek i samarbeid med Horten Natur og Ungdom inviterer til en kveld med mye kos og fokus på miljøvennlig jul! Vi starter kl 17.00 og holder på til kl 20.00. Det vil først bli en halvtimes foredrag av Horten Natur og Ungdom om miljøvennlig jul, der de blant annet gir tips om bruk av restemat og gaver med mening. Deretter blir det juleverksted! Her blir det pepperkakepynting og vegisterkakesmaking. Vi er kreative med julekortlaging og filt. Biblioteket har tre symaskiner vi fyrer opp for kvelden, så her blir det mange muligheter til å la kreativiteten blomstre. Et tøystykke kan bli et flott hjerte ellen et kosedyr. Ta gjerne med stoffer/klær du ikke har bruk for, så kan du eller andre forvandle det til noe helt annet! Vi har gråpapir og hyssing til gaveinnpakning, så ta gjerne med gaver som skal pakkes inn. Det er mulig å pynte gråpapiret og lage kort til pakka. Lag din personlige gaveinnpakning! Det blir gløgg, pepperkaker og klementiner. Alt er gratis! Kom til en kreativ og hyggelig kveld!

Familiejulebord på Kjærratunet

I Høyt & Lavt sine lokaler byr Kjærratunet på julebuffet for hele familien. Fra klokken 14.00 - 18.00 kan dere nyte god mat i hyggelige omgivelser. Dato: 4. desember, 11, desember og 18 desember 2 bespisningstidspunkt, klokken 14.00 og 16.00 Pris: Voksne kr 350 per person Barn kl 150 (4-12 år) per person For bestilling: Kontakt oss på kjaerratunet@gmail.com eller telefon 90878209. Julebord eller julemiddag utenom disse dagene? Ta kontakt. God julehilsen, Kari :-)

Romjulskveld 2016

Romjulskveld 2016 den 28. desember og du er hjertelig velkommen! Vi starter med mingling ca. 18 før det blir gudstjeneste med Kristoffer Hansen Ekenes. Etter gudstjenesten blir det underholdning og grøtspising med mandelen i grøten, hvem blir vinneren i år? Selvfølegelig blir det juletregang og hvem vet om nissen kommer? Dette kommer til å bli en fantastisk kveld, med mange nye og gamle venner! Så ta med smilet og kom! For dette vil du ikke gå glipp av! Finn frem finstasen og kom! For det er påtide å feire det året som har gått og det året som kommer! Vi gleder oss til å se deg! Info: Dato: 28. desember (4 juledag) Sted: Granly kirke og gymsal Når: 18-22:30 Antrekk: Pent (kjole og dress) Pris: (kommer snart) Påmelding: ingen, men vi skal beregne mat til endel så om du trykker skal så blir det lettere for oss å beregne mat!

Skaperverkets kulturkafé: Julens favoritter

Skaperverkets kulturkafé presenterer: Julens favoritter med Karoline Sommerseth og Arnt Frode Strandskogen! Vi ønsker velkommen til en stemningsfull og varm julekonsert kl 20.00. Kaféen åpner dørene kl 19.00 og frister med mye julegodt på menyen. Gratis inngang, med mulighet til å gi en gave i julegryta. Karoline er vokalist under Julens favoritter - en julekonsert for hele familien som spilles forskjellige kirker i desember. Hun synger kjente og kjære julesanger med sin sjelfulle stemme, med inspirasjon fra gospel og jazzverden. Karoline har utdannelse fra Bårdar Akademiet og Norsk skuespillerinstitutt. Hun har medvirket i filmproduksjoner, sceneoppsetninger og som solist og vokalist for kjente band og grupper. Etter et lengre opphold i New York satser hun på videre karriere her i Norge. Karoline akkompagneres av pianist og organist Arnt Frode Strandskogen. Han er kjent for et allsidig musikalsk virke også her i distriktet. Programmet inneholder flere av julens favoritter, som Mitt hjerte alltid vanker, Mary did You know, Nella Fantasia, Himlen i min famn og selvsagt Silent night. Videre Have Yourself a merry little Christmas i et særdeles stemningsfullt arrangement! Velkommen!

Gratis

Lysfest med Turbo

Tur med god førjulsstemning og null julestri. Info om sted, tid og program kommer. Ingen påmelding - åpen for alle.

Gratis

Julemarked 2016

Vårt årlige julemarked med: Salg av Vidaråsens egne produkter Bakeri med salg av ferske bakervarer Åpen butikk Åpen kafé, salg av suppe Pølser, pinnebrød og gløgg ved bålet Åpen gård Hestekjøring og Barneaktiviteter Eventyrfortelling Kulturinnslag Lysstøping

Jul på Karljohansvern

Gammeldags julemarked med husflid, julegaveideer, deilig mat og hyggelig julestemning på Garasjetorget og utenfor Magasin A. Det er også konserter og åpne utstillinger hos de forskjellige aktørene rundt på hele Karljohansvern. Her er noe for enhver smak og gane. Besøk oss på Karljohansvern og kom i førjulsstemning. Informasjon til alle som ønsker å ha en salgs bod: Vi ønsker å ha størst mulig variasjon på produktene, og derfor må alle søke om utstiller plass. Vi har fokus på hjemmelagde produkter med god kvalitet. Noe vi savnet på markedet 2016 var sukkertøy. Send mail til jul.karljohansvern@forsvarsbygg.no Her ønsker vi kontaktinfo, navn, mail og telefon nummer. Bilder av produktene Og gjerne en produkt liste. Vi gleder oss masse til årets julemarked :)

Gratis

Førjuls-barseltreff

Vi inviterer alle mammaer og pappaer som er hjemme med barn på en hyggelig førjuls-treff hos oss. Vi har god plass til vogner og legger til rette for en hyggelig stund med god mat og drikke.

Julens Salmer - "minutt for minutt"

Start juletid med julestemning i Søndre Slagen kirke Det er mangt som i det siste er presentert som «minutt for minutt»; Hurtigruta, Bergensbanen m.m., og Salmeboka. Nå hiver vi oss på bølgen her i Søndre Slagen. Vi synger oss gjennom samtlige advents- og julesanger. Nr 2 - 72 i salmeboken. Og ikke bare blir kirkerommet fylt med salmesang og julestemning i noen timer denne siste søndagen før jul. Det blir også julestemning i menighetssalen, på kjøkkenet og i kjelleren. Pepperkakepynting i menighetssalen starter etter dåpen og film i kjelleren er julekalender fra NRK. Vi ønsker å legge til rette for en familiedag i kirken denne søndagen. Det blir aktiviteter i alle kirkens rom. Salg av vafler, grøt, gløgg, kaffe og pølser. Hele konseptet legger opp til at man kan gå litt til og fra. (Dersom pepperkakepynting er veldig attraktivt for noen i familien er det derfor mulig å komme når dette skjer. Det vil også være mulig å komme «litt sent» for å synge eller høre et av korene fremføre en favoritt julesalme) Mer om program: http://www.sondreslagen.no/Artikler/Nyheter/ArticleId/42213/Julens-Salmer-minutt-for-minutt

Åpning av juleutstilling på Galleri Ask

Velkommen til åpning av juleutstilling på Galleri Ask. Her vil du møte tretten Åsgårdstrandkunstnere. Mai-Bente Bonnevie, Sigmund Fritzøe, Barbro Hernes, Roar Henning Jørgensen, Ingerid Kuiters, Tomas Moss, Astrid Mørland,Anne-Lise Toverud,Jan Stensrud, Espen Skjønhaug, Kristin Vestgard, Marit Viljugrein og Geir Esben Østbye.

Julekino for alle barn

Vi viser julefilm som passer for barn i alle aldre. Gratis inngang Salg av popcorn, pepperkaker, kakao, gløgg med mer..

Gratis

Julesalgsmesse 2016

Velkommen til 30-års jubileum. Vi holder åpent, fredag 18. nov. kl. 16-19, lørdag 19. nov. kl. 11-16 og søndag 20. nov kl. 12-16. I år kan våre utstillere by på hjemmelagte julekaker, julegodter og gode smaker. Stradisjon strikk, teksti, trearbeid, julepynt og nisser, dørkranser og masse vakkert håndarbeid. Vi har kontantsalg i kafèen m/hyggelig kafèområde og utlodding av flotte gevinster. Velkommen!

Julematine med Marinemusikken

Marinemusikken runder igjen av et hektisk og innholdsrikt musikkår med en klassisk julematiné for store og små i Nøtterøy Kulturhus. Det loves svingende julemusikk, allsang og mye moro under denne koselige førjulskonserten. Dirigent er som vanlig Leif Arne Tangen Pedersen. Marinemusikkens Julematiné er en hyggelig familie- forestilling med levende lys, vakker sang og klassiske jule- perler. Velkommen til en hyggelig førjulsstund! PS. Tradisjonen tro byr Ordføreren på kaffe og kake i foajéen etter forestillingen.

Julekonsert: Christina Grefsrud-Halvorsen med band

Ta med deg noen du er glad i og opplev en rolig konsert der varme, nostalgi og nestekjærlighet - alt det som julen handler om - står i fokus. Her er det bare å lene seg tilbake, senke skuldrene og nyte. Vokalist Christina Grefsrud-Halvorsen og bandet, der alle har tilknytning til Tønsberg, serverer vakre, kjente julelåter i en lun atmosfære. Nytt av året er bandets yngste medlem, talentet Oscar Almquist (17) på piano og klarinett. Sammen med Torgeir Mørck Hovi på gitar og koring, Jon Anders Grefsrud-Halvorsen på bassgitar og Daniel Kittilsen på perkusjon skapes en nydelig ramme rundt Christinas vakre og sterke vokal. Velkommen til en stemningsfull julekonsert! 100 kroner i inngang/Under 16 år: Gratis Billetter bestilles på epost: julekonsert2016@outlook.com Billetter kan også kjøpes i døra (kontant) Facebook: christinasolosang Foto: Strobe foto

We Love The 80's Christmas Show

If I can dream of Christmas

Ted Torres synger Elvis' jule- og gospelsanger med kor og orkester I mai holdt han et forrykende show på Nøtterøy Kulturhus, november er den amerikanske Elvis-imitatoren tilbake. Velkommen til If I Can Dream of Christmas; en unik konsertopplevelse med Ted Torres fra Orlando, USA. Han synger fra Elvis Presleys mangfoldige repertoar av gospel- og julesanger, og med seg har Ted Torres dyktige musikere og lokale kor. – Gospel music is the purest thing there is on this earth, sa Elvis Presley en gang. Elvis vokste opp i sørstatene i USA, nærmere bestemt Tupelo, Mississippi, og ble tidlig inspirert og influert av gospelmusikken. Han tok med seg inspirasjonen da familien flyttet til Memphis, der han også tok inn over seg de svartes soul og blues musikk. Blandingen av dette ble til "The King of rock´n roll", og en artist verden aldri har sett maken til. Elvis elsket å synge gospel- og spirituelle julesanger rundt pianoet på Graceland med familie og venner ved juletider. Sammen med Ted Torres og et flott band med lokale kor, får vi oppleve en uvanlig julekonsert med alle de kjente gospel- og julesangene fra Elvis; fra How Great Thou Art, Peace In The Valley, I Believe og Crying In The Chapel til juleklassikere som Silent Night, Blue Christmas og Marry Christmas Baby. Ted Torres har opptrådt flere ganger i Norge, senest i mai i år da han fikk strålende omtaler etter flere konserter og opptredener, blant annet i TV2. Dette blir en annerledes julekonsert du ikke bør gå glipp av. Velkommen. Konserten varer i ca. 90. minutter.

Juleverksted

Kom å hjelp oss med å lage pynt og å pynte til jul. Vi gleder oss alltid til jul, og derfor vil vi markere første advent litt ekstra. Alle er invitert til å hjelpe oss med å lage julepynt, og på søndag pynter vi til jul. Det vil selvfølgelig være flere julefilmer som går disse dagene. I tillegg serves det pepperkaker, gløgg og rød saft. Vi tar på oss nisselue, og blir kjempe glad for å få besøk av andre smånisser:)

Førjuls-barseltreff

Vi inviterer alle mammaer og pappaer som er hjemme med barn på en hyggelig førjuls-treff hos oss. Vi har god plass til vogner og legger til rette for en hyggelig stund med god mat og drikke.

Julebord med lutefisk

Uke 49 er det som ifjor Julebord med Lutefisk. Bordsetting kl 18.00 og en kl 21.00. Bordbestilling på sms til 908 77 209 eller mail post@cafejarlsoe.no

Førjulsdager på Færder nasjonalparksenter - lørdagsmarked

Velkommen til innendørs førjulsmarked i rotunden på Færder nasjonalparksenter lørdag 26. november kl 11-16. Her blir det salg av hjemmelagede, kortreiste og økologiske produkter fra lokale tilbydere. Her finner du fine ideer julegaver eller matlaging i høytiden. Det er gratis inngang og gratis parkering. Restaurant Verdens Ende Spiseriet - Handleriet holder åpent. Hjertelig velkommen! Ønsker du å selge dine produkter denne dagen? Ta kontakt med linda@ferdernasjonalparksenter.no med beskrivelse av produkter.

Familiedag med juleverksted

Haugar inviterer til juleverksted med omvisninger og åpent verksted! Omvisninger kl. 12:15/13:15/14:15 Verkstedet åpner etter første omvisning og er åpent til kl. 16.30. Det blir også morsom bildejakt med flotte premier! Verkstedbillett kr 35 Velkommen!

Gratis

Traktorjul med Gråtass

Gråtass er tilbake! I denne forestillingen er alle med. Grynet, Goggen, Gamlefar og begge skurkene. Det er duket for spenning, forviklinger, humor, varme og den gode julestemningen! Det er jul på gården til Gråtass og vennene hans, og det skal som vanlig ryddes og pyntes. Det er Goggens tur til å bake, noe han gleder seg veldig til, men som bekymrer Gamlefar og Grynet litt. Goggen har nemlig funnet opp et nytt superdupert bakepulver som får kakene ekstra store på rekordtid. Goggen er helt sikker på at julenissen kommer. Nissen kommer - og ikke bare en! Det kommer enda en nisse… også en til… og til slutt et reinsdyr, noe som gjør alle på gården forvirret. Gråtass synes at to av nissene er litt møkkete med oljeflekker på klærne, og at reinsdyret ikke oppfører seg sånn som reinsdyr skal. Gråtass må igjen ordne opp på gården! Passer for barn fra 3-5 år. Vi selger pølser før og etter forestillingen.

Jul I Artilleriverkstedet! Trond med Hammer´n Show!

Vi er så heldige å ha tradisjoner både i nærområdet og i Artilleriverkstedet. Vi kaster oss på med program for barn og unge under Jul på Karljohansvern. Vi har fuglekassesnekring hele dagen både lørdag og søndag, og på toppen av grøtskåla har vi invitert Trond med hammer´n show for barna! Showet går av stablen 14:30 på Søndag og er gratis for alle. Det vil også være salg av julegrøt og kakao i Artilleriverkstedet.

Julemarked

Velkommen til gløgg, pepperkaker og en god julehandel. Salg av juletrær (rett fra Melsom-skogen), kubbefakler, julekaker, saueskinn, fjøler .... pluss mye mer. Samt kaffe og nystekte vafler.

Gratis

Christmas with Nordic Tenors - Ekstra!

Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige. Sammen med sin eminente pianist Øystein Lund Olafsen, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varm humor og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon. Nordic Tenors kombinerer utsøkt kunstnerisk kvalitet med humor, dans og musikalske overraskelser. Gruppen består av tenorene Sveinung Hølmebakk, Jan-Tore Saltnes og Roald Haarr. I 2005 hadde de première på sitt første show Bella Notte, og året etter fikk de Komiprisen som “Årets nykommer”. Etter dette har de vært kongelige toastmastere for HMK Harald, de åpnet den nye operaen i Bjørvika, og har stått bak flere helaftens forestillinger og en rekke CD-utgivelser. Varighet: 1 time og 25 min uten pause

Familiekonsert med Freddy Kalas

Familiekonsert med Freddy kalas! TIrsdag 27. Desember (tredje juledag) inviterer Freddy Kalas deg og familien til julekonsert på Støperiet Scene i Tønsberg. Billettpris kr. 150,- + avg. Link til billetter: Billetter legges ut Torsdag 01.12.2016 Barn under 12år må ha følge av foresatte. Dette er et rusfritt arrangement. Aldersgrense: ingen Musikkvideoer: https://www.youtube.com/watch?v=3lVUdTujark https://www.youtube.com/watch?v=da6KOjYQ3K0&index=1&list=RDda6KOjYQ3K0 Støperiet Tønsberg - Fri Alder - Familie konsert -

Julegrantenning 2016

Gratis

Solistenes jul

Velkommen til en vakker julekonsert med noen av Norges fremste operastjerner. Marius Roth Christensen, Silvia Moi, Yngve Søberg og Elisabeth Teige vil sørge for at du senker skuldrene og kommer i god julestemning. Dette firkløveret av operasolister har alle store roller på vår nasjonale scene, Den Norske Opera. De er også en del av "Solistene". Til Nøtterøy Kulturhus har de med seg Nøtterøy guttekor (eldste gruppe), og Ivar Anton Waagaard ved flygelet. Bendik Engebretsen, fiolin Vibeke Collin, bratsj Elin Christensen, fiolin Jan Olav Berulfsen, cello

Juletapas i Sjøboden

Vi inviterer til juletapas med lokalt øl, sild og akevitt i vårt lokale Sjøboden nord i Røssesundet på tirsdag 13. desember 2016! Prisen for arrangementet er kr. 1.350,- pr. person inkl. drikke. Kvelden starter med oppmøte i Biblioteket ved resepsjonen på Engø Gård og kl. 18.00 går vi sammen ned til Sjøboden som ligger ca 7 min rusletur fra hotellet. Vi går på skogssti langs engen så det kan være lurt med gode sko. Når vi kommer frem til Sjøboden får dere servert musserende vin og gode appetittvekkere mens det er fin fyr i peisen inne. Vi dekker opp store fat med sild, hjemmelaget grav laks, løyrom og andre godbiter som passer til juletapas og som alltid i Sjøboden serveres det godt brød og smør til. Under hele måltidet vil du finne noe godt å drikke i glasset. Etter middagen serveres det kaffe og en avec, velg mellom Cognac eller likør, og gode julekaker settes på bordet – en søt avslutning på kvelden. Da er det bare å nyte den rolige, lune, og rustikke stemningen som Sjøboden byr på. Om noen vil ha noe mer å drikke kan dette kjøpes i tillegg - kun kort betaling. Kvelden avsluttes senest kl. 23.00 og vi følger dere gjerne tilbake til gården. Vil du være med på «Juletapas» i Sjøboden? Påmelding gjøres via post@engo.no eller på tlf. 33 39 00 48. Viktig informasjon Det er maks 20 plasser på dette arrangementet og det tas forhåndsbetaling – ditt kort vil bli belastet samme dag som arrangementet. «Juletapas» arrangeres på tirsdag 13. desember 2016 og onsdag 14. desember 2016 med åpen påmelding. Samme opplegg kan bestilles for grupper over 15 personer på andre dager – ta kontakt for å avtale dag og motta tilbud. Avbestilling av plass på arrangementet kan gjøres inntil 7 dager før. Engø Gård reserverer rett til å kansellere arrangementet senest fredag 9. desember 2016. Beskjed om kansellering vil gjøres skriftlig pr. e-post og kun dersom det ikke er nok deltakere påmeldt.

Christmas After Dark

▬▬▬▬▬▬▬▬ JULFESTEN 2016! ▬▬▬▬▬▬▬▬ Man skapar fester och så skapar man traditioner, för sjunde året i rad håller harbour original jul øppen, så presenterar vi stolt Julfesten! Den äger alltid rum på jul afton ! Denna lørdag förenar vi alla inom samma bransch under ett och samma tak, bara för en kväll och ifjol toppa vi allt med fullt hus! Succén fortsätter i år, Julfesten 2016 kommer bli en riktigt trevlig tillställning. Denna afton har restaurangpersonal som butikspersonal & gäster kompis gæng som ønskar och går ut denna dagen ar vælkommna till oss! vi kommer få till en riktigt trevlig kväll tillsammans. helt enkel , ALLA är välkomna till denna fest! julafton ar en dag alla ska har trevlig tillsammans! ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Det vi vill uppnå med festen är att ha er alla samlade under ett och samma tak, för att sedan ha en riktigt trevlig kväll ihop. Julen! ( DAG TID ) ska man vara tillsammas med sina næra och kæra, ( AFTER DARK) Den här lørdag tycker vi skulle passa alldeles utmärkt som en avslutning på detta år julafton med en STOR FEST!! Upplägget ser ut på följande vis; 23.30 Uppträdande | lekar | vinna lagen få en sjuk gryma priser ( mer info kommer! ) 23.00-02.00 riktigt grym dansgolv! | co2 | konfettii | gryma priser i baren | julkappar før dem 50 førsta! |Karaoke | frågor ? bord? Det går bra att göra det via mail : harbour.tonsberg@gmail.com Eller så ringer ni helt enkelt Gompa : 47280843, Jonas 92260996 SAMMANFATTAT! När: lørdag den 24:e dec! Tid : 23.00-02.30 Entre:0 kr (inkl julklappar, välkomstuppfriskelse & entré) Ålder: 18 + NB! det er bara vi som har øppen denna dagen! ( på brygga) Velkommen in till varmen :) Vi ses!

Snekker Andersen og Julenissen helg på Kilden kino

Vi arrangerer morsomme aktiviteter på Nordisk Film Kino Kilden :-) Om filmen: Snekker Andersen elsker julen mer enn noen annen høytid, og han gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. Det viktigste med julen er jo besøket av selveste julenissen, men denne julen går ikke helt som planlagt: Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur krasjer han med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte. Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen. Det er dermed duket for mange morsomme situasjoner.

Julekino for alle barn

Vi viser julefilm som passer for barn i alle aldre. Gratis inngang Salg av popcorn, pepperkaker, kakao, gløgg med mer..

Gratis

Julemarked - koselig for liten og stor

Velkommen til julemarked for store og små :)

Gratis

Julemarked

JULA NÆRMER SEG og med den Loggen Kystlags JULEMARKED 2016 3.-4.desember. Åpningstiden er 12-16 begge dager. Vi har over 20 flotte utstillere med kvalitetsvarer, bl.a. vår egen Tradisjonshåndverkgruppe. etasje på Riggerloftet fylles med vår koselige Julekafé. I Krambua bakes det i vedfyrt steinovn! I tillegg har vi underholdning ved Shantykoret, dansere fra Litauen og Julepiratene med moro for barn. Vi håper at alle medlemmene våre tar med familie og venner for å besøke oss. Julemarkedet er viktig for å få inn penger til å drifte senteret. Lik og del!

Gratis

Pepperkakebyen 2016

Bli med på å lage årets pepperkakeby på Preus museum! På Julemarkedet 3. og 4. desember åpner vi en velduftende og sprø utstilling av lekre Hans-og-Grete-hus inne i Preus museums lokaler. Huset kan være klassisk og enkelt, eller et arkitektonisk mesterverk - byen har plass til alle slag! Slik gjør du: *Lever huset ditt mellom 30. november og 2. desember *Du kan hente huset tidligst 6. desember eller la det stå ut 2016 *Publikum kårer en vinner i løpet av Julemarkedet *Premie: gavekort i museumsbutikken verdi 500,- *Alle som leverer hus får en fribillett til Preus museum, med gratis inngang for fire personer (verdi inntil 240,-) Jul på Karljohansvern foregår 3. og 4. desember 12.00-17.00.

Gratis

Julebord med svineribbe

Uke 48 er det som ifjor Julebord med Svineribbe eller Juletallerken som noen velger å kalle det. Bordsetting kl 18.00 og en kl 21.00. Bordbestilling på sms til 908 77 209 eller mail post@cafejarlsoe.no

Julekonsert: Christina Grefsrud-Halvorsen

Ta med deg noen du er glad i og opplev en rolig konsert der varme, nostalgi og nestekjærlighet - alt det som julen handler om - står i fokus. Her er det bare å lene seg tilbake, senke skuldrene og nyte. Vokalist Christina Grefsrud-Halvorsen og bandet - der alle har lokal tilknytning - serverer vakre, kjente julelåter i en lun atmosfære. Nytt av året er bandets yngste medlem, talentet Oscar Almquist (17) på piano og klarinett. Sammen med Torgeir Mørck Hovi på gitar og koring, Jon Anders Grefsrud-Halvorsen på bassgitar og Daniel Kittilsen på perkusjon skapes en nydelig ramme rundt Christinas vakre og sterke vokal. Velkommen til en stemningsfull julekonsert! 100 kroner i inngang/Under 16 år: Gratis Billetter bestilles på epost: julekonsert2016@outlook.com Billett fås også kjøpt i døra (kontant) Facebook: christinasolosang Foto: Alexander Vestrum

Juletrefest

I romjulen samles vi til en skikkelig, god, gammeldags juletrefest! Det blir julesanger, andakt, gang rundt juletreet, nisse med poser til barna, kaffe og mer enn nok å bite i - og masse hyggelige folk. Velkommen, store og små!

Julemarked på Greveskogen vgs

Greveskogen videregående skole arrangerer sitt tradisjonelle julemarked i år igjen. Programfagene restaurant-, og matfag, arbeids-,og hverdagslivstrening, inn - klassen og service og samferdsel, er aktørene i årets julemarked. Det kommer også noen eksterne deltakere til årets marked. Elevene byr på salg av smågaver for hver enkelt, tradisjonell julebakst og mat. Juleinspirert matsalg fra kantine i aulaen og en avslappende atmosfære i Grevinnen med fristende dufter fra baristaavdelingen. Nissen har meldt sin ankomst denne dagen. Velkommen skal du være!

Gratis

Julemarked og lagersalg hos Gunilla og Eivind

Vi skal bygge ut studioet slik at Eivind får et eget snekkerverksted (på høy tid), og da må vi tømme lageret. Det betyr herlige priser for deg! «Gladbordet» settes opp i år også, og her finner dere innrammet kunst til knallpriser. Rammene får lett en skramme og da kan de ikke selges til full pris, så her er det nærmest gratisrammer. Vi selger ellers: -Bøker laget av Eivind. Bl.a. «Bygg selv», som han har skrevet, snekret og designet selv. Andre titler han har designet i år er bl.a.: Erling Kagges «Stillhet i støyens tid» og Jono El Grandes «Enkemannsstøt», med mye mer! -Små, smakfulle herligheter fra mormor! -Deilige kaker fra farmor! Åpent: 10. og 11.11. kl 15-19 og 12. og 13.11. kl 11-15. Adr.: Galleberggata 29, Sande i Vestfold.

Gratis

Juleutstilling og juleverksted

Juleutstillingen 2016 åpner lørdag 26. november! Årets juleutstillere er Grete Næss Ruud og Nina Due! Vi selger grafikk, kunstbøker, matprodukter og andre spennende julegaver. Åpningstider er: Lørdag og søndag 26. - 27. november kl 11-15 (med juleverksted) Lørdag og søndag 3. - 4. desember kl 11-15 (med juleverksted) Lørdag og søndag 10. - 11. desember 11-15 (kun salgsutstilling) De to første helgene har vi juleverksted for barn og voksne! Ta med deg familien på KVEs juleverksted og lag dine egne julegaver og julepynt. Her lages det produkter som papirlykter, julestjerner, ullengler, treleker, bokmerker og papiresker. Deltagelse på juleverksted koster 50 kr per pers. Vi serverer gløgg, vafler, julekaker og pepperkaker. Ønsker alle hjertelig velkommen!

Vi synger julen inn

Sett stemningen for julehøytiden sammen med oss!

Juleallsangskveld

Visste du at "Glade jul" kom til på grunn av noen sultne mus? Eller at Grundtvig skrev "Deilig er den himmel blå" midt i en alvorlig sjelskrise? Denne kvelden synger vi kjente - og kanskje noen mindre kjente - julesanger og hører litt om historien rundt dem. Med Eli Rudland Næss, Thor Arvid Næss og Heidi Berg Kjuus. Velkommen til en hyggelig kveld! Billetter kr. 50.-

Fakkeltog og julegrantenning på Teie Torg

Gratis

Førjulskveld i Svømmehallen

Vi ønsker å invitere både store og små til en hyggelig førjulskveld i Tønsberg Svømmehall. Vi starter med å gå rundt juletreet ca 17:30, så kommer nissen ca. klokken 18:00 :)

Jul på Preus museum

Mens det årlige julemarkedet arrangeres på Karljohansvern, har Preus museum tradisjonen tro flere hyggelige juleaktiviteter på museet. Barn ønskes spesielt velkommen! Museet har gratis inngang på julemarkedet, og kan by på følgende: *Fotobar søndag 12-16 - ta de kuleste juleselfiene! (Nytt i år) *Juleverksted i museets bibliotek *Stemingsfull eventyrstund i utendørs bod - Adelita synger og forteller eventyr for barna *Pepperkakepynting og julegrøt i museeumskafeen *Pepperkakeby i utstillingen - stem på det flotteste huset! *Jul i museumsbutikken. Vakker julepynt og spennende julegaver. Jul på Preus museum har samme åpningstider som Jul på Karljohansvern : Lørdag og søndag 3. - 4. desember 12-17 Foto: © Fotobaren

Gratis